• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.07.2022

09:13

IGRAJU UTAKMICU ŽIVOTA! Mihajlović, Van Gal, Pele... vode protiv OPAKE BOLESTI! SVET IM DRŽI FIGE!

pixels/printscreen

Fudbal

IGRAJU UTAKMICU ŽIVOTA! Mihajlović, Van Gal, Pele... vode protiv OPAKE BOLESTI! SVET IM DRŽI FIGE!

Podeli vest

Opake bolesti kose po svetu svaki dan, a na njih, nisu imuni ni sportisti

Kao bomba svojevremeno je odjeknula vest da Siniša Mihajlović ima leukemiju, a poslednja u nizu loših vesti stiže iz Bundeslige, gde je Borusija iz Dortmunda objavila da je fudbaleru koji je ovog leta stigao iz Ajaksa Sebastijanu Aueu dijagnostifikovan rak testisa.

Podsetićemo ovom prilikom na nekoliko poznatih fudbalera, sadašnjih i bivših, obolelih od kancera.

SINIŠA MIHAJLOVIĆ

Foto: printscreen

Legendarni fudbaler Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije Siniša Mihajlović (53) leta 2019. godine saopštio je da ima leukemiju i šokirao fudbalski svet. Trener italijanske Bolonje ubrzo je započeo lečenje, presađena mu je koštana srž i činilo se da je pobedio. Međutim, nedavno je utvrđeno da mu se bolest vratila i sada je drugi put na lečenju i očekuje, kako kaže pobedu od 2:0 protiv strašnje bolesti.

LUJ VAN GAL

Foto: Reuters

Legendarni fudbaler i selektor Holandije, Luj Van Gal (70) je u obraćanju na jednoj tamošnjoj televiziji objavio kako se bori sa kancerom prostate. On je otkrio da je to dugo krio od svojih fudbalera, da je čak 25 puta išao na zračenje i da se nadao da će uz pomoć toga pobediti opaku bolest. Ali ona se neprekidno vraćala. Poznati holandski stručnjak objavio je da je u pitanju "agresivni" oblik raka prostate i da je dosad prošao 25 ​​tretmana u borbi protiv te bolesti. 

PELE

Foto: reuters

 

Legendarni brazilski fudbaler Pele (81) leči se od raka debelog creva, koji je otkriven u septembru prošle godine. Pele, kojeg mnogi smatraju najboljim igračem svih vremena, mora da posećuje bolnicu najmanje jednom mesečno kako bi prošao testove i nastavio hemoterapiju zbog tumora debelog creva. Pre nego što mu je dijagnostikovan tumor debelog creva, tokom 2019. godine bio je smešten u bolnicu u Parizu, a zatim je prebačen u Sao Paolu zbog kamena u bubregu, koji je potom izvađen.

MIHAEL BALAK

Foto: REUTERS/Andreas Gebert

 

Mihael Balak (43) legendarni nemački fudbaler operisan je zbog tumora. Doktori su Balaku igrom slučaja otkrili benigni tumor i intervencijom u bolnici u Hanoveru uspeli su da ga odstrane. Uprkos tome što nije u pitanju zloćudni tumor, operacija je bila osetljiva zbog komplikovane lokacije bolesti. Doktori su dodatno objasnili komplikovani zahvat rečima da se u tom području nalazi puno živaca, ali, srećom, operacija je prošla je uspešno.

SEBASTIJAN ALE

Foto: Tanjug/AP

Novo pojačanje dortmundske Borusije Sebastijen Ale (28) napustio je pripreme te ekipe u Švajcarskoj, jer je potvrđeno da ima rak testisa. Prilikom ispitivanja doskorašnjem fudbaleru Ajaksa otkriven je rak testisa, tako da se odmah vratio u Dortmund. Pre toga, on se tokom treninga požalio da mu nije dobro, da bi posle lekarskog pregleda dobio loše vesti.  Tokom narednih dana Ale će obaviti detaljnije, specijalizovane preglede, a potom pristupiti i hitnom lečenju.

MILAN VILOTIĆ

Foto: Starsportphoto

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde i reprezentativac Milan Vilotić 2010. godine saopštio je da ima rak, tačnije maligni tumor lopatice. Situacija je bila užasna, maltene je bila izgubljena svaka nada, ali tada na scenu stupa legenda srpskog fudbala i u to vreme igrač Intera, Dejan Stanković, koji poteže svoje veze da jedan od najboljih ortopeda na svetu Mario Merkuri u kratkom roku izvrši hirurški zahvat i odstrani tumor. Širom sveta bila je prenesena njegova izjava da je kancer zaradio od NATO bombi. 

- Možda sam dobio rak zbog prljavih bombi koje su na nas bacane tokom rata! Radiokativnost u zemljištu u Srbiji je i danas vrlo visoka - izjavio je svojevremeno Vilotić.

JANJIČIĆ, RIHTER, BRUKS...

Uz pomenuta imena, treba pomenuti i Vasilija Janjičića, srpskog fudbalera sa švajcarskim pasošem, koji je pre dve godine saopštio da ima rak, mladog fudbalera Herte Marka Rihtera, koji boluje od raka testisa, Dejvida Bruksa, fudbalera Bornmuta koji je nedavno podelilo odlične vesti i izjavio da je pobedio opaku bolest...

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija