• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.07.2022

08:09 >> 23:08

TRANSFERI (12. JUL)! Inzagi i Runi i zvanično u novim klubovima! Miha dobio novo pojačanje! Čelsi ZAVRŠIO Kulibalija!

Pixabay

Fudbal

TRANSFERI (12. JUL)! Inzagi i Runi i zvanično u novim klubovima! Miha dobio novo pojačanje! Čelsi ZAVRŠIO Kulibalija!

Podeli vest

Saznajte najnovija dešavanja na letnjoj fudbalskoj pijaci uz Informer.rs

U Engleskoj, Nemačkoj, Italiji i Španiji prelazni rok traje do 1. septembra, dok se u Francuskoj zatvara 31. avgusta.

Svi klubovi će ipak moći da dovode slobodne igrače i nakon 1. septembra, odnosno one koji nisu vezani ni za jedan klub! Detaljno ćemo pratiti  i obaveštavati vas o svemu što se dešava tokom predstojećeg letnjeg prelaznog roka.

Srbi su i ovog leta u centru pažnje! Reprezentativci naše zemlje Sergej Milinković-Savić, Filip Kostić, Aleksandar Mitrović su i te kako poželjni igrači i u ovom prelaznom roku...

23:56 - Potvrđeno! Čelsi će u toku sutrašnjeg dana završiti sve formalnosti oko prelaska Kalida Kulibalija iz Napolija na Stamford Bridž, u transferu vrednom 8.000.000 evra.

23:44 - Šampion sveta sa Pancerima iz 2014. Žerom Boateng nalazio se na pragu prelaska u Galatasaraj.

Lion je pristao da pusti iskusnog fudbalera u Istanbul, ali je trener Turaka, prema pisanju Bilda, blokirao ovaj transfer.  

23:24 - U jednom danu Lacio je doveo dva štopera. Posle Alesija Romanjolija, za Rimljane je potpisao i Mario Hila, prošle sezone defanzivac Realove Kastilje.

23:01- I zvanično je - Filipo Inzagi je novi trener Ređine, a potpisao je ugovor do 2025. godine.

 

 

22:51 - Dva pojalanja i dva štopera za Lacio u istom danu! Posle Alesija Romanjolija, saradnju sa rimskim klubom potpisao je i Mario Hila, doskorašnji defanzivac Realove Kastilje.

 

 

 

22:24 -  Kako jablja Marca Rodrigo Goeš je produžio ugovor sa Real Madridom do 2028. godine, a nedostaje samo zvanična potvrda.

22:13 - Monca je na korak od dovođenja Gonzala Viljara

22:06-  Vezni igrač Flamenga VIlijan Arao stiže u sredu u Istanbul na lekarske preglede i finalizaciju dogovora sa Fenerbahčeom

21:41 -   Pregovori Milana i Totenhema oko pozajmice štopera se nastavljaju jer je Džafet Tanganga odbio Bornmut.

21:20 - Zvuči smešno, ali Vest Hem želi da pobedi čelnike PSŽ-a i prvi stigne do Đanluke Skamaka.

Klub iz Lonodna navodno je već spremio 40.000.000 evra, iako uprava Sasuola ne želi da razgovara ispod sume od 50 miliona evropskih novčanica.

21:03 -  Aleksandar Pešić, napadač Karagumruka, napustiće turski tim, a već je stupio u pregovore sa Crvenom zvezdom

Foto: Starsportphoto©

 

21:00 - Porto, Olimpik iz Marselja i Galatasaraj su zaratili oko Šalkeovog napadača Amina Arita. Najveće šanse daju se Francuzima, jer je ovaj fudbaler prethodnu sezonu proveo na Velodromu kao pozajmljen igrač.

20:40 - Bivši menadžer Derbi Kauntija i igračka legenda Mančester junajteda, Vejn Runi, zvanično je promovisan u novog šefa stručnog štaba DC junajteda. Klub iz Vašingtona je njegov treći u trenerskoj karijeri.

20:20 - Samu Kastilijeho se nije proslavio na San Siru. Pokazao se kao jedno od najvećih razočaranja Milana u istoriji, pa je napustio novog šampiona Serije A.

 

 

Španac se vratio u domovinu i potpisao za Valensiju trogodišnju ugovor.

20:00 - Alesio Romanjoli je napustio Milan posle sedam godina i vraća se u Rim.

Za razliku od prvog mandata na Olimpijskom stadionu, kada je igrao za Romu, Romanjoli će u novoj sezoni braniti boje omraženog rivala Lacija.

 

 

19:40 - Legendarni italijanski fudbaler i bivši reprezentativac Filipo Inzagi u narednoj sezoni predvodiće ekipu Ređine.

 

 

Proslavljani as je prihvatio je ponudu ovog kluba i posle Milana, Bolonje, Beneventa i Breše, sedeće na klupi tima iz Ređo Emilije. 

19:30 - Jaka Bijoli će uskoro postati novi član Udinezea. Sada već bivši član CSKA iz Moskve obući će crno-beli dres, a slovenački štoper na Dačija arenu stiže za 4.000.000 plus 500.000 kroz bonuse i 10 posto novca od naredne prodaje.

Reprezentativac Slovenije potpisaće ugovor na pet godina, dok će u Udinama primati 800.000 evra po sezoni.

19:10 - Barnli je doveo pojačanje na poziciji centralnog veznog, a to je Džoš Kalen. Menadžer Vensan Kompani imao je priliku da u Anderlehtu sa ovim igračem, dok je engleski platio belgijskom klubu 4.000.000 evra za obeštećenje. 

18:55 - Gde će Kalidu Kulibali nastaviti karijeru? Najverovatnije u Čelsiju, pošto je klub iz Londona ponudio fudbaleru ugovor sa fisksnom godišnjom platom 8.000.000 + bonus od 1.000.000 evra i reprezentativac Senegala je dao potvrdan odgovor!

 

 

 

18:53 - Meksički štoper Karlos Kalsedo napustio je člana MLS lige Toronto. Štoper je raskinuo ugovor sa Kanađanima posle samo tri meseca provedenih u američkom fudbalu.

18:43 - Fenerbahče je potvrdio dolazak Džošue Kinga! Prekaljeni golgeter iz Norveške stiže u Istanbul sa više od 200 utakmica i 53 gola, koje je postigao u Premijer ligi.

U Istanbul stiže iz Votforda, a večeras se očekuje da obavi lekarske preglede pre potpisivanja za Kanarince, u čije redove stiže kao slobodan agent.

18:33 - Bundesligaš Majnc je predstavio Angela Fulđinija! Dosadašnja desetka Anžea je u prethodnoj sezoni je postigao pet golova i četiri puta bio asistent u Ligi 1, a na nemačkom klubu se obavezao na četvorogodišnju vernost. Za ovaj transfer, Majnc je Anžeu platio 7.000.000 evra sa sve bonusima.

18:20 - Vulverhempton je završio spektakularan transfer, najzvučniji ovog leta. Defanzivac Nejtan Kolins (21) preselio se na Molino iz Barnlija za 24.000.000 evra!

Standarni reprezentativac Republike Irske parafirao je ugovor na pet godina, uz mogućnost nastavka na još jednu sezonu. 

17:55 - Šampion Turske, Trabzon, ponudio je Herti 2.500.000 evra i bonuse za kapitena Dedrika Bojatu, ali još čekaju odgovor Nemaca...

17:44 - Kako javlja francuski Futmerkato, Ole Gunar Solskjer odbio je ponudu Irana da preuzme ulogu selektora

Foto: reuters

 

17:22- Siniša Mihajlović je dobio još jedno pojačanje! Četvorogodišnju saradnju sa Bolonjom ozvaničio je Luis Ferguson (22), centralni vezista Aberdina plaćen 3.500.000 evra.

17:01 - Iskusni defanzivac Bojan Ostojić je posle rastanka sa Partizanom potpisao jednogodišnji ugovor sa Teleoptikom, a imaće dve uloge

16.43 - Crvena zvezda ne računa na Rišaira Živkovića, koji se nije proslavio na Marakani. Iako bivši igrač Ajaksa očekuje poziv iz domovine, srpski šampion je dobio ponudu Legije da fudbaler pređe na pozajmicu u poljskog velikana iz Varšave. 

16.20 - River Plata je doveo naslednika Hulijana Alvareza. Dres argentinskog velikana zadužio je Migel Borha, koji je doveden iz Huniora za nešto manje od 7.000.000 evra. Kolumbijski fudbaler parafirao je saradnju do decembra 2025. godine.

16.00 - Renato Sančez je odbacio sve opcije koje ima na stolu i hoće da pređe isključivo u Pari Sen Žermen! Sveci su Portugalcu i njegovom agentu ponudili veću svotu novca, od Milana, što će biti presudno u realizaciji ovog transfera.

15.46 - Saša Kalajdžić mogao bi da  napusti klub do kraja prelaznog roka. Ipak, Kalajdžić ne isključuje ni mogućnost da ostane na Mercedes Benc Areni.
- To je definitivno jedna od opcija - rekao je Saša

15.45 - Čelsi je blizu dogovora sa Napolijem oko Kalidua Kulibalija, javlja pouzdani Atletik. Londonski klub je spremio 40.000.000 evra za obeštećenje, a Senegalcu dugoročni ugovor.

15.05 - Klub iz Bačke Topole predstavio je i peto pojačanje u letnjem prelaznom roku. U TSC je na pozajmicu iz Visle došao Nikola Kuljević.

 

 

 

14.50 - Češki mediji pišu da u Slaviji žele da se oslobode Srđana Plavšića. Ali, problem predstavlja njegova visoka plata, koja iznosi oko 40.500 evra mesečno. Malo je klubova u Češkoj koji mogu da izdvoje toliki novac. Plavšić je u Češku došao leta 2017. za oko 1.000.000 evra. 

14.30 -  Čelnici engleskog premijerligaša Lidsa prihvatili su ponudu Barselone za brazilskog fudbalera Rafinju, objavio je poznati italijanski sportski novinar Fabricio Romano.Barselona je navodno za brazilskog fudbalera ponudila 58 miliona evra plus 10 miliona evra na ime bonusa.
Romano tvrdi da bi transfer trebalo da bude finalizovan narednih dana, a potom će Rafinja doputovati u Barselonu na medicinske preglede i potpisivanje ugovora. Rafinja (25) je prethodne dve sezone proveo u Lidsu, a pre toga je igrao za Avai, Vitoriju Gimaraeš, Sporting i Ren. On je prošle sezone odigrao za Lids 36 utakmica i postigao je 11 golova.

14:17 - Sevilja se nada da dovesti u svoje redove  Serhija Regilona iz Totenhema, objavio je Skaj. Regilon je bivši igrač Real Madrida, koji je sa Seviljom osvojio Ligu Evrope. Skaj takođe piše kako će kao Regilonu, i Lo Selsu, Ndombeleu i Vinksu biti dozvoljeno da napuste klub u ovom prelaznom roku, ako dođu adekvatne ponude za njih.

13.55 - Poljski napadač Robert Levandovski ima veliku želju da iz Bajerna pređe u Barselonu. Navijači Bajerna teško se mire sa potencijalnim odlaskom svog idola, sve je otišlo toliko daleko da je Levandovskom čak prećeno i smrću, zbog čega u Minhen nije smeo da dovede svoju porodicu na početak priprema sa Bajernom, javljaju meidji u Poljskoj.

13.33 - Španac Rodri produžio je ugovor sa "građanima" i ostaće na "Etihadu" do 2027. godine. Rodri je došao u redove Mančester sitija 2019. godine iz Atletiko Madrida za 62.000.000 evra i idealno se uklopio u koncepciju igre Pepa Gvardiole i zacementirao se na poziciji zadnjeg veznog.

 

 

13.15 - Sportski direktor AEK-a Bruno Alveš pokušava da ubedi sunarodnika Rubena Veza da mu se pridruži u Grčkoj. Levante je ispao u Segundu, ali španski klub traži za AEK previsoka 4.000.000 evra.

 

12.55 - Artem Dzjuba, iskusni ruski napadač, priprema se sa igračima Rubina kako bi održavao formu dok ne pronađe novi klub, prenosi ruski Sport Ekspres.

 

12.21 - Dosadašnji fudbaler Partizana Marko Milovanović izjavio je da mu je čast i zadovoljstvo što nastavlja karijeru u španskoj Almeriji, a da će Partizan ostati njegova kuća. Milovanović (18) je potpisao ugovor sa Almerijom do juna 2028. godine i pismom se oprostio od Partizana i navijača kluba iz Humske.
- Veći deo svog života, više od 11 godina, od svoje sedme godine, proveo sam u Partizanu, a još nemam ni 19. Bilo je mnogo lepih trenutaka u mlađim kategorijama, osvojenih turnira, individualnih nagrada za najboljeg igrača, najboljeg strelca, napadača...Naravno, bilo je i padova, ali se upornošću i karakterom sve može pobediti! - navodi se u pismu Milovanovića, koje je objavljeno na zvaničnom sajtu Partizana.

Foto: Starsportphoto

Marko Milovanović

12.05 - Trener fudbalera Rome Žoze Murinjo izjavio je da je zabrinut zato što je rimski klub u dosadašnjem delu prelaznog roka doveo samo trojicu igrača, prenose italijanski mediji. 
Roma je do sada angažovala Nemanju Matića, Mileta Svilara i Zekija Čelika. 
Italijanski mediji podsećaju da su dvojica od trojice ovih fudbalera stigla u Rim bez obeštećenja.
- Može li se prema izrazu mog lica reći da sam zabrinut? Malo sam frustriran prelaznim rokom. Međutim, ne brinite, ne brinite - rekao je Murinjo, a prenosi "Korijere delo Sport".

Foto: reuters

Žoze Murinjo

12.00 - Memfis Depaj nije zainteresovan za prelazak u Totenhem, prenosi katalonski Sport.

11.45 - Bivši portugalski fudbalski reprezentativac Nani potpisao je dvogodišnji ugovor sa australijskim klubom Melburn Viktori, prenose britanski mediji. Nani (35) je u Melburn stigao iz Venecije sa kojom je nedavno raskinuo ugovor. On je u Veneciju stigao u januaru, a tada je sa italijanskim klubom potpisao ugovor na 18 meseci. Međutim, portugalski fudbaler je odlučio da promeni sredinu posle samo 10 odigranih utakmica za italijanski klub.

11.31 - De Jong ide u Junajted, pa ne ide, danas mediji kažu da ide.  Barselona i Mančester junajted navodno su se dogovorli oko transfera. Holanđanin bi trebao bi napusti Katalonce za 85 miliona evra . Klubovi su se našli na sredini jer je Barsa tražila 100 miliona, dok je Junajted nudio oko 60 miliona evra.

11.09 - Džejms Rodrigez želi da ode iz  Al-Rajana i da se vrati u Evropu. Za kolumbijskog igrača navodno je zainteresovan Žoze Murinjo  koji bi ga rado doveo u Romu.

10.56 - Marko Asensio pregovara s Real Madridom oko novog ugovora, piše As. Španskom krilnom igraču trenutni ugovor ističe  2023. godine, a pominjao se odlazak u Milan.  As ističe da Asensio ne forsira odlazak, već želi da ostane u redovima Madriđana. 

10:25 - Inter je objavio da je sporazumno raskinuo ugovor sa Arturom Vidalom. Čileanski igrač sredine terena tako posle dve sezone napušta "San Siro". Sa nero-azurima osvojima je osvojio tri trofeja, od toga jedan "Skudeto". 

10:16 - Robert Levandovski juče se vratio u Minhen i priključio pripremama Bajerna za narednu sezonu, saznaje nemački Bild. Poljski napadač i dalje želi da ode u Barselonu, ali će ipak odraditi lekarske preglede u Bavarskoj sa saigračima. Poljaku ugovor sa Bajernom traje još godinu dana.

Foto: Tanjug

Robert Levandovski

09.55 - Turski mediji prenose da Ozil napušta Fenerbahče ali ne i Istanbul. Ozil će gotovo izvesno promeniti klub, a želja je rukovodstva Bašakšehira. Dolazak nekadašnjeg člana Šalkea, Verdera, Real Madrida i Arsenala predstavljao bi kapitalno pojačanje u veznom redu.

09:35 - Alberto Pereiro, novinar španskog Onda Sera, objavio je kako je Real Madrid zainteresovan za Kristoferae Nkunkua iz Lajpciga i Aleksandera Isaka iz Real Susjedada.Njihov dolazak u Real zavisi od toga da li će iz kluba otići Marko Asensio i Dani Sebaljos. 

09:04 - Argentinski napadač Mauro Ikardi blizu je odlaska iz PSŽ-a. On bi mogao da ode u saudijski Al Shabab, piše italijanski novinar Rudi Galeti. U transferu navodno posreduje i njegov zemljak i bivši kapitan Valensije Ever Banega, koji je član saudijskog kluba.

 

 

 

08:27 - Portugalski internacionalac Luis Nani prešao je iz italijanske Venecije u Austraiju, u ekipu Melburn Viktorija. Nani ima 35 godina i pre Melburn Viktorija igrao je za Sporting, Mančester junajted, i Orlando u MLS-ligi.

08.08 - Argentinski napadač Mauro Ikardi blizu je izlaznih vrata PSŽ-a i mogao bi da ode u saudijski Al Shabab, pišu italijanski mediji. 

08.05 - Sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić stigao je u Torino kako bi zaključio posao s Juventusom oko dovođenja Matijsa De Lihta. To bi mogao da bude  najveći transfer u istoriji Bavaraca.Međutim, prema više italijanskih izvora uključujući Fabrizija Romana, Juventus je prvu ponudu od 80 miliona evra odbio.

08.04 - Dobro jutro! Uživo uz portal Informer.rs pratite dešavanja na letnjoj fudbalskoj pijaci! Šta se događalo tokom jučerašnjeg dana možete videti - OVDE. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija