• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.05.2022

14:15

ŽELIMO KUP I DA RAZDVOJIMO ZVEZDU I PARTIZAN! Čukarički predstavio novog TRENERA! (FOTO)

Starsportphoto

Fudbal

ŽELIMO KUP I DA RAZDVOJIMO ZVEZDU I PARTIZAN! Čukarički predstavio novog TRENERA! (FOTO)

Podeli vest

Srpski trener Dušan Kerkez po prvi put će se oprobati u Superligi Srbije budući da je danas promovisan na Banovom brdu

Iako je aktuelna sezona tek završena, na Banovom brdu nema odmora! Čukarički nije časnio ni časa već je kao novi trener Brđana promovisan Dušan Kerkez! Za bivšeg trenera AEL-a iz Limasola ovo će biti prvi posao u Srbiji. 

Kerkez je sa kiparskim timom osvojio tamošnji Kup, a na današnjoj promociji priznao je da će tome težiti i na klupi Čukaričkog. Srpski trener smatra da je potrebno da se Brđani što pre približe Partizanu i Crvenoj zvezdi, a da je osvajanje Kupa Srbije itekako realna opcija. 

- Pokušaćemo da dovedemo igrače koji će podići kvalitet, sa željom da Čukarički i dalje bude u vrhu srpskog fudbala. Osnovni cilj je da se izbori Evropa, a osvajanje kupa je uvek dosta realan cilj. Čukarički ima stil i način igre, trebalo bi težiti ka tome. Na meni je, ako mogu, i da poboljšam ekipu. Uglavnom, trudićemo se da napravimo rezultat, u prvenstvu i u Evropi - rekao je Kerkez. 

Foto: printscreen

Čukarički je danas predstavio i stručni štab pa će sa Dušanom Kerkezom sarađivato Kipranin Hristos Panteli, koji je sa njim radio i u AEL-u, Milan Lešnjak će takođe ostati deo tima, kondicioni trener će biti Igor Delivašić. Trener golmana ostaje Oliver Kovačević, analitičar Luka Jevtović, dok je Milovan Sikimić još uvek spona između prvog tima i omladinskih selekcija. 

- Uspeh je biti treći, mogu da čestitam svima koji su doprineli tom rezultatu. U oči upada velika bodovna razlika u odnosu na večite rivale, nadam se da neće biti tako i sledeće sezone. Budžeti Crvene zvezde i Partizana ne mogu da se porede sa onim što imaju ostali timovi, ali verujem da će Čukarički, možda i neki drugi timovi, uspeti da koliko-toliko ugroze večite. Dobro bi bilo za srpski fudbal da je situacija kao na Kipru, gde se osam timova do kraja borilo za Evropu - jasan je novi trener Čukaričkog. 

Brđani su odmah objavili kako će izgledati njihovo leto. Kerkez će prvu prozivku imati 7. juna, 16. ih očekuje put na Bled gde će biti dve nedelje i odigrati pet kontrolnih utakmica. Prvi meč u Superligi Srbije igraće već 9. jula. 

- Odigraćemo dva kola Superlige pred evropske mečeve, što nije loše. Na međunarodnoj sceni nema lakih rivala, videćemo šta će nam žreb doneti. Sve ekipe su odlične, među najboljim u svojim državama. Sad je rano za tu priču, prvo da vidimo ko će nam biti rival - jasan je Kerkez. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija