• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.07.2022

14:32

POČINJE BORBA ZA TROFEJ, 20.000.000 EVRA, MESTO U EVROPI! ZVEZDA najviše ULOŽILA, PARTIZAN ušao u REKONSTRUKCIJU! Vojvodina i Čukarički uradili OZBILJAN posao!

Starsportphoto

Fudbal

POČINJE BORBA ZA TROFEJ, 20.000.000 EVRA, MESTO U EVROPI! ZVEZDA najviše ULOŽILA, PARTIZAN ušao u REKONSTRUKCIJU! Vojvodina i Čukarički uradili OZBILJAN posao!

Podeli vest

Nova sezona Superlige u petak je i zvanično počela, a mi Vam predstavljamo sve učesnike elitnog ranga i njihove akcije na fudbalskoj pijaci tokom leta

Srpski fudbal će od narednog leta imati direktnog učesnika u grupnoj fazi Lige šampiona, još jednom u kvalifikacijama za elitno takmičenje, ukupno pet predstavnika u evrokupovima.

Zbog toga ne čudi što su svi klubovi uložili značajno više nego tokom minulih godina, kako bi imali konkurentnije ekipe. Večiti rivali će kao i što smo naviklu voditi borbu za šampionski pehar, direktan plasman u Ligu šampiona i garantovanih 20.000.000 evra.

Kako red i nalaže, počinjemo od prošlogodišnjeg šampiona. Sa Marakane su pred kraj prethodne sezone isticali da će naredno prvenstvo biti najvažnije budući da će titula garantovati i mesto u Ligi šampiona. Maksimalno ozbiljno je to shvatila uprava Crvene zvezde i tokom leta uradila gotovo sve što je zamišljeno. 

 

Crvena zvezda:


Došli: Osman Bukari (Gent, 2.000.000 evra), King Kangva (Arsenal Tula, 700.000 evra), Vuk Bogdanović (Rad).

Otišli: Srđan Babić (Almerija, 1.100.000 evra), Milan Gajić (CSKA Moskva, besplatno), Andrija Radulović (Mladost GAT, pozajmica), Miloš Gordić (Spartak Subotica, pozajmica), Andrej Đurić (Domžale, pozajmica), Loi Dioni (Anže, kraj pozajmice)

 

Foto: Starsportphoto

Kao prvo pojačanje promovisan je Kings Kangva, a kreativni vezista je već tokom pirprema pokazao ogroman potencijal. Nema sumnje da će reprezentativac Zambije biti od velike koristi Dejanu Stankoviću, a slična je situacija i sa Osmanom Bukarijem koji je stigao iz Genta. 

Ipak, Stanković u novu sezoni ponovo ulazi bez toliko željenog napadača. Zvezda je bila rešena da dovede drugačiji profil golgetera u odnosu na Milana Pavkova i Ohija Omoidžuanfa, ali posao pred početak sezone nije završen. Uz to, može se reći da su crnveno-beli oslabljeni nakon što je Milan Gajić napustio Marakanu i potpisao kao slobodan igrač za CSKA iz Moskve. Da stvar bude gora, Kristijano Pičini nije briljirao tokom letnjih priprema...

Partizan:

Došli: Zlatan Šehović (Makabi Netanja, 300.000 evra), Aleksandar Filipović (BATE Borisov, 100.000 evra), Fuseni Dijabate (Trabzonspor, besplatno), Patrik Andrade (Karabag, besplatno), Svetozar Marković (Olimpijakos, nije poznato)
Otišli: Nemanja Miletić (Omonia, besplatno), Milan Smiljanić (Mornar Bar, besplatno), Marko Jevtović (Gacijantep, nije poznato), Lazar Marković (kraj ugovora), Miloš Jojić (kraj ugovora), Lazar Pavlović (kraj ugovora), Aleksandar Miljković (kraj ugovora), Ivan Obradović (kraj ugovora), Rajko Brežančić (kraj ugovora), Bojan Ostojić (penzija), Marko Milovanović (Almerija, 3.500.000 evra)

Partizan je posle još jedne neuspešne sezone ušao u period rekonstrukcije. Crno-beli su se rastali sa 11 igrača i trenerom Aleksandrom Stanojevićem, a u Humsku je stigao veliki broj novajlija. Na klupu je doveden Ilija Stolica koji se posle dugo godina vraća u superligaški fudbal, a utisak je da će Partizan sa njim gajiti napadački i agresivan sitl. 

To potvrđuju i pojačanja. Navijači najviše očekuju od poslednjeg pojačanja Fuseni Dijabatea koji je stigao iz Trabzona. Patrik Andrade je tokom priprema pokazao da će biti ozbiljan adut Ilije Stolice, a najveće promene doživela je poslednja linija. 

Foto: FK Partizan

Utisak je da će crno-beli imati potpuno dručiju odbranu od prethodne. Novi "komandat" bi trebao da bude višestruki povratnik Svetozar Marković koji je još zimus bio na listi želja, a tu su još i Zlatan Šehović i Aleksandar Filipović koji bi trebali da donesu neophodan kvalitet po strani. 

Jasno je da Partizan želi da prekine višegodišnju sušu, sve ispod duple krune u Humskoj će biti smatrano za neuspeh. 

Vojvodina:

Došli: Nemanja Nikolić (Spartak Subotica, besplatno), Iv Baraje (Beleneseš, besplatno), Lazar Carević (Barselona, besplatno), Radomir Milosavljević (Mladost Lučani, nije poznato), Mamadu Traore (Estrela, nije poznato)
Otišli: Miljan Vukadinović (Tobol, besplatno), Vladimir Kovačević (Mladost GAT, besplatno), Novica Maksimović (Mladost GAT, besplatno), Vukašin Bogdanović (Radnik Surdulica, besplatno), Momčilo Mrkaić (Borac Banja Luka, besplatno), Emil Rockov (Fehervar, kraj pozajmice)

Novosadski velikan u novu sezonu ulazi sa najvišim ambicijama. Vojvodina je tokom leta doživela velike promene, na Karađorđe je došlo novo rukovostvo, a samim tim i drugi šef stručnog štaba. Staru damu će iduće sezone predvoditi Milan Rastavac, iskusni stručnjak označen je kao najveće pojačanje kluba, ali daleko od toga da se Vojvodina nije dodatno pojačala. 

Foto: Starsportphoto

U Novi Sad su stigla dva kapitalna pojačanja iz Portugala Iv Baraje i Mamadu Traore, a sa njima i Nemanja Nikolić. Jasno je svima da Vojvodina ove godine želi ponovo u sam vrh Superlige kako bi se od iduće jeseni na Karađorđe vratio evropski fudbal, a čini se da Rastavac i njegovi izabranici imaju velike šanse za tako nešto. 

Čukarički:

Došli: Luka Adžić (Cvole, besplatno), Đorđe Ivanović (Šahtjor Soligorsk, besplatno), Nikola Vujadinović (Radnički Niš, besplatno), Stefan Tomović (Proleter, 150.000 evra), Mohamed Badamosi (Kortrajk, pozajmica)
Otišli: Marko Rakonjac (Lokomotiva Moskva, 2.500.000 evra), Luka Zorić (Radnički Kragujevac, besplatno), Norman Kembel (Javor, besplatno), Milutin Vidosavljević (Radnički Niš, besplatno)

Situacija na Brdu slična je onoj u Novom Sadu. Čukarički u novu sezonu ulazi sa novim trenerom - Dušanom Kerkezom. Talentovani stručnjak imaće paklen posao pred sobom ove sezone budući da su ambicije Brđana ogromne. Rešeni su na Brdu da razdvoje večite rivale na tabeli te da pokušaju napad jna pehar u Kupu Srbije. 

Foto: Starsportphoto

Aktivnost na tržištu potvrdila je ambicije. U srpski fudbal vratili su se Đorđe Ivanović i Luka Adžić, iz Radničkog je stigao Nikola Vujadinović, a tu je i pozajmljeni napadač Kortrajka Mohamed Badamosi. Bez obzira na sve to, Čukarički će imati težak zadatak budući da se i konkurencija ozbiljno pojačala tokom leta. 

TSC Bačka Topola: 

Došli: Saša Jovanović (Mladost Lučani, besplatno), Nemanja Stojić (Metalac Gornji Milanovac, besplatno), Miloš Cvetković (Mladost Lučani, besplatno), Mihajlo Milosavić (Crvena zvezda, besplatno)
Otišli: Nemanja Tomašević (Sarajevo, 30.000 evra), Boris Varga (Pjunik Jerevan, besplatno), Dušan Stoiljković (Radnički Kragujevac, besplatno), Petar Škuletić (kraj ugovora), Bertalan Bočkaj (Honved, kraj pozajmice)

Izuzetno turbulentna sezona je iza TSC-a. Mladen Krstajić je pred kraj polusezone napustio klubu tima iz Bačke Topole, a na njegovo mesto je stigao Žarko Lazetić. Ipak, nekadašnji fudbaler Partizana nije uspeo da vrati Evropu na sever Vojvodine, ali je zbog izuzetnih igara stekao poverenje uprave i ostao je na klupi TSC-a. 

Foto: Starsportphoto

Nije tim iz Bačke Topole bio preterano aktivan na tržištu, a možda je i najveći "gubitak" odlazak Bertalana Bočkaja koji se vratio u Honved nakon pozajmice. Očekuje se da njegovo mesto popuni Mihajlo Milosavić koji je kao slobodan igrač stigao iz Crvene zvezde, a tu je i Nemanja Stojić verni vojnik Žarka Lazetića iz dana u Gornjem MIlanovcu.

Voždovac: 

Došli: Borisav Burmaz (Gravičar/Crvena zvezda, besplatno), Arihiro Sentoku (Podgorica, besplatno), Nikša Vujanović (Rudar Pljevlja, besplatno), Branislav Marković (Mačva, besplatno), Andrija Katić (Crvena zvezda, besplatno)
Otišli: Justas Lasickas (Olimpija Ljubljana, besplatno), Nemanja Milojević (Kolubara, besplatno), Seku Keita (kraj ugovora), Nikola Vujnović (Kanzas Siti pozajmica)

Voždovčani su imali čast da u petak otvore novu sezonu, a sem sa pobede malo je razloga za zadovoljstvo na "Krovu". Zmajevi su se pošteno mučili protiv Novog Pazara, a gol Stefana Hajdina sačuvao je sva tri boda beogradskom klubu.

Foto: Starsportphoto

Zmajevi su prethodne godine bili na korak od evropskih takmičenja, ambicije su ostale iste, ali je naizged tim Voždovca znatno slabiji. Klub su napustili Justas Lasickas, Nemanja Milojević i Nikola Vujnović, a na Krov su stigli Borislav Burmaz iz Crvene zvezde, Ariheiro Sentoku iz Podgorice, te Branislav Marković iz Mačve. Do kraja prelaznog roka moguće je da će Miloš Pantović napustiti Voždovac budući da je Partizan izuzetno zainteresovan za usluge talentovanog ofanzivca. 

Radnički Niš: 

Došli: Ognjen Ajdar (Čukarički, 35.000 evra), Stefan Dimić (Novi Pazar, besplatno), Saša Marjanović (Napredak, besplatno), Anton Tolordava (Telavi, besplatno), Sava Petrov (Mladost Lučani, besplatno), Maka Gaku (Doloj, besplatno)
Otišli: Ognjen Bjeličić (Hamrun, besplatno), Nikola Vujadinović (Čukarički, besplatno), Filip Kasalica (Grafičar, besplatno), Evenij Pavlov (Vršac, besplatno), Aleksandar Kovačević (kraj ugovora), Nikola Stanković (Mladost GAT, besplatno)

Na iznenađenje mnogih Radoslav Batak rešio je da ode iz Niša posle istorijske sezone i plasmana u Evropu. Klupa Radničkog ostala je upražnjena, a na njegovo mesto došao je Tomislav Sivić koji će imati težak posao da ponovi uspehe svog prethodnika. Otežavajuća okolnost je odlazak i kapitena, te lidera ekipe, Nikole Vujadinovića, ali su na Čairu bili rešeni dao očaju sastav. 

Foto: Beta

Verovatno je i najveći posao činjenica da Stefan Mitrović još uvek brani boje Radničkog. Pored toga, dolazak mladog reprezentativca Srbije Ognjena Ajdara može da donese višestruku korist Nišlijama. Od Radničkog ne treba očekivati sjajne rezultate na startu sezone budući da ih očekuje paklen raspored Zvezda na Marakani, a potom i Partizan na Čairu, ali kako vreme odmakne moguće je da će Radnički ponovo biti u samom vrhu. 

Radnički Kragujevac:

Došli: Nikola Vlajković (Novi Pazar, besplatno), Damjan Krajišnik (Metalac Gornji Milanovac, besplatno), Luka Zorić (Čukarički, besplatno), Dušan Cvetinović (slobodan igrač), Filip Ivanović (Teuta, besplatno), Dušan Stojiljković (TSC Bačka Topola, besplatno), Marko Janković (Proleter, besplatno), Milutin Vidosavljević (Čukarički, pozajmica)
Otišli: Nedeljko Piščević (Borac Banja Luka, besplatno), Nikola Andrić (Borac Banja Luka, besplatno), Marko Gajić (Borac Banja Luka, besplatano), Uroš Arsenijević (Opatija, pozajmica)

Odlazaka Nenada Lalatovića bez sumnje je najveći gubitak za Radnički. Kragujevčani su pod vođstvom harizmatičnog stručnjaka uspeli da prežive u Superligi Srbije, a on je na kraju sezone podigao sidro i otišao u Borac iz Banja Luke. Da stvar po Crvene đavole bude gora, Lalatović je sa sobom poveo i tri ključna igrača iz prethodne godine. 

Foto: Starsportphoto

Nedeljko Piščević, Nikola Andrić i Marko Gajić otišli su sa njim put Banja Luke, ali je sportski direktor Slavko Perović blagovremeno reagovao i doveo ozbiljna pojačanja kako pitanje opstanka ne bi bilo dovođeno u pitanje. Nema sumnje da se od Damjana Krajišnika najviše očekuje, a tu je i Milutin Vidosavljević koji se u Srbiju vraća posle epizode u španskom Levanteu. 

Radnik Surdulica: 

Došli: Andrija Milić (Radnik Srem, bespatno), Vukašin Bogdanović (Vojvodina, besplatno)
Otišli: Nikola Radmanovac (Baltika, 120.000 evra), Ognjen Dimitrić (Železničar Pančevo), Miloš Ostojić (Mladost Lučani, besplatno), Edin Biber (Igman Konjic, besplatno), Darko Bjedov (kraj ugovora), Željko Dimitrov (kraj ugovora), Predrag Đorđević (kraj ugovora)

Uspeo je Aleksandar Linta da napravi ozbiljan rezultat sa Voždovcem, ali je tokom leta napustio Krov i dogovorio saradnju sa Radnikom. Surduličani su prethodne sezone strepeli za opstanak u Superligi, te su ove sezone rešeni da drame više nema. Naprotiv, Radnik želi iskorak i boriće se svim silama za mesto koje vodi u plej-of i sigurnoj zoni. 

Foto: Starsportphoto

Posla na tržištu nije bilo mnogo, stigla su samo dva pojačanja. Vukašin Bogdanović i Andrija Milić, a najveći deo finansija pokrila je prodaja Nikole Radmanovca u rusku Baltiku za 120.000 evra. 

Mladost GAT:

Došli: Vladimir Kovačević (Vojvodina, besplatno), Aleksandar Katanić (Honka, besplatno), Miroslav Maričić (Javor, besplatno), Nikola Stanković (Radnički Niš, besplatno), Novica Maksimović (Vojvodina, besplatno), Milan Mirosavljev (Partizani, besplatno), Marko Mandić (Bačka, besplatno), Zarija Lambulić (Mladost, besplatno), Danilo Miladinović (Brodarac, besplatno), Andrija Radulović (Crvena zvezda, pozajmica), Ilija Babić (Crvena zvezda, pozakmica)
Otišli: Nenad Sević (Jedinstvo Ub, besplatno), Val Baiano (kraj ugovora), Nemanja Ilić (kraj ugovora), Miloš Ožegović (kraj ugovora), Miloš Savanović (kraj ugovora), Damjan Gojkov (kraj ugovora), Stefan Petrović (kraj ugovora), Luka Ilić (kraj ugovora), Milan Stanić (kraj ugovora)

Novi Sad je uspeo da zadrži dva predstavnika u Superligi, a umesto eliminisanog Proletera u elitu se "ušunjala" Mladost GAT. Novosađani su svesni da je pred njima paklen posao i želeli su da novom treneru Branku Žigiću obezbede što ozbiljniji igrački kadar. 

Foto: Starsportphoto

Očekuje se da sezonu "iznesu" pojačanja iz Crvene zvezde - Ilija Babić i Andrija Radulović koji su u Novi Sad stigli u potrazi za minutima i iskustvom. Pored njih, iz Vojvodine je stigao Vladimir Kovačević, baš kao i Novica Maksimović, a tu je i biser Partizana Milan Mirosavljev.

Spartak Subotica: 

Došli: Ognjen Mitrović (Proleter, besplatno), Aleksandar Tanasin (Proleter, besplatno), Janko Tumbasević (Mladost Lučani, besplatno), Vladimir Vitorović (Brodarac, besplatno), Miliš Gordić (Crvena zvezda, pozajmica), Marko Obradović (slobodan igrač)
Otišli: Lazar Tufegdžić (CSKA Sofija, 500.000 evra), Nemanja Nikolić (Vojvodina, besplatno), Milan Jelovac (OFK Petrovac, besplatno), Andrija Rajović (Iskra, besplatno), Ognjen Mazić (Vršac, besplatno), Filip Tomasković (Rogaska, besplatno), Stefan Milošević (kraj ugovora)

Košmarna sezona je gotova, Spartak je preživeo u Superligi i Subotičanima je bilo jasno da su pojačanja neophodna! Najveći deo njih stigao je iz Proletera (Mitrović i Tanasin). Odlazak Lazara Tugedžića sigurno je najveći gubitak kluba uz kraj saradnje sa Stefanom Miloševićem. 

Foto: Starsportphoto

Nažalost, čini se da će klub sa severa zemlje i u godini pred nama voditi grčevitu borbu za opstanak u Superligi Srbije. 

Napredak Kruševac: 

Došli: Nikola Petrić (Proleter, besplatno), Bojan Čečarić (Novi Pazar, besplatno), Marko Sarić (Nefči, besplatno), Nikola Vukajlović (Inđija, besplatno), Klemen Bolha (Aluminij, besplatno)
Otišli: Milan Spremo (Borac Banja Luka, besplatno), Marko Bačanin (Železničar Pančevo, besplatno), Saša Marjanović (Radnički Niš, besplatno), Nemanja Mladenović (Pjunik Jerevan, besplatno)

Kruševljani su bili blizu plasmana u evropska takmičenja prethodne godine, ali je kriza rezultata u finišu sezone skupo koštala Čarapane. Napredak je uspeo da zadrži "kostur" ekipe, a najveći hendikep u odnosu na lani je odlazak Milana Sprema u Borac iz Banja Luke. 

Foto: Starsportphoto

Ipak, Napredak je reagovao na tržištu i doveo pojačanja na "gorućim" mestima. Dušan Đorđević promovisan je u prvog trenera, a nekadašnji strateg Čukaričkog će već u prvom kolu imati težak zadatak budući da će Čarapani na noge Vojvodini. Prethodne godine, realizacija je mučila Napredak, a to bi mogao da predupredi Bojan Čečarić koji je stigao kao najveće pojačanje iz Novog Pazara. 

Novi Pazar: 

Došli: Filip Kljajić (slobodan igrač), Zoran Danoski (Mladost Lučani, besplatno), Miloš Mijić (Balzan, besplatno), Predrag Ristanović (Radnik Bjeljina, besplatno), Bojica Nikčević (Čukarički, besplatno), Lazar Slavković (Partizan, besplatno), Periša Pešukić (Iskra, nepoznato), Mitar Ergelaš (Čukarički, pozajmica)
Otišli: Stefan Dimić (Radnički Niš, besplatno), Nikola Vlajković (Radnički Kragujevac, besplatno), Bojan Čečarić (Napredak, besplatno), Mirza Delimeđac (Septemvri Sofija, besplatno), Dejan Parađina (Vršac, besplatno), Miloš Kalezić (Sutjeska Nikšić, besplatno)

Dolazak Vladimira Gaćinovića u Novi Pazar potvrdio je visoke ambicije kluba, a Pazarci su u prvom kolu protiv Voždovca pokazali da žele iskorak u odnosu na prethodne godine. Iako je Novi Pazar poražen, četa iskusnog stručnjaka bila je bolja u većem delu meča i moguće je da će posle perioda adaptacije sve biti bolje. 

Foto: Starsportphoto©

Novi Pazar se takođe ozbiljno pojačao, na golu će biti iskusni Filip Kljajić koji je već protiv Voždovca pokazao da će biti ogromno pojačanje. Tu je i Mitar Ergelaš koji je došao na jednogodišnju pozakmicu iz Čukaričkog, ali i nekadašnji bek Partizana Periša Pešukić koji se u Novi Pazar vraća posle jedne sezone u Iskri. 

Mladost Lučani:

Došli: David Dunđerski (Proleter, besplatno), Filip Babić (Loznica, besplatno), Miloš Ostojić (Radnik Surdulica, besplatno), Žarko Udovičić (slobodan igrač)
Otišli: Saša Jovanović (TSC Bačka Topola, besplatno), Ivan Kostić (Paralimniu, besplatno), Miloš Cvetković (TSC Bačka Topola, besplatno), Zoran Danoski (Novi Pazar, besplatno), Ante Hrkač (Tuzla Siti, besplatno), Zarija Lambulić (Mladost GAT, besplatno), Janko Tumbasević (Spartak Subotica, besplatno), Bogdan Milošević (Zvijezda 09, besplatno), Radomir Milosavljević (Vojvodina, nepoznato)

Prodaja Đorđa Gordića zatvorila je poslove u Lučanima budući da su za talentovanog vezistu u Dragačevu dobili 3.000.000 evra. Uz to, Mančester siti je Gordića ostavio u taboru Mladosti još godinu dana. Očekivalo se da će nešto od tih sredstava biti uloženo u pojačanja, ali se to nije dogodilo. Naprotiv, u klub su stigla samo četiri nova igrača, svi besplatno, dok je iz Lučana otišao ogroman broj fudbalera. 

Foto: Starsportphoto©

Neki od njih su bili nosioci prethodnih godina - Janko Tumbasević, Saša Jovanović, Zoran Danovski, a objektivno njihove zamene nisu dovedene. Najveće pojačanjeje David Dunđerski koji stiže iz Proletera, odnosno Miloš Ostojić prošlosezonsi fudbaler Radnika iz Surdulice. 

Javor Matis: 

Došli: Luka Gojković (Rad, besplatno), Petar Gigić (Železničar Pančevo, besplatno), Kristijan Tojčić (Mačva, besplatno), Norman Kembel (Čukarički, besplatno), Milan Obradović (Visla, besplatno), Aleksandar Vulić (Žarkovo, besplatno), Dino Dolmagić (TSC Bačka Topola, besplatno), Marko Maletić (TOP Oss, besplatno), Aleksandar Deljanin (Rad, besplatno), Kosta Janjić (Sloga Požega, besplatno)
Otišli: Marko Jevremović (Paralimniu, besplatno), Miroslav Maričić (Mladost GAT, besplatno), Vanja Zvenakov (Haldaš, besplatno), Obiora Odita (Železničar Pančevo, besplatno), Nemanja Lakić-Pešić (kraj ugovora), Mamadu Diata (kraj ugovora), Damir Kahriman (kraj ugovora)

Posle samo jedne sezone u Prvoj ligi Srbije, Igor Bondžulić ekspresno je vratio Javor među elitu. Već godinama je Ivanjica jedan od fudbalskih centara u Superligi Srbije, a da bi tako ostalo uprava je morala da reaguje i talentovanom stručnjaku dovede veliki broj pojačanja. To je i učinjeno. 

Foto: Starsportphoto

Čak deset pojačanja stiglo je na Stadion kraj Moravice, a nema sumnje da se najviše očekuje od Milana Obradovića koji se u Srbiju vraća posle nekoliko uspešnih sezona u Visli Ploh. Tu je i nekadašnji napadač Partizana Petar Gigić, te prošlogodišnji ofanzivac TSC-a Dino Dolmagić. 

Kolubara Lazarevac: 

Došli: Milan Delavić (Žarkovo, besplatno), Nemanja Milojević (Voždovac, besplatno), Vanja Ilić (Žarkovo, besplatno), Ante Vukušić (Tuzla siti, besplatno)
Otišli: Uroš Đuranović (Kečkemet, besplatno), Đorđe Đurić (Grafičar, besplatno), Miloš Zečević (Rudar Pljevlja, besplatno), Đurađ Dobrijević (Loznica, besplatno), Dejan Uzelac (kraj ugovora), Marko Vučetić (kraj ugovora), Nenad Stanković (kraj ugovora), Marko Simić (kraj ugovora), Dejan Đenić (kraj ugovora), Đorđe Milovanović
(kraj ugovora)

Najveće promene, pored Partizana, doživeo je superligaš iz Lazarevca. Prethodna sezona teško da je mogla da se završi bolje u elitnom društvu, ali je utisak da će Kolubara teško zadržati svoj status i ove sezone. 

Foto: Starsportphoto

Nije se Kolubara dovoljno pojačala, u odnosu na konkurenciji, čini se da Lazarevčani imaju najslabiji tim, ali sličnu stvar su govorili i prethonde godine pa je Kolubara bila sigurnija od ostalih. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17