• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

28.05.2022

07:35

FINALE NAJJAČEG KLUPSKOG TAKMIČENJA U PARIZU! Liverpul i Real treći put za najveći trofej!

reuters

Fudbal

FINALE NAJJAČEG KLUPSKOG TAKMIČENJA U PARIZU! Liverpul i Real treći put za najveći trofej!

Podeli vest

Fudbaleri Liverpula i Real Madrida večeras (21.00) treći put igraju u finalu Lige šampiona * Klop: Ostvarila mi se želja iz 2018. da se borimo sa "kraljevskim klubom" * Anćeloti: Nismo pod pritiskom, to je naša prednost

Spektakl u Parizu, fudbaleri Liverpula i Reala večeras (subota, 21.00, Arena 1 premijum) igraju za prestižni trofej Lige šampiona!

Engleski i španski velikan treći put u istoriji odlučiće o prvaku Evrope. Prvi put su se sastali u finalu tadašnjeg Kupa evropskih šampiona 27. maja 1981. godine, a "crveni" su golom Alana Kenedija u 82. minutu savladali Real, koji je tad s klupe predvodio Vujadin Boškov. "Kraljevići" su 37 godina čekali na revanš, sve do 26. maja 2018, kad su u Kijevu sa 3:1 savladali ekipu Jirgena Klopa.
50 EVRA

JE NAJJEFTINIJA KARTA ZA FINALE, DOK JE NAJSKUPLJA ZA MESTO U LOŽI 8.900 EVRA

 



Anćeloti za istoriju



Iza oba kluba je turbulentan period. Real je osvojio trofej u Primeri i jasno je da zbog toga dolazi rasterećeniji u Pariz, uprkos drami sa Kilijanom Mbapeom, koji je ipak odlučio da ne zaigra za "kraljeviće". S druge strane, Liverpul je u nedelju izgubio titulu Premijer lige za bod od Mančester sitija i u večerašnjem finalu traži potvrdu odlične sezone, jer se sigurno neće zadovoljiti prethodno osvojenim Liga kupom i FA kupom.

Trener Reala Karlo Anćeloti, koji je u Pariz poveo i našeg reprezentativca Luku Jovića, svestan je da je njegova ekipa rasterećenija u rekordnom, 17. finalu i planira to da iskoristi.

- Četiri godine je prošlo od trofeja Reala u Ligi šampiona, ali mislim da naši navijači nisu toliko opsednuti time da sada mora da se osvoji. To može biti naša prednost. Svi pričaju o tome da Liverpul želi da nam se osveti za 2018. godinu, ali želimo i mi njima da se osvetimo za poraz iz 1981. U svakom slučaju, suočiće se dva sjajna tima, a hrabriji će pobediti. Teško je igrati protiv Liverpula, sjajna su ekipa i u odličnoj formi. Ali zadovoljstvo mi je što su nam protivnici u finalu - kaže Anćeloti, čiji je klub 13 puta osvojio prestižno takmičenje.

Foto: AP/Photo

 



Italijanskom stručnjaku biće to peto finale Lige šampiona i imaće priliku da postane jedini trener sa četiri trofeja najjačeg evropskog klupskog takmičenja. Anćeloti je na tu konstataciju pokušao da ostane skroman i osvrnuo se na promene u fudbalu od njegove prve titule 2003. godine sa Milanom.

- Prošlo je mnogo godina otkad sam osvojio prvi trofej u Ligi šampiona. Fudbal se baš promenio od tada i ja sam tome morao da se prilagodim. To su pozitivne promene za mene. Fudbal je interesantna predstava, a ja se prilagođavam promenama jer gajim veliku strast prema ovom sportu - dodao je Anćeloti.

Real je klub kog se svi plaše jer je na putu do finala pravio čuda i gubio po jedan meč u svakoj od tri eliminacione runde, ali prolazio dalje. Međutim, trener Liverpula, šestostrukog prvaka, kaže da je sanjao finale baš sa Real Madridom.

​POSLEDNJIH PET SUSRETA LIVERPULA I REALA


Liga šampiona
Četvrtfinala
14. april 2021.
Liverpul - Real 0:0
6. april 2021.
Real - Liverpul 3:1
Finale
26. maj 2018.
Real - Liverpul 3:1
Grupna faza
4. novembar 2014.
Real - Liverpul 1:0
22. oktobar 2014.
Liverpul - Real 0:3

- Kada smo izgubili finale 2018, moja idealna zamisao bila je da u novom ponovo igramo sa Real Madridom. Čini se da je Real naša sudbina. Nismo imali sreće te noći u Kijevu, ali to je bilo davno. Nesumnjivo, čeka nas sjajan meč - kaže Klop.

 

Motivisani gubitkom



Nemačkom stručnjaku će finale u Parizu biti četvrto, a ima jednu titulu. Harizmatični stručnjak kaže da uopšte nema takav osećaj, već mu se čini da igra svoje prvo finale.

- Finale osećam kao da je prvo. Uvek je posebno. A ova sezona mi je posebna i zato što su moji momci odigrali neverovatno. Gubitak trofeja u Premijer ligi samo nas dodatno motiviše da osvojimo Ligu šampiona. Šta god da bude, ponosan sam na svoje fudbalere jer su zaista dali sve od sebe - zaključio je Klop.

Foto: reuters

 


Benzema: Ne bavim se Liverpulom

Apsolutni heroj Reala ove sezone je Karim Benzema. Najzaslužniji je za plasman svog kluba u finale, kao i za titulu u Primeri. Uoči finala nije želeo da komentariše rivala, već je rekao da gleda samo sebe.

- Liverpul je dobar tim, ali ja se bavim samo našom igrom i verujem u nas. Ne osećam apsolutno nikakav pritisak. Biće nam dovoljno da izađemo na teren i da uživamo - rekao je Francuz.



 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)
Društvo

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)

Hraniteljku iz sela Voluja kod Kučeva (ime poznato redakciji), zaprepastila je tragična vest da je maleni A.J. (6) kojeg, kako kaže, voli više od života, tragično preminuo. Naime, u lokalnim medijima se pojavila informacija da se dete zadavilo čepom od soka u utorak 9. aprila i da je sahranjeno sutradan. Reporterka Informera uputila se na lice mesta, kako bi utvrdila šta se zapravo dogodilo.

15.04.2024

22:41

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija