• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.08.2022

15:26 >> 15:27

MITROVIĆEV ŠOU NA PREMIJERI! Srbin sa dva gola REŽIRAO ČUDO! Liverpul ostao bez BODOVA u Londonu! (VIDEO)

Tanjug/AP

Fudbal

MITROVIĆEV ŠOU NA PREMIJERI! Srbin sa dva gola REŽIRAO ČUDO! Liverpul ostao bez BODOVA u Londonu! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Fulama i Liverpula remizirali su u prvom kolu Premijer lige - 2:2 (1:0)

Režirao je Aleksandar Mitrović spektakl na startu nove sezone Premijer lige. Srpski napadač oduševio je Ostrvo spektakularnim nastupom protiv Liverpula u prvom kolu, a Fulam je na svom Krejven Kotidžu uspeo da iznenadi Redse i osvoji bod protiv velikog favorita - 2:2 (1:0)

Nije Fulam imao lak zadatak u prvom kolu, naprotiv Kolibari su se na premijeri sastali sa glavnim favoritom za titulu - Liverpulom, ali je četa Marka Silve pokazala da nema nameru da bude "nemi posmatrač" u Premijer ligi. Jasno je bilo da će rezultati londonskog kluba zavisiti od raspoloženja Aleksandra Mitrovića, a ako se po jutru dan poznaje srpski napadač će pokoriti i najjaču svetsku ligu. 

Foto: Tanjug/AP

Da bi ovo moglo da bude Mitrovićevo popodne bilo je jasno posle samo desetak minuta. Fulam je agresivno otvorio meč, Kebano je po levoj strani pronalazio mnogo prostora, dok je Bobi Rid sjajno koristio prečeste ofanzvine zadatke Trenta Aleksandera-Arnolda. Ipak, do 30 minuta su mreže mirovale, a onda je Mitrović sačekao savršen centaršut na drugoj stativi i perfektno pogodio između Alisona i prečke. 

Liverpul je delovao "mlako" tokom prvih 45 minuta, a sliku na terenu promenio je ulazak Darvina Nunjeza. Urugajac je u Komjuniti šildu pokazao da će biti ogromno pojačanje za Redse. Gol Mančester situ najavio je velike stvari i snažni napadač je to samo potvrdio protiv Fulama. Prvi put je pokušao petom nakon centaršuta Aleksander-Arnolda, ali je golman Fulama uspeo da interveniše. Spasa nije bilo tri minuta kasnije kada je Salah poslao odličnu loptu na peterac, a Nunjez je u stilu klasnog napadača pogodio mrežu rivala. 

 

 

Ipak, svega pet minuta kasnije Fulam je ponovo na krilima Aleksandra Mitrovića stigao do prednosti. Srpski napadač je povukao kontru, ispred sebe imao Matipa i van Dajka, a posle jednog driblinga naterao je Holanđanina na trapav potez koji je Kolibarima "poklonio" penal. Mitrogol je loptu stavio "na kreč" i matirao Alisona za 2:1. 

 

 

Redsi su morali u totalnu ofanzivu, a nagrada za ofanzivac pristup stigla je u 80. minutu. Salah i Nunjez su zamenili uloge, Urugvajac je ovoga puta bio nesebičan i proigrao egipaptskog napadača koji šestu godinu zaredom sezonu u Premijer ligi otvara svojim golom. 

PREMIJER LIGA, PRVO KOLO

Petak

Kristal Palas - Arsenal 0:2 (0:1)
Martineli 20, Guehi 85ag

Subota

Fulam - Liverpul 2:2 (1:0)
Mitrović 32, 72p - Nunjez 64, Salah 80

16.00 Bornmut - Aston Vila 

16.00 Lids - Vulverhempton 

16.00 Njukasl - Notingem Forest

16.00 Totenhem - Sautempton 

18.30 Everton - Čelsi 

Nedelja

15.00 Lester - Brentford 

15.00 Mančester junajted - Brajton 

17.30 Vest Hem - Mančester Siti 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mita

pre 1 godinu

Vi nemate elementarno znanje o fudbalu. Kako ostalo bez bodova ako je 2:2? Valjda su podelili po bod, sem ako Informer nije izmislio novo fudbalsko pravilo

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17