• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

21.05.2022

23:40

PAO REKORD U TORINU! Lion osvojio OSMU TITULU u Ligi šampiona! (VIDEO)

Tanjug

Fudbal

PAO REKORD U TORINU! Lion osvojio OSMU TITULU u Ligi šampiona! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbalerke Liona osvojile su rekordnu osmu Ligu šampiona, pošto su u finalu Lige u Torinu pobedile branioca titule Barselonu sa 3:1

Pred nešto više od 32.000 gledalaca na Juventusovoj Alijanc areni u Torinu, Lion je već posle 33 minuta vodio sa 3:0.

Francuska ekipa povela je u šestom minutu golom Amadin Anri, prednost je udvostručila Ada Hegerberg u 23. minutu, a treći gol postigla je Katarina Makario u 33.

Jedini gol za Barselonu postigla je Aleksija Puteljas u 41. minutu. To je bio njen 33. gol u sezoni i 11. u Ligi šampiona.

Hegerberg se na teren vratila posle pauze od 20 meseci zbog povrede, a sa 59 golova u 60 utakmica najbolji je strelac u Ligi šampiona.

Lion je osvojio osam titula u poslednjih 12 sezona u najelitnijem klupskom takmičenju. Kapiten Vendi Renar, Sraha Buadi i Eženi Le Somer učestvovale su u osvajanju svih osam trofeja.

Trener Liona Sonja Bompastor postala je prva žena koja je kao igrač i trener osvojila Ligu šampiona. Prethodno, kao igrač osvojila je titule 2011. i 2012. godine.

Barselona je pre današnjeg imala samo jedan poraz tokom cele sezone.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija