• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.07.2022

06:51

ARSENAL DUGO NIJE BIO MOĆNIJI! Arteta napravio MOĆNU ČETU, mogu li do TITULE!?

Tanjug/AP

Fudbal

ARSENAL DUGO NIJE BIO MOĆNIJI! Arteta napravio MOĆNU ČETU, mogu li do TITULE!?

Podeli vest

Fudbaleri Arsenala mogli bi iduće sezone da igraju značajniju ulogu u Premijer ligi

Iako je tek pripremni period, a prijateljske utakmice često nisu realan pokazatelj kvaliteta ekipe, mora se priznati da Arsenal dugo godina nije delovao ozbiljnije. Uprava Topdžija stala je iza Mikela Artete i kada nije sve išlo kako se očekuje, a kao rezultat poverenja i procesa stižu i sjajni rezultati tokom turneje u Sjedinjenim Američkim Državama. 

Arsenal je do sada odigrao šest utakmica i ostvario isto toliko pobeda uz gol-razliku 25:6. Tri je primio od Nurnberga, ali tada je Arteta izveo gotovo treći tim. Šlag na tortu bila je ubedljiva pobeda protiv Čelsija od 4:0, a upravo taj meč mogao bi da bude najava velikih stvari za klub iz severnog Londona! 

Topdžije su prethodne sezone igrali toplo-hladno. Bilo je serije poraza, potom pobeda i tako u krug. Upravo to je koštalo Arsenal plasmana u Ligu šampiona, ali da je za rezultate potrebno vreme potvrđuja trenutna situacija. I ne radi se samo o konačnom rezultatu na utakmici, već na načinu na koji je Arsenal stizao do pobeda! 

Foto: Tanjug

Četa Mikela Artete je potpuno razmontirala Čelsi, toliko da je Tomas Tuhel doživeo pravo pomračenje iako je reč o prijateljskoj utakmici. Arsenal je delovao kao tim koji u svakom trenutku zna šta hoće, dok su Plavci bili u većem delu meča pogubljeni i bezidejni. Kao glavnu razliku u odnosu na prethodnu sezonu, navijači i stručnjaci vide pojačanja koja su u London stigla. 

Bilo je evidentno da Arsenalu treba pojačanja na određenim delovima terena. Pre svega na sredini budući da je uvek falilo kreativnosti. To mesto popunio je dojučerašnji vezista Porta Fabio Vijera. Potom, Topdžije su iz Mančester sitija dovele Gabrijela Žezusa za 52.000.000 evra, a iz istom smera stigao je i Oleksander Zinčenko za 35 miliona. 

Ako je suditi po pripremama, jasno je da se Žezus izuzetno uklopio u Artetine zamisli. Njih dvojica se znaju još dok je Španac bio asistent Pepu Gvardioli u Sitiju, te ne čudi da su tako brzo "kliknuli". Brazilac je do sada postigao dva gola, dva Nurnbergu, jedan Evertonu i jedan Čelsiju, dok je Zinčenko tek protiv Plavaca debitovao i za 45 minuta na terenu ostavio odličan utisak. 

Ipak, kao ključno pojačanje nameće se Vijera. Portugalac je projektovan da iz sastava izbaci Granita Džaku. On je prethodne sezone za Porto odigrao 39 utakmica, postigao je sedam golova i upsisao čak 16 asistencija. Upravo je to profil igrača kakav je falio Arsenalu, neko ko je sposoban da jednim potezom promeni tempo i tok utakmice! 

Foto: Tanjug/AP

Ono što je još uvek najveća misterija je situacija u odbrani. Očekuje se da Vilijam Saliba dobije šansu na poziciji štopera, a upravo je on sa Gabrijelom činio tandem protiv Evertona i Čelsija. Arsenal nije primio gol što se pokazalo kao odlično rešenje. To bi moglo da znači i selidbu Bena Vajta na desni bok, a iz tima bi u tom slučaju ispao Tomijasu. 

Bilo kako bilo, svi timovi iz Premijer lige bili su izuzetno aktivni na tržištu, a prelazni rok je takoreći tek počeo. Očekuje se još pojačanja, ali je evidentno da će Arsenal u novu sezonu ući spremniji nego inače! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija