• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.06.2022

23:08 >> 23:09

(OCENE) MADRIĐANI, DA LI STE GLEDALI JOVIĆA!? Srpski NAPADAČ rešeta kao NEKADA! Orlovi NAJBOLJI u 2022. godini!

Tanjug

Fudbal

(OCENE) MADRIĐANI, DA LI STE GLEDALI JOVIĆA!? Srpski NAPADAČ rešeta kao NEKADA! Orlovi NAJBOLJI u 2022. godini!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je večeras u Stokholmu Švedsku 1:0 (1.0) u utakmici trećeg kola Lige nacija

Jedini gol postigao je Luka Jović u 45+3. minutu. Selektor Dragan Stojković Piksi, kao što je najavio, opet je "promešao" tim - Aleksa Terzić, Filip Ðuričić i golman Marko Dmitrović bili su na terenu od prvog minuta, a Jović je menjao suspendovanog Aleksandra Mitrovića.

Ocene:

Marko Dmitrović, bez ocene - I treći golman je dobio šansu u junskom "prozoru", a Marko Dmitrović jedini je sačuvao svoju mrežu. Istina, nije golman Sevilje imao mnogo posla u Stokholmu, ali ono što je bilo do njega uspeo je da odbrani i zaustavi. 

Nikola Milenković, 7 - Stub srpske odbrane! Sve što se tiče Nikole Milenkovića već je davno ispričano, a štoper Fiorentine iz sekunde u sekundu pokazuje ozbiljnu klasu.

Miloš Veljković, 7 - Dobio je večeras Veljković šansu u odnosu na Erhana Mašovića i na najbolji mogući način je iskoristio. Odgovara mu formacija sa trojicom štopera budući da je izuzetan sa loptom što selektor Stojković itekako ume da iskoristi i pretvori u prednost Srbije. 

Foto: Tanjug/AP

Strahinja Pavlović, 7 - Naučio je Strahinja Pavlović iz greške koja mu se provukla protiv Norveške i danas bio daleko koncentrisaniji. Imao je zadatak da sačuva verovatno najopasnije igrača Švedske Elangu i dobro mu je išlo za rukom. 

Darko Lazović, 7,5 - Pravio je dar-mar na desnoj strani zajedno sa Dušanom Tadićem, šteta što nije uspeo da naplati dobre prodore i prilike, te pošalje bolji centaršut na Luku Jovića. Ipak, kao što je selektor posle Norveške rekao, neka se to desi kada bude najpotrebnije. 

Nemanja Gudelj, 7 - Posle utakmice pauze i Nemanja Gudelj se vratio u startnu postavu. Danas je imao nešto defanzivniju ulogu, ali je uspeo da se snađe. Vezista Sevilje je ponovo bio pokretač svih napada Srbije, vukao loptu iz zadnje linije. Reklo bi se još jedan običan dan na poslu. 

Foto: Tanjug

Sergej Milinković-Savić, 7,5 - Dominantno! Jasno je sada da Orlovi ne mogu i ne žele bez SMS-a na sredini terena. Fizički i taktički bez greške, ozbiljan napredak je vidljiv iz utakmice u utakmicu, ali se već u prvom poluvremenu osetio umor zbog teške sezone koja je iza njega u dresu Lacija. 

Aleksa Terzić, 6,5 - Rotirao je u Stokholmu selektor Srbije na levoj strani, a bek Fiorentine ovoga puta je dobio šansu. Ipak, nije Terzić uspevao da prođe po uz aut-liniju i napravi višak. Mršava partija, ali ga je tim nekako ispeglao. 

Filip Đuričić, 6,5 - Posle dugo vremena je na terenu bio i vihorni vezista Sasuola. Vidi se da mu fali minuta koje je propustio zbog problema sa povredom, ali da će biti od ogromne koristi - biće. 

Dušan Tadić, 8 - Kapiten Srbije još jednom je demonstrirao silu i pokazao klasu. Ponovo savršen prekid koji je probio bedem ispred Olsenovog gola. Uvek spreman da promeni tempo i stranu, kao dirigent je vodio Orlove do nove bitne pobede u Ligi nacija. 

Luka Jović, 8,5 - Srpska mašina ponovo radi... Ako zbog nečega srpski nacionalni tim ima razloga za zadovoljstvo zbog prethodnih utakmica to je činjenica da se Luka Jović raspucao. Moraće napadač Real Madrida da napusti Blankose i potraži sreću negde drugo - velika je šteta da igrač njegovih talenata i sposobnosti sedi na klupi ili tribinama. Stojković je rizikovao sa njim, a gotovo izvesno dobio je ozbiljnog konkurenta Vlahoviću i Mitroviću pred Svetsko prvenstvo u Kataru. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija