• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Lj.V.

13.06.2022

14:43

SRBIJA ODLIČNO IGRA, IMA VREMENA DA SE SLOŽI PRAVA TAKTIKA! Nekadašnji reprezentativac Zdravko Kuzmanović za "Informer.rs": Siguran sam da MOŽEMO DA PROĐEMO GRUPU NA SVETSKOM PRVENSTVU!

Fudbal

SRBIJA ODLIČNO IGRA, IMA VREMENA DA SE SLOŽI PRAVA TAKTIKA! Nekadašnji reprezentativac Zdravko Kuzmanović za "Informer.rs": Siguran sam da MOŽEMO DA PROĐEMO GRUPU NA SVETSKOM PRVENSTVU!

Podeli vest

Nekadašnji reprezentativac Srbije Zdravko Kuzmanović za "Informer.rs" prokomentarisao je igru našeg A tima u Ligi nacija

Fudbalska reprezentacija Srbije za 11 dana odigrala je četiri meča u Ligi nacija. "Orlovi" su ovaj ciklus započeli porazom od Norveške (0:1), zatim su usledile pobede protiv Slovenije (4:1) i Švedske (0:1).

Nakon toga usledio je novi meč protiv Slovenije u Ljubljani.  Naši momci su sjajno ušli u meč, posle prvog poluvremena su vodili rezultatom 2:0, ali početkom prvog poluvrmena su primili dva brza gola i utakmica je završena nerešenim rezultatom.

Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji reprezentativac Srbije Zdravko Kuzmanović tvrdi da su naši momci odigrali sjajno prvo poluvreme, ali da se u drugom desio pad koncentracije koji ne sme da se dešava.

- Prvo poluvreme je bilo vrhunsko. Odlično su igrali, verovatno najbolje poluvreme koje su odigrali u prvih 45. Međutim u drugom poluvremenu se desio pad koncentracije koji ne sme da se dešava i prmili smo dva pogotka. Srbija je bila dosta bolja Slovenije, ali nažalost nismo uspeli da pobedimo - kaže Kuzmanović za "Informer.rs".

UMOR JE VELIKI PROBLEM

Istakao je da je zadovoljan kako je naš reprezentacija odgirala ove četiri utakimce.

- Izgubili smo od Norveške, to me je iznenadilo, ali zatim su usledile dve bitne, pobede, a onda remi. Dobro su odigrali ove četiri utakmice, nedostajalo je i malo sreće koja je uvek potrebna - dodaje nekadašnji as Intera i Fiorentine.

Foto: Starsportphoto

Kuzmanović dodaje da mu nije jasno zašto se utakmice Lige nacija igraju u junu kada su igrači umorni od napornih sezona, ali da može da posluži da se selekcija što bolje uigra pred Mundijal

- Bila je ovo veoma naporna sezona za sve igrače. Mnogo mečeva je odigano, a zatim je usledila Liga nacija gde to opet čekaju teški dueli. Zato se dešava i dosta iznenađenja u ovom takmičenja, ali može dobro da poslužu kako bi tim bio kompletan za Svetsko prvenstvo - dodaje Kuzmanović.

MITROVIĆ JE FASCINANTAN, JOVIĆ TOP KVALITET

Čovek koji upisao 50 nastupa za A selekciju Srbije kaže da je zadovoljan igrom naših igrača u nacionalnom dresu.

- Meni je fascinantan Aleksandar Mitrović. Kako taj čovek na svakom meču da sve od sebe, to se retko viđa. Luka Jović postigao bitne golove, ovo je dobro za njega da se vrati takmičarski ritam. Taj dečko igra u Real Madridu, on je vrh igrač. Naša ofanziva je odlična u ovom trenutnku, dok u odbrani neke stvari moraju da se poprave. Moja generacija je bila poznata po fantastičnoj odbrani, selektor ima vremena do Mundijala da sve to dovede red - kaže Zdravko.

MORAJU BOLJE NEGO MI 2010. GODINE

Uporedio je i sadašanji sastav reprezentacija sa ekipom iz 2010. koja je nastupala na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, čiji je i sam bio član.

- Mi smo tad imali dobar tim. Bili smo u  grupi  koju smo morali da prođemo, ipak nismo uspeli. Ja sam sigruan da ovaj im može da prođe grupu. Brazil je po meni glavni favorit za osvajanje Mundijala, ali Švajcarsku i Kamerun moramo da pobedimo - ističe on.

Foto: Starsportphoto©

Zatim analizirao naše protivnike na Mundijalu.

- Brazil je svakako broj jedan. Posmatrao sam sada utakmice Švajcarske. Smatram da možemo da ih pobedimo, isto mislim i  za Kamerun, to je reprezentacija koja nije toliko dobro taktički obučena. Na selektoru je da napravi pravu taktiku i da igramo utakmicu po utakmicu, očekivanja svih nas su velika - završava Kuzmanović razgovor za Informer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija