• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.07.2022

08:10

ŽELE SRBINA PO SVAKU CENU! Italijanski velikan se vratio u ELITU, a prva meta je ORAO!

Fudbal

ŽELE SRBINA PO SVAKU CENU! Italijanski velikan se vratio u ELITU, a prva meta je ORAO!

Podeli vest

Povremeni srpski reprezentativac Nikola Maksimović karijeru bi mogao da nastavi u taboru Lećea

Đenova nije uspela da opstane u Seriji A, te je izvesno da će Grifoni teško uspeti da zadrže najbolje igrače. Jedan od njih je i svakako Nikola Maksimović koji nije raspoložen da igra drugoligaški fudbal, a rešenje je, kako pišu italijanski mediji na vidiku. 

Leće se posle nekoliko sezona u Seriji B napokon vratio među elitu, a klub sa stadiona Via del mare spreman je da Nikolu Maksimovića promoviše u prvog defanzivca tima. Nema sumnje da bi Srbin imao težak zadatak da opstane u Seriji A, ali sigurno da bi mu to bila primamljivija opcija od borbe za opstanak u drugoj ligi. 

Maksimović je prethodne sezone odigrao samo 14 mečeva u dresu Đenove, veći deo utakmica propustio je zbog povrede. Leće mu nudi sigurne minute u eliti kako bi se vratio u staru formu, ali će novopečeni "superligaš" imati težak zadatak. Naime, za srpskog štopera zainteresovani su Salernitana i Parma! 

Foto: Starsportphoto

Ipak, prelomnu ulogu u čitavom poslu mogao bi da ima sportski direktor Lećea Pantelao Korvino koji je u dogovoru sa trenerom Markom Baronijem počeo pregovore sa Maksimovićevim predstavnicima. Šuška se da bi plata od 2.000.000 evra bila preveliki zalogaj z a Leće, što bi značilo da bi povremeni srpski reprezentativac morao da prihvati značajno manja primanja. 

Uz Maksimovića Leće prati još nekoliko pojačanja. Najbliži potpisu je mladi napadač Milana Lorenco Kolombo koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Spalu. Njegov zadatak je da zameni najboljeg strelca iz prošle sezone Masima Koda koji je otišao put Đenove. Pored toga, Leće je zainteresovan i za Amada Dijavaru iz Rome, ali se za njegov potpis bore još Herta i Hamburger. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija