• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.05.2022

16:29

ITALIJANI U DELIRIJUMU ZBOG MURINJA! Rim na nogama, a Žoze se ponosno smeška! (VIDEO)

printscreen

Fudbal

ITALIJANI U DELIRIJUMU ZBOG MURINJA! Rim na nogama, a Žoze se ponosno smeška! (VIDEO)

Podeli vest

Žoze Murinjo je sa navijačima Rome proslavio osvajanje trofeja Konferencijske lige u Rimu

Osvojio je Konferencijsku ligu sa Romom pošto je njegova ekipa u velikom finalu u Tirani savladala Fejnord 1:0 golom Nikola Zanijola.

Žoze Murinjo emotivno proživeo još jedan veliki trofe. Okrenuo se ka navijačima i pokazivao rukom "pet". Mislio je na to da mu je ovo peti evropski trofej pošto ima dve Lige šampiona sa Portom i Interom i još dva pehara u Ligi Evrope (Porto i Mančester junajted).

Navijači su po gradu iscrtali grafite na kojima je predstavljen kao gladijator. Doneo je Romi prvi važniji trofej još od 2008. godine kada su bili osvajači Kupa Italije. Zbog toga će zauvek biti upisan u zlatnu istoriju kluba.

Pogledajte!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 433 (@433)

 

 

Postao je Žoze Murinjo jedini aktivni trener, treći u istoriji, koji ima tri različita evropska trofeja. Ligi šampiona i Lige Evrope pridodao Ligu konferencije.

- Mnogo toga mi prolazi kroz glavu trenutno. U Rimu sam 11 meseci i odmah sam shvatio gde sam došao. Shvatio sam šta im ovo znači, čekali su na ovo… Kao što sam rekao momcima, u Torinu smo uradili šta smo morali kako bismo se kvalifikovali za Ligu Evrope. Ovo danas nije bio posao, ovo je bila istorija i mi smo je ispisali. Ovo ostaje u istoriji Rome, ali i u mojoj. Rečeno mi je da smo jedino ja, ser Aleks Ferguson i Đovani Trapatoni osvajali evropske trofeje u tri različite decenije. To čini da se osećam pomalo staro, ali je lepo za moju karijeru. Sada ću otići na odmor, sedeti na plaži i malo razmišljati o svemu ovome neko vreme - kazao je Murinjo posle osvajanja trofeja.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija