• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.07.2022

13:10

KRAJ SAGE! Suarez se posle 16 godina VRAĆA kući! Ovo je njegov NOVI klub!

Tanjug/AP

Fudbal

KRAJ SAGE! Suarez se posle 16 godina VRAĆA kući! Ovo je njegov NOVI klub!

Podeli vest

Bivši napadač madridskog Atletika Luis Suarez nastaviće karijeru u Nasionalu iz Montevidea, posle isteka ugovora sa Jorgandžijama

Dugo je trebalo "Pistoleru" da prelomi gde će zaigrati nakon Španije, a kako prenose mediji iz Južne Amerike, izbor je pao na urugvajski Nasional.

Tako će se Suarez posle 16 godina vratiti u klub iz koga je 2001. krenuo u evropsku blistavu avanturu i igrama u Groningenu, Ajaksu, Liverpulu, Barseloni i crveno-belom delu Madrida postao jedan od najboljih napadača današnjice.

Predsednik Nasionala Hose Fuentes lično je putovao u Španiju, da bi razgovarao sa Pistolerom. Na kraju je po svemu sudeći uspeo da ga ubedi i u narednim danima se očekuje da najbolji strelac u istoriji urugvajske reprezentacije stavi paraf na četvoromesečnu saradnju.

Izgledalo je da bi sjajni napadač mogao da pojača River Platu, ali je posao propao kada je argentinski velikan eliminisan u osmini finala Kopa Libertadores. Njegove usluge su, kako su prenosili evropski mediji, nuđene i Borusiji iz Dortmunda, pošto su Milioneri objavili užasnu informaciju da njihov napadač Sebastijan Ale ima testikularni tumor.

Prvi čovek Nasionala je posle razgovora sa Suarezom bio pun optimizma.

- Imali smo veoma prijatan i pozitivan sastanak. Porodica je bila prisutna i najpre moram da kažem da je Suarez dirnut zbog ljubavi koju je prema njemu pokazao čitav Urugvaj. Zamolio bih navijače da nastve to da rade jer su raznežili njega i njegovu porodicu. Blizu smo dogovora. Malo nam nedostaje. Samo da on još pristane, pošto je porodica to već učinila - rekao je Hose Fuentes.

Navijači su preplavili društvene mreže njegovim slikama. U devetom minutu utakmice urugvajske Primere protiv Serita, čak 15.000 Nasionalovih pristalica stavilo je maske sa njegovim likom.

 

 

Osmišljena je i pesma dobrodošlice za Pistolera po ritmu numere "Clarobscuro" urugvajskog rok benda La Vela Peursa.

- Lućo se vraća na Park, uživaćemo i ubiti sve piliće. Najbolji strelac se vratio da bude šampion - orilo se tokom utakmice Nasionala i Serita, a pevalo se i u studiju jedne lokalne televizije čim je najavljen mogući povratak Pistolera.

Karijera Luisa Suareza počela je 2001. godine u Nasionalu. Četiri godine kasnije debitovao i za prvi tim. Zadržao se sezonu i postigao 12 golova na 35 mečeva, a zatim prešao u Groningenu. Usledio je potpis za Ajaks i eksplozija u dresu Kopljanika. Kako je vreme odmicalo, postajao je jedan od najboljih napadača na svetu sa 730 utakmica i 452 gola u svim takmičenjima, na reprezentativnom i klupskom planu.

Foto: Tanjug/AP

Luis Suarez u dresu Urugvaja

U dresu Nasionala je osvojio Primeru 2006. godine, a potom bio prvak Holandije i pet puta Španije (jednom sa Atletikom). Sa Barselonom je pre sedam godina osvojio i Ligu šampiona, bio i klupski prvak sveta.

U dresu Urugvaja upisao je 132 nastupa (četvrti na večnoj listi) i postigao 68 pogodaka. Najveću radost navijačima u njegovoj državi doneo je 2011. kada je sa Urusima osvojio Kopa Ameriku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija