• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Petričević

03.08.2022

10:34 >> 11:05

SRPSKI GOLMAN ŠPIJUNIRAO PJUNIK! Ognjen Čančarević otkriva Zvezdi odakle vreba opasnost: Napadači su im brzi, prete iz kontri, prekida... (VIDEO)

printscreen

Fudbal

SRPSKI GOLMAN ŠPIJUNIRAO PJUNIK! Ognjen Čančarević otkriva Zvezdi odakle vreba opasnost: Napadači su im brzi, prete iz kontri, prekida... (VIDEO)

Podeli vest

Crvena zvezda večeras počinje svoj evropski put. Šampion Srbije se u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona večeras od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" dočekuje Pjunik, šampiona Jeremije

Jedan od onih koji večerašnjeg protivnika Crvene zvezde veoma dobro poznaje je Užičanin Ognjen Čančarević, golman jermenskog Alaškerta. 

Nekadašnji golman OFK Beograda, užičke Slobode, kragujevačkog Radničkog i Radnika iz Surduilce u razgovoru za Informer.rs komentarisao je dvomeč šampiona Srbije i Jermenije.

- Susreću se dve ekipe različitog stila igre, ali svakako, moram da napomenem, dve dobre ekipe. Pjunik igra kompaktan i organizovan fudbal bez puno poseda. Sa druge strane, crveno-beli igraju možda najlepši fudbal koji sam gledao u prethodnih, 5-6 godina -kaže Čančarević.

 

Foto: FC Alashkert

Ognjen Čančarević

Golman Alaškerta dobro poznaje Zvedinog protivnika, pa smatra da postoje i realne opasnosti po beogradski tim.

- Najveća opasnost Zvezdi preti iz organizovanih kontri. Napadači Pjunika Nenadović i Davidyan su veoma brzi što je prednost jermenske ekipe. Takođe, na prekide bi trebalo obratiti posebnu pažnju, opasni su u tom delu tu dominiraju naš Zoran Gajić i bosanski špic Luka Jurčević. 

Trofej prioritet 

Sezona u Jermeniji je počela minulog vikenda, a Alaškert je startovao pobedom.

- Počeli smo dobro, uzeli smo 3 boda. Idemo korak po korak. Prioritet nam je ove sezone trofej. Idemo da sovjimo ili Kup ili Ligu. Imaćemo ozbiljne konkurente u Pjuniku, Araratu. Biće teška, ali i veoma interesantna sezona - kaže Čančarević.

Ističe da je Pjunikova najveća prednost dobra atmosfera u klubu.

- Najveća prednost jermenske ekipe je svakako dobra atmosfera u klubu i oko kluba. Imaju sjajnog trenera Melikjana. On mnogo vremena posvećuje taktici. 

Foto: FC Alashkert

Ekipa Alaškerta

Visoke temperature i nadmorska visina problem u revanšu

Golman Alaškerta ističe da će u revanšu biti biti teško, pre svega zbog visokih temperatura i nadmorske visine.

- Crvenu zvezdu će u revanšu, za sedam dana, dočekati pun stadiom. Ovde ljudi nisu neki fanatici  za fudbalom, ali kada neko pravi uspeh u reprezentuje njihovu zemlju u pravom svetlu, navijači to znaju da uzvrate. Problem će predstavljati visoke temperature i nadmorska visina od 1300 metara - objašnjava Čančarević.

Svi čekaju da vide Crvenu zvezdu

Interesovanje jermenskih medija za ovaj dvomeč je veliko, ali i za protivnika kog respektuju i jedva čekaju da vide igrače na terenu.

Foto: FC Alashkert

- Interesovanje medija za meč je veliko. Niko od jermenskih klubova do sada nije prošao u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Mi smo prošle godine igrali grupnu fazu Konferencije, ali Pjunik je u najelitinijem takmičenju napravio najveći rezultat do sada. Svi su ovde, takođe, u iščekivanju da vide i Crvenu zvezdu. Znaju svi ovde koliko je to veliki klub i da ove sezone igraju baš dobro.

Velika ulaganja u fudbal

Jermenska liga do sada nije bila toliko interesantna ljudima u Evropi, ali prošlogodišnje učešće Alaršketa u Ligi Konferencije, i ovogodišnji uspeh Pjunika dodatno su podigli fudbal u Jermeniji na neki bolji nivou.

- Ulaže se dosta u fudbal i mislim da bi se još više ulagalo da se nije desila ova kriza izazvana sukobom Rusije i Ukrajine. To ih je preseklo. Polako se sve vraća u normalu, a veliki vetar u leđa dali smo mi našim učešćem u Ligi Konferencije prošle godine. Imaju pravilan razvoj, nigde ne žure, hoće polako da se pomeraju napred i da to sve isprate.

Zvezda bi, kako kaže Čančarević, mogla da iskoristi to što Pjunik ima povređena 3 standardna defanzivca. To se odrazilo i minulog vikenda, kada je šampion Jermejije poražen u prvom kolu šampionata.

Foto: FC Alashkert

Ognjen Čančarević

- Trener Pjunika je, kao što sam rekao, perfekcionista, trudi se da sakrije sve.Zvezda bi mogla da iskoristi to što standardna 3 ili 4 defanzivca Pjuniku ne igraju, povređeni su.Moraće da kombinuju nešto, verovatno da stavljaju neke igrače da "krpe" te pozicije koje im nisu primarne. Probali su za vikend da odlože utakmicumu, ali nisu dobili dozvolu od saveza, pa su onda izveli drugi tim, i videli ste da je to rezultiralo porazom - objašnjava Čančarević.

Moćna Zvezda

Užičanin iz redova Alaškerta za Crvenu zvezdu ima samo reči hvale.

- Šta reći o Crvenoj zvezdi. Gledam ih stalno. Uživam u fudbalu koji trener Dejan Stanković traži od igrača. Jedna moćna ekipa, kako individualno, tako i timski. Katai, Ivanić, novajlije Bukari i Kangva.... Sve savršeno funkcioniše. Maestralni prelazni rok Crvene zvezde. Milan Pavkov u strašnoj formi, plus je tu sada Pešić... Strašno moćan tim.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Nebojša Bakarec: Lov na litijumske veštice!
Politika

Nebojša Bakarec: Lov na litijumske veštice!

Opozicija kojoj su potonuli svi brodovi, koja je 4 puta izgubila izbore za 5 godina, poslednje pribežište je pronašla u širenju primitivnih neistina o litijumu, propagiranju srednjevekovnih predrasuda i praznoverja o rudarstvu i energetici.

07.08.2024

14:11

TV

Velika Britanija juri ka građanskom ratu! London za nerede krivi Ilona Maska?! (VIDEO)
Live TV

Velika Britanija juri ka građanskom ratu! London za nerede krivi Ilona Maska?! (VIDEO)

Sukob između američkog multimilijardera Elona Maska i britanskog premijera Sira Keira Starmera se nastavlja. Svađa je izbila nakon što je najbogatiji čovek na svetu, komentarišući nerede koji su zahvatili zemlju, utvrdio da Velika Britanija ide prema građanskom ratu. O tome u Info jutru govorio je gost Mihajlo Rabrenović, stručnjak za strategijski menadžment.

07.08.2024

12:36

Hronika

Potresne reči sestre ubijenog harmonikaša: Ubicu moga brata stići će moje suze, a Bog će da mu presudi
revolt

Potresne reči sestre ubijenog harmonikaša: Ubicu moga brata stići će moje suze, a Bog će da mu presudi

- Razočarana sam što je svirepom ubici moga brata smanjena kazna. Nadala sam se da će nakon žalbe tužilaštva taj čovek biti osuđen na strožu kaznu a nisam ni pomišljala da mu može biti umanjena. Smatram da se takvim odlukama šalje loša poruka zločincima da mogu da ubiju koga žele jer će iza rešetaka provesti koju godinu a njihove žrtve iz groba nikada izaći neće!

07.08.2024

15:09

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Drama na Bliskom istoku! Ubijen komandant Hezbolaha!
Planeta

Drama na Bliskom istoku! Ubijen komandant Hezbolaha!

Komandant Hezbolaha Hasan Fareš Ješi, koji je bio odgovoran za napad protivtenkovskim vođenim raketama na sever Izraela, ubijen je danas u izraelskom napadu dronom na grad Džuaja u Libanu, saopštio je IDF, javlja Tajms of Izrael.

07.08.2024

15:56 >> 16:05

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija