• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.08.2022

11:35

ŠOK IZJAVA GAZDE NAPOLIJA: Neću Afrikance! Mi smo idioti, plaćamo ih, a oni igraju Kup nacija!

Fudbal

ŠOK IZJAVA GAZDE NAPOLIJA: Neću Afrikance! Mi smo idioti, plaćamo ih, a oni igraju Kup nacija!

Podeli vest

Kontroverzni vlasnik fudbalskog kluba Napoli Aurelio de Laurentis zašao je u polje rasizma izjavivši da više neće dovoditi afričke fudbalere u klub, kao i da je budala što je to u prošlosti činio

Afrički fudbaleri svake druge godine izostaju iz timova kako bi nastupili na Afričkom kupu nacija, a ove sezone Napoli je u januaru i februaru tako ostao bez pomoći Kalidua Kulibalija, Viktora Osimena i Andrea Zambo Angize.

Neće Afrikance

- Rekao sam agentima da mi više ne pričaju o Afrikancima. Volim ih, ali ako misle da ih angažujemo onda moraju da potpišu dokument kojim potvrđuju da neće igrati na Afričkom kupu nacija. U drugim slučajevima, oni nikad nisu dostupni da igraju za klub, jer imaju to takmičenje, pa onda kvalifikacije za Svetsko prvenstvo -  izjavio je De Laurentis, a preneli su brojni italijanski mediji.


Predsednik Napolija nastavio je na istu temu.

- Mi smo idioti koji im daju plate, a oni putuju širom sveta da bi igrali za druge - istakao je De Laurentis.

Foto: printscreen

Aurelio de laurentis neće Afrikance u Napoliju

Takmičenje 5 najjačih liga


Na meti biznismena i filmskog producenta našla se i UEFA sa njenim takmičenjima.

- Poput idiota igramo 50 utakmica po sezoni. Pet najjačih zemalja moraju da osnuju svoju ligu. Dosta je bilo lažnih takmičenja kao što su Liga šampiona, Liga Evrope i Liga konferencija. Moramo da napravimo nadmetanje koje se igra svake nedelje, a čiji su članovi klubovi iz pet najjačih liga - rekao je De Laurentis.

Takva ideja se pominjala godinama, da bi prošle 2021. propao projekat evropske Superlige.

- Bio sam protiv Superlige, jer je isprva bila zamišljena tako da se u nju klubovi pozivaju. Neki su bili privilegovani - seća se De Laurentis, Napoli tada nije dobio pozivnicu, ali jesu Milan, Inter i Juventus.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija