• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.07.2022

18:40

HRABAR ILI LUD?! I TADIĆ SE KRSTI! Lik prešao u Ajaks, pa ŠOKIRAO! MRZEO SAM OVAJ KLUB!

Reuters

Fudbal

HRABAR ILI LUD?! I TADIĆ SE KRSTI! Lik prešao u Ajaks, pa ŠOKIRAO! MRZEO SAM OVAJ KLUB!

Podeli vest

Najskuplje pojačanje u istoriji fudbalskog kluba Ajaks, Holanđanin Stiven Bergvajn, priznao je danas da je mrzeo klub iz Amsterdama i da mu je bilo drago kada su "kopljanici" 2019. godine ispali od Totenhema u polufinalu Lige šampiona.

Bergvajn je rođen u Amsterdamu, fudbal je počeo da igra u akademiji Ajaksa, ali tamo nije dobio tretman kakav zaslužuje, pa je prešao u redove ljutog rivala PSV Ajndhovena, gde je i počeo profesionalnu karijeru.

Proveo je šest godina u PSV, 2020. godine prešao u Totenhem, da bi ga Ajaks ovog leta platio 31,25 miliona evra i učinio najskupljim pojačanjem u istoriji kluba i holandske Eredivizije.

- Bilo mi je fantastično u PSV. Ne mogu nijednu lošu reč o njima da kažem. Tamo sam postao igrač i čovek kakav sam danas. Mrzeo sam Ajaks u to vreme. Ne zato što smo bili rivali, što sam nosio dres PSV, nego zbog svega što sam doživeo u klubu, zbog načina na koji su me tretirali. Ipak, posle godinu, dve me je to prošlo, ostavio sam sve iza sebe - izjavio je Bergvajn za dnevni list Algemen Dagblad iz Roterdama po dolasku u Ajaks gde će mu kapiten biti naš Dušan Tadić.

Foto: Tanjug

Radost fudbalera Ajaksa


Ajaks je u polufinalu Lige šampiona tragično ispao od Totenhema 2019. godine. Tim iz Amsterdama imao je prednost iz Londona (1:0) i vođstvo od 2:0 na svom stadionu, ali je Brazilac Lukas Mura het-trikom odveo "pevce" u finale, u kom su poraženi od Liverpula u Madridu sa 2:0.

- Tada smo mi ispali u grupi, a Ajaksu je išlo sjajno. Naravno da je bilo ljubomore kada gledate svog najvećeg rivala kako mu ide dobro. Tada sam bio srećan što je Ajaks ispao u polufinalu, jer mi je želja bila da mi igramo tamo, a ne oni. Da li mi je sad žao zbog toga? Ne, pričam onako kako je bilo", priznao je Bergvajn i dodao da na kraju ipak nije mogao da odbije Ajaks:

- Možda bi za mnoge druge to bio rizičan potez, ali ja sam napravio najbolji izbor za moju karijeru. Ne možete da kažete "ne" kad dođe Ajaks i traži vas.

Fudbaleri Ajaksa i PSV sastaće se večeras (20.00) na "Johan Krojf areni" u Amsterdamu u Superkupu Holandije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17