• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.07.2022

13:02

PORTUGALAC NA KLUPI NAJVEĆA PRETNJA CRVENO-BELIMA! Didelanž je PROTUTNJAO kroz Albaniju, ali ZVEZDA ne bi trebala da ima problema!

Starsportphoto

Fudbal

PORTUGALAC NA KLUPI NAJVEĆA PRETNJA CRVENO-BELIMA! Didelanž je PROTUTNJAO kroz Albaniju, ali ZVEZDA ne bi trebala da ima problema!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde igraće protiv boljeg iz duela Pjunika i Didelanža u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona

Utisak je jasan - Crvenu zvezdu je pogledala sreća na žrebu za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, te će srpski šampion pred sobom imati "lak" zadatak da izbori plej-of, a samim tim i sigurno mesto u Ligi Evrope. Ipak, do početka evropskog puta za četu Dejana Stankovića ostalo je još dve nedelje u kojima će Pjunik i Didelanž odrediti ko će na Marakanu 2. ili 3. avgusta. 

Dudelanž:

Tim iz Luksemburga vredi svega 2.060.000 evra po "Transfermarktu". Ipak, ni to ih nije sprečilo da u prvom kolu kvalifikacija eliminišu albansku Tiranu i to sa "duplom pobedom" budući da je u Luksemburgu bilo 1:0 za Didelanž, a na stadion "Air Albania" 1:2 za goste! 

Slična situacija bila je prethodne sezone u Luksemburgu, kao što je slučaj i sa Pjunikom. Didelanž je posle drame stigao do titule ispred najvećeg rivala Diferdanža, ali je portugalski stručnjak Fangeiro tokom leta ostao bez nekoliko bitnih igraća. Pre svega, Adel Betaieb je pojačao Umranijespor, štoper Rikardo Delgato otišao je u Hesperanž, Kevin Van De Kurkhof u Bastiju, a Kobe Kols u Dender. 

Foto: printscreen

Trener Didelanža - Fangeiro

Uprava nije "odmarala", već je angažovala i dostojne zamene, a Manuel da Kosta koji je stigao iz Beverena već je protiv Tirane pokazao da će biti ogromno pojačanje. Stiglo  je i dvojac iz Fole Eš, Silvio Ouseiro i Bruno Freire, ali i štoper crnogorskih korena Aldin Skenderović. 

Igrač od kog najviše zavisi igra Didelanža je "srpski sin" Dejvid Sinani koji već nekoliko godina uspešno nastupa za reprezentaciju Luksemburga. Kreativni vezista bio je jedan od najboljih protiv Tirane u prvom kolu, a uspeo je da postigne i gol. Ipak, Sinani nije jedini Balkanac koji drži Didelanž, u kvalifikacijama za Ligu šampiona zasijao je i Filip Bojić koji je bio strelac u Albaniji kada je tamošnji šampion počeo da se vraća. 

Nema sumnje da će Dejan Stanković i njegov stručni štab posebnu pažnju obratiti upravo na Filipa Bojiča i Dejvida Sinanija. Sa druge strane, zadatak da obavlja "prljave poslove" imaće Belgijanac Čarls Moren koji je protiv Tirane odlično zatovorio sve prilaze svom golu, ali ga protiv crveno-belih očekuje daleko teži zadatak poput "ala" kao što su Aleksandar Katai, Mirko Ivanić, Gelor Kanga, Kings Kangva i Osman Bukari. 

Zanimljivo je da portugalski stručnjak Fangeiro ne drži mnogo do poseda, već forsira igru u tranziciji sa mnogo šuteva. Didelanž je prve dve utakmice u Ligi šampiona igrao u formaciji sa petoricom u poslednjoj liniji. Dva "wing" beka, dvojica zadnjih veznih i sa trojicom u napadu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija