• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.05.2022

11:44

SAD JE STVARNO KRAJ ZA ABRAMOVIČA! Vlada Britanije dozvolila prodaju Čelsija

reuters

Fudbal

SAD JE STVARNO KRAJ ZA ABRAMOVIČA! Vlada Britanije dozvolila prodaju Čelsija

Podeli vest

Britanska vlada dozvolila je prodaju fudbalskog kluba Čelsi, rekla je danas ministarka sporta Nadin Dorijes

Vlasnik Roman Abramovič je pod sankcijama britanske vlade, a stavio je Čelsi na prodaju početkom marta, nakon što je Rusija napala Ukrajinu, podseća Rojters.

- Zadovoljni smo što proces prodaje neće doneti benefit Abramoviču ili ostalim sankcionisanim pojedincima. S obzirom na sankcije koje smo uveli Putinu. Dugoročna budućnost kluba može biti zagarantovana samo ako ima novog vlasnika -  navela je ministarka na Tviteru.

U utorak je konzorcijum Boeli-Klirlejk, koji je pristao da kupi Čelsi za 5,33 milijardi dolara ranije ovog meseca, prošao direktorski test kroz koji prolaze svi vlasnici premijerligaša.

Britanske vlasti dobile su pravne garancije da vlasnik Čelsija Roman Abramovič neće imati koristi od prodaje kluba. Prihod od prodaje ide na zamrznuti račin koji kontroliše britanska vlada, dodaje se.

Osim u Velikoj Britaniji, Abramoviču su uvedene sankcije Evropske unije, a pošto ima portugalski pasoš, prodaju su odobrile i portugalske vlasti. Abramovič će posle 19 godina prestati da bude vlasnik Čelsija, koji je za to vreme osvojio 21 trofej, uključujući i pet titula Premijer lige i dve Lige šampiona.

Foto: reuters

Roman Abramovič više nije vlasnik Čelsija

Britanska vlada uvela mu je sankcije 10. marta, ali je dala Čelsiju specijalnu dozvolu za rad, koja ističe 31. maja.

Roman je morao da proda Čelsi zbog navodnih veza sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u jeku vojne intervencije u Ukrajini. Nekoliko dana nakon što je počeo rat, Roman je obelodanio da prodaje klub.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija