• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.T.

14.06.2022

15:01

BIVŠI REPREZENTATIVCI UVERENI U USPEH NACIONALNOG TIMA: "Orlovi" igraju sjajno, nebo im je granica!

Reuters

Fudbal

BIVŠI REPREZENTATIVCI UVERENI U USPEH NACIONALNOG TIMA: "Orlovi" igraju sjajno, nebo im je granica!

Podeli vest

Bili smo odlični u prethodna tri meča, a normalno je da dođe do pada poput onog protiv Slovenije, igrači su umorni. Na Svetskom prvenstvu to se neće dešavati, poručuju Ivica Kralj, Aleksandar Luković i Nenad Đorđević

Odbrana Srbije funkcionisaće besprekorno kad bude najpotrebnije, na Svetskom prvenstvu u Kataru, tvrde bivši reprezentativci naše zemlje!

Ivica Kralj, Aleksandar Luković i Nenad Đorđević smatraju da dva pogotka koje su "orlovi" primili protiv Slovenije (2:2) u Ligi nacija za samo osam minuta ne predstavljaju razlog za zabrinutost.

Gol po utakmici

Srbija je od dolaska Dragana Stojkovića Piksija na mesto šefa stručnog štaba odigrala 16 takmičarskih i prijateljskih utakmica, ne računajući susrete prošlog leta sa Jamajkom i Japanom, u kojima je bila u kombinovanom sastavu. Na tih 16 mečeva "orlovi" su primili 16 golova, odnosno prosečno gol po meču. Samo pet puta su uspeli da sačuvaju mrežu, i to dva puta protiv Katara, a po jednom u susretima sa Švedskom, Mađarskom i Luksemburgom.

 

Foto: Starsportphoto

Ivica Kralj
Biće još bolje

Imamo izuzetan potencijal i defanzivce koji mogu još mnogo da napreduju
Nenad Đorđević


Posle četiri utakmice odigrane u samo 11 dana u Ligi nacija utisak je da do Svetskog prvenstva Srbija mora da popravi igru u odbrani. Doduše, dugogodišnji golman reprezentacija Ivica Kralj ima nešto drugačije viđenje proteklih utakmica.

- Ne delim mišljenje da imamo problem u odbrani. Momci su odigrali četiri meča u 11 dana, a sve to posle duge i naporne klupske sezone. Samo je prvo poluvreme prvog meča sa Norveškom (0:1) bilo ispod očekivanja, a sve ostalo smo odigrali odlično. Dogodio se desetominutni pad protiv Slovenije, ali su se momci posle toga digli i opet do kraja meča odradili posao bez greške i kontrolisali dešavanja na terenu. Jasno je i igračima da na Svetskom prvenstvu neće smeti da se dese padovi, ali ima vremena do Mundijala. Svi igrači će tad biti u punoj formi i siguran sam da uopšte nema razloga za brigu - naglašava Kralj.

Foto: Starsportphoto

Aleksandar Luković

 

SRBIJA POD PIKSIJEM


Slovenija - Srbija 2:2
Švedska - Srbija 0:1
Srbija - Slovenija 4:1
Srbija - Norveška 0:1
Danska - Srbija 3:0
Mađarska - Srbija 0:1
Portugal - Srbija 1:2
Srbija - Katar 4:0
Srbija - Azerbejdžan 3:1
Luksemburg - Srbija 0:1
R. Irska - Srbija 1:1
Srbija - Luksemburg 4:1
Katar - Srbija 0:4
Azerbejdžan - Srbija 1:2
Srbija - Portugal 2:2
Srbija - R. Irska 3:2
BROJKE
16 utakmica
34 postignuta gola
16 primljenih golova
5 mečeva bez primljenog gola

Ako se uzme u obzir da dve utakmice protiv Katara nisu imali takmičarski značaj, onda je Piksijev tim samo u dva meča za bodove uspeo da sačuva svoj gol.

Nekadašnji defanzivac Crvene zvezde i reprezentacije Srbije Aleksandar Luković kaže da branjenje gola nije posao samo poslednje linije već čitavog tima.

- U modernom fudbalu svi se brane i svi napadaju. Na utakmici sa Slovenijom došlo je pada koncentracije. Golove nismo primili iz tranzicije, nego kad je odbrana bila u punom sastavu. Kao bivši igrač, pad koncentracije mogu da razumem, ali ne bi trebalo da se dešava na vrhunskom nivou, jer ozbiljne ekipe to uvek kazne. Moguće je da malo ostavlja traga to što neki igrači imaju slabiju minutažu u svojim klubovima, kao recimo Pavlović ili Nastasić - smatra Luković. 

Uigrati zadnju liniju

Trener B tima Hamarbija Nenad Đorđević uživo je ispratio pobedu "orlova" nad Švedskom u Stokholmu i na njega je odbrana ostavila sasvim dobar utisak.

- Za igrače u odbrani je važno da imaju kontinuitet i da što duže igraju zajedno, to znam iz iskustva. Defanzivci moraju odlično da se poznaju na terenu, da jedan drugom znaju prednosti i mane, kako bi savršeno funkcionisali. Piksi je u Ligi nacija uradio fantastičnu stvar time što je svim igračima dao minutažu. Ipak, verujem da će već od narednih mečeva barem poslednja linija tima početi da igra u sastavu koji bi trebalo da počne i na Svetskom prvenstvu. Imamo izuzetan potencijal i defanzivce koji mogu još mnogo da napreduju. Samo da budu zdravi i da nađu klubove u kojima će igrati i biće sve na svom mestu za Svetsko prvenstvo - naglašava Đorđević.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija