• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.05.2022

19:01 >> 23:58

LIGA ŠAMPIONA JE REALOVO TAKMIČENJE! Liverpul igrao fudbal, ali su Madriđani EVROPSKI prvaci! (VIDEO)

Tanjug/AP

Fudbal

LIGA ŠAMPIONA JE REALOVO TAKMIČENJE! Liverpul igrao fudbal, ali su Madriđani EVROPSKI prvaci! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Real Madrida osvojili su Ligu šampiona pošto su u velikom finalu savladali Liverpul sa 1:0 (0:0)

Kraljevski klub je ponovo šampion Evrope! Real Madrid je u velikom finalu na stadionu Sen Deni u Parizu uspeo da savlada Liverpul sa 1:0 i tako osvoji 14. titulu u Ligi šampiona. Blankosi su bili slabiji rival, ali je jedan potez Federika Valverdea promenio tok utakmice i tako rešio pitanje pobednika. 

Urugvajac je sredinom prvog poluvremena poslao "spoljnom" loptu na drugu stativu, tamo je Vinisijus Žunior pobegao Trentu Aleksanderu Arnoldu, a brazilskom napadaču nije bilo teško da savlada Alisona Bekera i tako postavi konačnih 1:0 (0:0). 

 

 

Od prvog minuta bilo je jasno da je Liverpul u Pariz došao da igra fudbal, a Real da "smulja" i na bilo koji način dođe do titule prvaka Evrope. Blankosi nisu bili raspoloženi za nadigravanje, naprotiv, četa Karla Ančelotija tokom prvog poluvremena nije uputila udarac ka golu Alisona Bekera. Uprkos tome, Madriđani su mogli da vode posle 45 minuta nakon što je Karim Benzema pobegao Virdžilu Van Dajku. 

 

 

Spetljao se francuski napadač, zakomplikovao situaciju što je dalo šansu Redsima da se vrate u odbrani u raščiste. Ipak, trapavo je reagovao Alison Beker, lopta se odbila na nogu Karimu Benzemi koji je sproveo u mrežu. Glavni arbitar je odmah signalizirao ofsajd, VAR soba je četiri minuta analizirala situaciju i potvrdila odluku Klemona Turpana. 

Tokom prvog poluvremena Tibo Kurtoa je samo najavio da bi ovo moglo da bude njegovo veče, a belgijski čuvar mreže najzaslužniji je što Real Madrid sa Sen Deni stadiona odlazi kao prvak Evrope! Činio je Kurtoa čuda na gol-liniji, frustrirao napadačku trojku Liverpula, a tačku na meč stavio je odbranjenim zicerom Mohamedu Salahu u 82. minutu koji je najavio kraj nadanja za engleskog velikana. 

Ipak, nije poslednja intervencija bila jedina koju je Kurtoa imao. Delovalo je da je Belgijanac na vetrometini tokom čitavog meča, Real se grčevito branio, ali je nekoliko puta posustajala odbrana Blankosa što Liverpul nije znao da iskoristi. U finišu meča je Jirgen Klop krenuo na sve ili ništa, na teren je poslao četiri napadača kako bi pojurio eventualno izjednačenje, ali su Madriđani uspeli da se odbrane i osvoje još jedan trofej Lige šampiona. 

to povređenih nema, a jedini koji će verovatno propustiti utakmicu u Parizu biće Divok Oriđi. 

LIVERPUL - REAL MADRID  0:1 (0:0)

Strelac: Vinisijus 59

Stadion Sen Deni, Pariz    Sudija: Klermon Turpan, Francuska

Liverpul: Alison - Aleksander Arnold, Van Dajk, Konate, Robertson - Fabinjo, Henderson, Alkantara - Salah, Mane, Dijaz

Real Madrid: Kurtoa - Karvahal, Alaba, Militao, Mendi - Kros, Kazemiro, Modrić - Vinisijus, Benzema, Valverde

Tok utakmice: 

Drugo poluvreme:

90. minut - Igraće se još pet minuta!

87. minut - Korner za Liverpul i ponovo se ukazao Tibo Kurtoa! Bio bi to zicer za Ibrahimu Konatea, ali je Belgijanac skočio i presekao loptu. 

Foto: Tanjug/AP

82. minut - Kurtoa... Čuda čini golman Real Madrida, sada je Salah šutirao iz peterca, a Belgijanac je to rutinski poslao u korner! 

80. minut - Nestvarno brani Tibo Kurtoa! Sada je skinuo zicer Digou Žoti, od svega samo korner za Redse!  

78. minut - Još jedna dobra prilika za Redse, ponovo je u dobroj situaciji bio Trent Aleksander Arnold, ali je još jednom izabrao loše rešenje i umesto da je šutirao poslao je loptu u gužvu! 

77. minut - Dvostruka izmena Liverpula. Umesto Hendersona i Alkantare na terenu su Firmino i Keita!

74. minut - Pokušao je Aleksander Arnold nešto između šuta i centaršuta, lopta je išla na Dioga Žotu koji nije uspeo da se izbori sa njom. Propala je još jedna dobra akcija Liverpula!

69. minut - VELIKA ŠANSA! Mogao je ponovo Mohamed Salah da matira Kurtou, ali je belgijski golman još jednom izašao kao pobednik. Sjajno je na drugu stativu loptu prebacio Diogo Žota, tamo je spreman čekao Egipćanin, ipak, Kurtoa je u stilu rukometnog čuvara mreže zaustavio njegov udarac!

66. minut - Opsada Realovog gola! Sada je Liverpul tri puta imao šansu posle centaršuta da ugrozi Tiba Kurtou, ali je Eder Militao vladar vazdušnog prostora! 

Foto: Tanjug/AP

64. minut - Još jedna bravura Tiba Kurtoe... Otvorio se prostor Mohamedu Salahu koji je došao do ivice kaznenog prostora i opalio po lopti, ali se Belgijanac pružio koliko je mogao i uspeo da boksuje, nema promene rezultata!

62. minut - Evo ga i prvi žuti karton na meču! Federiko Valverde se zaleteo na gol Liverpula te je Fabinjo morao da ga zaustavi faulom, sve teža situacija za Redse iako je do pre tri minuta delovalo kao da četa Jirgena Klopa drži sve pod kontrolom...

59. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Real vodi u Parizu! Vinisijus Žunior je pobegao Trentu Aleksanderu Arnoldu i iskoristio savršen centaršut na drugu stativu koji pretvara u pogodak. Federiko Valverde je asistent - 0:1!

 

 

58. minut - Sjajna akcija Liverpula, Fabinjo i Mohamed Salah su kombinovali, Egipćanin je sa desetak metara dva puta šutirao, ali je na putu ka golu zakačila ruku Kazemira. Ipak, Turpan smatra da nema govora o penalu! 

55. minut - Pobegao je Trent Aleksander Arnold Mendiju na strani, poslao oštru loptu na peterac, kratak je bio Tijago Alkantara te je Kurtoa imao lak zadatak da prekine napad Liverpula! 

52. minut - Ponovo je Liverpul preuzeo inicijativu i sada se težište igre prebacilo na polovinu Real Madrida. Ipak, u dve zone se brane Blankosi na stadionu Sen Deni i izuzetno je teško Redsima da probiju bedem pred Kurtoinim golom. 

48. minut - Nešto konkretnija igra Real Madrida na startu drugog poluvremena. Liverpul je sada u podređenom položaju, ali Redsi spremno čekaju grešku rivala i vrebaju iz kontre!

Foto: Tanjug/AP

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! 

Prvo poluvreme:

48. minut - Kraj prvog poluvremen! 

45. minut - PONIŠTEN GOL! Benzema je bio u ofsajdu! 

https://video.twimg.com/ext_tw_video/1530646250932125698/pu/vid/1280x720/4fHnheHeTTZxhlXI.mp4?tag=12

40. minut - Kombinovali su po levoj strani Robertson i Mane, Senegalac završio akciju udarcem iz okreta sa desetak metara - samo korner.

35. minut - Ibrahima Konate je stvorio višak na desnoj strani, usledio je sjajan centaršut Aleksandera Arnolda na Mohameda Salaha. Šutirao je glavnom Egipćanin pravo u Tiba Kurtou! 

32. minut - Oslobodio se Real pritiska Liverpula, Benzema je imao dobru ideju da proigra Vinisijusa iza leđa odbrane engleskog kluba, ali je pročitao to Virdžil Van Dajk! 

29. minut - Još jedan udarac ka golu Tiba Kurtoe, sada je pokušao Fabinjo. Brazilac je šutirao sa tridesetak metara, ali je lopta otišla daleko preko gola. Real Madrid je u poslednjih desetak minuta sateran u sapstveni kazneni prostor!

Foto: Tanjug

25. minut - Sada dobro ubacivanje Vinisijusa Žuniora u peterac, tamo je loptu čekao Karim Benzema, ali je Alison Beker na vreme izašao i presekao centaršut! 

21. minut - STATIVA! Tibo Kurtoa polako postaje heroj Real Madrida! Sadio Mane je izbacio Davida Alabu, opalio po lopti, ali je belgijski golman krajnjim naporom uspeo da zaustavi udarac i zakuca loptu u stativu - 0:0!

20. minut - Evo još jednog pokušaja Engleza, sada je Aleksander Arnold tukao sa 16 metara, malo iskosa, međutim visoko preko gola. 

16. minut - VELIKA ŠANSA! Beležimo prvu pravu šansu pred golom Tiba Kurtoe! Trent Aleksander Arnold je uspeo da pobegne čuvarima, proturi loptu između Kazemira i Mendija do Mohameda Salaha, ali je udarac Egipćanina vrhovima prstiju zaustavio golman Reala! Ostaje 0:0!

15. minut - Pokušao je Vinisijus da predribla Ibrahimu Konatea, ali mu štoper Liverpula nije dao nikakvu šansu. Od svega je Konate povukao i kontru za Redse, ipak, Toni Kros je uspeo bez faula da zaustavi Mohameda Salaha!

Foto: Tanjug/AP

13. minut - Liverpul ima potpunu kontrolu na startu meča, Real forsira igru iz poslednje linije, ali teško dolaze do polovine terena pored Fabinja, Alkantare i Hendersona. 

10. minut - Prvi dobar nalet Liverpula, kombinovali su Sadio Mane i Mohamed Salah, ali je lopta pobegla Senegalcu i izašla van terena. Ipak, beležimo ozbiljnu pretnju pred golom Tiba Kurtoe - 0:0!

8. minut - Kazemiro bez faula uzima loptu Sadio Maneu i otvara kontru Blankosa. Povukao je sa svoje polovine Federiko Valverde, uz dosta sreće je prošao pored Robertsona, ali je grešku svog saigrača ispravio Ibrahima Konate!

5. minut - Uspeli su fudbaleri Reala da se oslobode uvodnog pritiska Liverpula, lopta je po prvi put bila pred golom Alisona Bekera, ali su se Endi Robertson i Džordan Henderson dobro snašli i očistili opasnost. 

Foto: Tanjug/AP

3. minut - Žestok presing Liverpula od samog početka, sada je Tijago Alkantara ukrao loptu u opasnoj zoni te je Kazemiro morao da seče nalet Redsa faulom! Imaće Trent Aleksander Arnold priliku da iz prekida ubaci loptu u kazneni prostor.  

1. minut - Fudbaleri Liverpula imaju početni udarac u velikom finalu! Počela je utakmica vredna evropske titule!

 

21:28 - Ceremonija otvaranja je počela, a start utakmice zakazan je za 21:36!

21:10 - Na zagrevanje su istrčali i fudbaleri Real Madrida! Zvanično je saopšteno da će utakmica početi u 21:30, ali su organizatori objavili da će nove vesti biti objavljene tek za 15ak minuta! 

21:06 - Fudbaleri Liverpula ponovo su na terenu i još jednom će početi sa zagrevanjem!

20:50 - Početak utakmice je odložen, detaljnih informacija još uvek nema! Čini se da će finale početi u 21:15, a razlog pomeranja je bezbednosne prirode

20:31 - Već neko vreme su fudbaleri oba tima na terenu i zagrebaju se za večerašnje finale!

20:03 - Autobus Real Madrida jedva je stigao do stadiona budući da su navijači Blankosa opkolili vozilo i podržali svoje miljenike pred veliku utakmicu! 

 

 

20:00 - Fudbaleri Liverpula i Real Madrida stigli su na stadion Sen Deni gde će biti odigrano finale Lige šampiona za sat vremena!

 

 

 

0, ali 

19:58 - Jirgen Klop napravio je tri iznenađenja u sastavu! Umesto očekivanih Matipa, Keite i Žote, utakmicu protiv Real Madrida će početi TIjago Alkantara, Ibrahima Konate i Luiz Dijaz!

 

 

19:45 - Jedna grupa navijača Real Madrida pravila je haos ispred stadiona, policija je morala da reaguje i odvede momke pred lice pravde!

 

19:04 - Navijači Liverpula okupirali su Pariz! Očekuje se da će Redsi imati nešto veću podršku sa navijača! 

19:02 - Karlo Ančeloti već je objavio startnih 11! 

 

 

19:00 - Dobro došli na lajv prenos finala Lige šampiona! Sve detalje sa utakmice Liverpula i Real Madrida možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija