• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.06.2022

22:43

ENGLEZI POSRAMLJENI NA OSTRVU! Mađari se IGRALI sa Sautgejtovom četom! Italija doživela novu BLAMAŽU!

Tanjug/AP

Fudbal

ENGLEZI POSRAMLJENI NA OSTRVU! Mađari se IGRALI sa Sautgejtovom četom! Italija doživela novu BLAMAŽU!

Podeli vest

Reprezentacija Mađarske savladala je Englesku sa 4:0 (1:0) u četvrtom kolu grupe A Lige nacija

Mađari su već napravili ogroman korak ka opstanku među evropskom elitom kada su pred svojim navijačima savladali Engleze sa 1:0. Ipak, malo ko je očekivao da će Laka konjica i u drugom duelu napraviti tolike probleme vicešampionu Evrope, ali je selekcija Marka Rosija pokazala ogromnu ozbiljnost i drugi put u samo deset dana savladala Gordon Albione. Ovoga pua na Ostrvu - 0:4 (0:1). 

Geret Sautgejt rešio je da kombinuje i na teren ne pošalje najbolje što je imao u sastavu. Kao da poraz iz Budimpešte nije bio dovoljan da se Englezi trgnu, a surova kazna za loš pristup stigla je već posle 16. minuta igre. Roland Šalai najbolje se snašao posle kužve u kaznenom prostoru domaćina i iz peterca matirao Arona Remzdejla. 

Foto: Tanjug/AP

Englezi u prvom poluvremnu nisu pripretili mađarskom golu. Poslednja linija na čelu sa Vilijem Orbanom sjajno je neutralisala nalete Harija Kejna i Džeroda Bouena, te je Sautgejt morao da menja već na poluvremenu. 

Na osnovu toga što je viđeno u drugom poluvremenu, ostaje nam da žalimo što se Mađari nisu kvalifikovali na Svetsko prvenstvo u Kataru! Rosijeva selekcija razbila je Engleze i ponizila ih nasred Vulverhemptona. Prvo je Šalai drugim golom osigurao trijumf, da bi Zoltan Nađ u 80. minutu potvrdio brodolom Gordon Albiona. Za kraj, u strelce se upisao i rezervista Daniel Gazdag i najavio sastanak Geretu Sautgejtu budući da je jasno da Engleska u ovakvom stanju ne može u Katar sa visokim ambicijama!

U drugom meču iste grupe Nemačka je na svom terenu deklasirala Italiju sa 5:2 (2:0). Panceri su bili daleko bolji rival od šampiona Evrope, a već posle prvog poluvremena bilo je jasno da će selekcija Hansija Flika završila posao. 

Foto: Tanjug/AP

Džošua Kimih je doneo prednost Nemcima u desetom minutu, a prednost domaćih duplirao je Ilkaj Gindogan. Na startu drugog poluvremena Panceri su najavili brodolom Azura, a treći gol na susretu postigao je Tomas Miler u 51. minutu. 

Da stvar po Italijane bude gora, to nije bio kraj! Do kraja susreta bolju golgetersku formu u budućnosti najavio je Timo Verner. Napadač Čelsija je sa dva gola dotukao Azure, ali je Gnotno u 78. minutu uspeo da ublaži poraz šampiona Evrope. 

Kada je reč o drugoj grupi, pravu ludnicu su pratili navijači na De Kajpu! Holanđani su imali dva gola prednosti protiv Velsa, Ostrvljani su golom Gereta Bejla u 92. minutu iz penala stigli do poravnanja, ali se Lale nisu predavale! Holanđani su tek krenuli sa centra, loptu je glavom za Depaja spustio Denzel Damfris, a napadač Barselone doneo je sva tri boda svojoj reprezentaciji - 3:2 (2:1). 

Holanđani su poveli golovima Noe Langa i Gakpa, ali je do poluvremena Brenana Džonsona Vels smanjio zaostatak. U finišu - prava drama!

Foto: Tanjug/AP

U istom terminu, Belgijanci su imali mnogo problema sa Poljskom, a jedini gol na meču postigao je Miči Bačuai u 16. minutu!

Liga nacija:
Grupa A3:
Engleska - Mađarska 0:4 (0:1)
Šalai 16, 70, Nađ 80, Gazdag 89

Nemačka - Italija 5:2 (2:0)
Kimih 10, Gindogan 45+4, Miler 51, Verner 68, 69 - Gnotno 78, Bastoni 90+5

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Grupa A4:
Holandija - Vels 3:2 (2:1)
Lang 17, Gakpo 23, Depaj 90+4 - Džonson 26, Bejl 90+2p

Poljska - Belgija 0:1 (0:1)
Bačuai 16

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija