• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.06.2022

14:58

BRAZIL POČEO PRIPREME ZA SRBIJU! Ubedljivi Nejmar i drugovi protiv azijske selekcije!

Tanjug

Fudbal

BRAZIL POČEO PRIPREME ZA SRBIJU! Ubedljivi Nejmar i drugovi protiv azijske selekcije!

Podeli vest

Brazilci počeli pripreme za Katar pobedom nad Južnom Korejom

Fudbalska reprezentacija Brazila u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Kataru, odigrala je meč protiv Južne Koreje. Brazil je slavio sa 5:1.

Golove za Brazil postigli su Rišarlison u 7.minutu, Nejmar(42(p) i 57(p) ),  Kutinjo (80 minut), i Gabrijel Žezus (90+3) dok je utešni gol za Korejce postigao Ui-Jo Hwang u 31.minutu.

Brazil je utakmicu počeo u sastavu: Veverton, Aleks Sandro, Markinjos, Tijago Silva, Dani Alveš, Lukaš Parketa, Nejmar, Kazemiro, Fred, Rafinja i Rišarlison.

Već u 7.minutu Rišarlison je postigao vodeći gol za "Selesao" na asistenciju Freda.

Foto: Tanjug

Brazilci proslavljaju vodeci gol

Samo pet minuta posle toga In-Beom Hwang imao je dobru šansu ali je njegov šut sa petnaestak metara odbranio Veverton.

U 31.minutu Južna Koreja je uspela da izjednači preko  Ui-Jo Hwanga, koji je pogodio donji desni ugao sa ivice šesnaesterca.

U 38.minutu još jednom je pokušao Rišarlison, ali mu je golman odbranio udarac glavom.

Igrao se 41.minut kada je dosuđen jedanaesterac za Brazil, konsulvan je i VAR ali je prvobitna odluka ostala na snazi, siguran sa bele tačke bio je Nejmar, tada se već ušlo u 42.minut. 

U samom finišu prvog poluvremena Tijago Silva je pogodio prečku udarcem glavom sa oko pet-šest metara.

Tim rezultatom se i završilo prvo poluvreme.

Drugo poluvreme je krenulo inicijativom južno-amerikanaca. u 53.minutu Seung-Gyu Kim odlično je odbranio pokušaj koji je sam sebi kreirao Lukas Paketa, šutirao je unutar šesnaesterca, ali je golman bez problema odbranio.

Ono što se nije desilo u 53. desilo se u 56. minutu, kada je Nejmar iskoristio još jednu najstrožu kaznu. Posle pada u kaznenom prostoru Aleksa Sandra, ponovo je konsultovan VAR koji je je ovoga puta preinačio odluku glavnog sudije koji isprva nije pokazao na belu tačku.

Foto: Tanjug/AP Photo

Nejmar je postigao dva gola sa bele tačke

Igrao se 64. minut kada je Brazil pored postignutih golova promašio najbolju šansu na utakmici. Naime, Rafinja je izašao sam pred golmana Koreje, ali nije uspeo da ga savlada.Seung-Gyu Kim je sjajno reagovao.

Prvu izmenu selektor Brazila Tite napravio je tek u 71. minutu kada je ušao jedan od najboljih igrača na svetu ove godine Vinisijus Žunior umesto strelca vodećeg gola za "Selesao" Rišarlisona.

Negodo gatim u 74.mintu odmah je Vinisijus bio u akcii kada mu je blokiran udarac sa oko 20 metara, a samo dva minuta kasnije Rafinja ponovo nije imao sreće jer mu je šut zaustavila prečka.

Na kraju će ovo biti ubedljiva popbeda Brazila koji je postigao i četvrti gol u 80. minutu preko Felipea Kutinja, koji je ušao u igru samo dva minuta ranije umesto dvostrukog strelca Nejmara.

Ne popušta pritisak Brazilaca ni u finišu meča, ali brani se sjajni golman Južne Koreje. Šutirao je Mateus Kunja u 87.minutu.

Meč je u nadoknadi vremena svojim golom napečatio Gabrijel Žezus na asistenciju Bruna Gimaraeša.

Sjajna igra I pobeda u prvoj pripremnoj utakmici pred Svetsko prvenstvo u Kataru ove godine.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija