• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.08.2022

23:45

ISTORIJSKI POSAO ILI LUDOST!? Kukurelja postao NAJSKUPLJI BEK ikada! Čelsi RAZBIO KASU zbog Španca!

Reuters

Fudbal

ISTORIJSKI POSAO ILI LUDOST!? Kukurelja postao NAJSKUPLJI BEK ikada! Čelsi RAZBIO KASU zbog Španca!

Podeli vest

Španski reprezentativac Mark Kukurelja postao je najskuplji bek u istoriji fudbala pošto je Čelsi za njegov transfer Brajtonu platio 73.000.000 evra

Istorijski dan za fudbal! Mark Kukurelja postao je najplaćeniji bek ikada pošto je Čelsi za njegov transfer Brajtonu platio 73.000.000 evra. Bilo je jasno i pre nekoliko dana da Plavci neće pitati za cenu budući da su bili spremni da se takmiče sa Mančester sitijem. Mnogi su smatrali da je i 60.000.000 previše za igrača koji je odigrao samo jednu vrhunsku sezonu u dresu Brajtona, a na kraju su Galebovi izvukli još više...

Španski bek je već nekoliko dana u Londonu. Kukurelja je čekao da Brajton prihvati ponudu Čelsija, engleski mediji pišu da je već večeras prošao lekarske preglede, a da će sutra zvanično biti predstavljen na Stamford Bridžu. Fiksni deo obeštećenja biće 65.000.000 evra, dok će dodatnih osam Brajton dobiti kroz bonuse.

Ovim dogovorom Mark Kukurelja postao je najskuplji bek u istoriji fudbala, a ispred njega su od odbranbenih igrača samo Lukas Ernandez, Virdžil van Dajk, Matijs de Liht i Hari Megvajer. Čelsi će Brajtonu, pored ogromnog novca proslediti i Levija Kolvila koji ide na jednogodišnju pozajmicu. 

Pored toga, Kukurelja je pistao i četvrto najveće pojačanje u istoriji Čelsija. Plavci su pre njega za Romela Lukakua dali 113.000.000 evra, za Kai Haverca i Kepu Arizabalagu po 80.000.000, a sada je Kukurelja "osvojio drvenu medalju". 

Plavci su ovog leta promenili vlasnike, a američka uprava rešila je da renovira tim. Čelsi je pre Kukurelje kupio Rahima Sterlinga za 65.000.000 evra, Kalidu Kulibali je plaćen 40.000.000 evra, Kerni Čukvuemka 18.000.000 evra, te golman Gabrijel Slonina 9.000.000 evra. Sve zajedno, londonski velikan je ove godine dao preko 200.000.000 evra za pojačanja, a da stvar bude "zanimljivija" tu nije kraj. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52