• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.06.2022

09:54

GOLMAN BARISTA ODVEO AUSTRALIJU NA MUNDIJAL! Ludnica, selektor zvao premijera...

reuters

Fudbal

GOLMAN BARISTA ODVEO AUSTRALIJU NA MUNDIJAL! Ludnica, selektor zvao premijera...

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Australije Grejem Arnold posle plasmana Sokerosa na Svetsko prvenstvo u Kataru tražio je od premijera države slobodan dan za sve kako bi proslavili veliki uspeh, a heroj nacije je golman Endrju Redmejn

Australija je posle boljeg izvođenja penala savladala Peru i peti put u nizu plasirala se na šampionat  sveta. 

Golman barista heroj Australije

Selektor je mnogo rizigovao u finišu, kada je u završnici produžetak Meta Rajana, svog prvog golmana i čuvara mreže Real Sosijedada, zamenio je Endijem Redmejnom, 33-godišnjakom koji brani za Sidnej.

- Pozvao sam Antonija Albanezesa (premijera Australije) da svima dâ slobodan dan kako bi proslavili ovo – s obzirom na način na koji smo morali da radimo sve. Od 20 mečeva, Australija je 16 igrala na strani u ovom kvalifikacionom ciklusu, ovo je jedno od najvećih dostignuća u istoriji. Bilo je teško, ali uspeli smo -  rekao je Arnold i poručio:

- Ne smetaju mi oni koji sumnjanju u mene, stalo mi je do mojih igrača i stalo mi je do igre, radim  ovo zbog svoje porodice. 

Foto: reuters

Endi Redmejn

Kaže da je uveo Redmejna samo kako bi mentalno poremetio igrače Perua. Upalilo je! Golman Sidneja odbranio je dva penala i doneo ogromno slavlje saigračima, od kojih su neki i zaplakali od radosti na terenu.

Inače, Redmejn je sa  27 godina razmišljao o penziji, fudbal mu je dosadio, čak je i završio kurs za baristu. 

- Trebalo je da radim kod drugara u kafiću i da studiram tokom dana, a uveče da se bavim fudbalom. Jednostavno, tada nisam verovao da sam dovoljno dobar, bila je to teška faza mog života - priznaje Redmejn, koji je bio i na probi u Arsenalu.

Foto: reuters

Heroj Australije golman Redmejn radio u kafiću

- Cele nedelje se Peru spremao za Metija Rajana, i mislim da ih je malo poremetilo kaDa su videli mene. Niko od igrača nije znao pre meča. Neki su shvatili na poluvremenu kada sam vežbao. Meti mi je pružio podršku, bodrio me, rekao mi je: ’Uspećeš, druže!’“


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija