• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.06.2022

08:41

BOJKOT, OTKAZAN MEČ! Borjan i saigrači neće da igraju, traže isti novac kao fudbalerke!

Tanjug/AP

Fudbal

BOJKOT, OTKAZAN MEČ! Borjan i saigrači neće da igraju, traže isti novac kao fudbalerke!

Podeli vest

Fudbalska utakmica između Kanade i Paname otkazana je jer su fudbaleri odbili da igraju

Meč je otkazan samo dva sata pre početka koji je bio zakazan u Vankuveru. Igrači su prethodno upozoravali na ovo pred meč pošto su odbili da treniraju u petak i subotu.

Fudbaleri Kanada žele da imaju izjednačene nagrade kao i ženski nacionalni tim za plasman na Svetsko prvenstvo. Zahtevaju 40 odsto nagradnog fonda za Svetsko prvenstvo, paket putovanja za prijatelje i porodicu i da ubuduće imaju identičan procenat za naknade kada su u pitanju novac od utakmica i procenat zarađenog novca na Svetskim prvenstvima. Tim Kanade je izdao i saopštenje.

- Želimo da radimo zajedno sa našom organizacijom, ali odnosi su godinama bili napeti. A sada, Fudbalski savez Kanade nije poštovao naš tim i ugrozio je napore da podignemo standarde i efikasno unapredimo igru u kanadi - navodi se u saopštenju igrača.

Prvi čovek kanadskog fudbala, Nik Bontis izvinio se navijačima. Kaže da su zahtevi igrača neodrživi, a pozvao ih je i na pregovore licem u lice.

Foto: Tanjug

Umesto slavlja frka u Kanadi

- Fudbalski savez Kanade radi sa igračima u dobroj nameri da pronađe put napred koji je fer i jednak za sve. Želeli smo da imamo diskusiju zasnovanu na činjenicama u okviru fiskalne realnosti sa kojom kanadski fudbal može da živi svaki dan. Posvećeni smo principima pravičnosti i verujemo da smo igračima predstavili fer ponudu. Uporedili smo našu ponudu sa drugim reprezentacijama iz celog sveta. Po pitanju rodne ravnopravnosti u pismu koje su pokrenuli igrači, Kanada se obavezala da će obezbediti potpuno iste uslove našoj ženskoj reprezentaciji.

Kanada bi u narednom meču trebalo da igra sa Kurakaom u Vankuveru u četvrtak, a 13. juna u Hondurasu u okviru Lige nacija KONKAKAF zone.

Na Svetskom prvenstvu u Kataru Kanada je u grupi F na Svetskom prvenstvu sa Hrvatskom, Belgijom i Marokom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija