• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Beta

18.06.2022

07:47

DOBRO RADIMO, IZMIRUJEMO OBAVEZE! Radnički iz Niša usvojio finansijski plan za 2022!

Starsportphoto

Fudbal

DOBRO RADIMO, IZMIRUJEMO OBAVEZE! Radnički iz Niša usvojio finansijski plan za 2022!

Podeli vest

Fudbalski klub Radnički iz Niša održao je sednicu skupštine, na kojoj je usvojen završni račun za prošlu godinu, podnet izveštaj o radu i usvojen finansijski plan za ovu godinu

Predsednik niškog kluba Dragan Marković rekao je da je Radnički jedan od retkih klubova u Srbiji, koji redovno izmiruje svoje finansijske obaveze.

- Čini mi se da se često spominju samo negativni primeri, kao da je sramota da se spomenu odgovorni rukovodioci klubova koji svoj posao rade u skladu sa zakonom, a to podrazumeva kretanje u okviru realnog finansijskog plana, što podrazumeva isplatu svih obaveza prema igračima, zaposlenima i državnim institucijama, odnosno plaćanje poreza. Sad se pitam da li je sramota da na ovaj način se bude patriota, socijalno odgovoran prema državi u kojoj se živi. Ne treba mi da se pravdamo, već oni koji ne rade dobro svoj posao - rekao je Marković, preneo je klupski sajt.

Direktor Radničkog Dejan Propadalo podneo je izveštaj o radu kluba i rekao da su prošle godine poslovali sa dobitkom od blizu 33 miliona dinara.

Foto: Starsportphoto

Fudbaleri Radničkog sledeće sezone igraju kvalifikacije za Ligu konferenfija

- Ukupan iznos prihoda u toj godini iznosio je oko 212 miliona dinara. Prihod je ostvaren na osnovu prodaje igrača, sredstava solidarnosti za transfer igrača, sponzorstva, reklamiranja, donatorstva, TV prava, prodaje ulaznica… Takodje, u 2021. godini klub je imao rashode u iznosu od oko 178 miliona dinara. Reč je o rashodima poput onih za nabavku sportske opreme, troškove priprema ekipa, zarade, naknade zarade i ugovorne obaveze prema igračima i sportskim stručnjacima, troškove organizacije utakmica i smeštaja igrača - dodao je on.

Klub je, prema njegovim rečima, najviše uložio u renoviranje prostorija i svlačionica za decu koja treniraju u Radničkom, a napravljena je i teretana u okviru stadiona.

Prema rečima direktora Nišlija Dejana Propadala, klub je od UEFA dobio čak 200 stavki primedbi na račun stanja u kom se nalazi stadion "Čair" i da svi ti nedostaci moraju da se otklone jer u suprotnom ekipa neće moći da igra evropske utakmice na svom stadionu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija