• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.08.2022

23:25

ZDJELAR UVERAVA: Rusi i Srbi su braća, nema razloga za BRIGU, a ruski fudbal je bolji od našeg!

Starsportphoto

Fudbal

ZDJELAR UVERAVA: Rusi i Srbi su braća, nema razloga za BRIGU, a ruski fudbal je bolji od našeg!

Podeli vest

Doskorašnji kapiten Partizana Saša Zdjelar pričao je za ruske medije o aktuelnim temama, a pre svega o odluci da se preseli u Rusiju iako može da nastupa samo u domaćim takmičenjima

Zdjelarov transfer u CSKA izazvao je veliku pažnju ruskih medija, posebno jer sve više igrača odbija da dođe na istok Evrope zbog mnogih zabrana.

- Znao sam i pre nego što sam došao u Rusiju da je suspenzija kluba na snazi, naravno. Meni to ne predstavlja problem. Iz Srbije sam, mi smo takođe preživeli ratove. Roditelji su mi pričali o tome kako je nama bilo kada nam je bilo zabranjeno da igramo evropska takmičenja. Osećam se odlično u CSKA, svi su me prihvatili otvorenih ruku. U timu vlada sjajna atmosfera, ali nam nedostaju navijači. Svi se nadamo da će se uskoro vratiti na stadion i da ćemo svi biti zadovoljni - rekao je Saša Zdjelar.

Foto: printscreen Twitter

 

Zdjelar je upitan da li je svestan veličine susreta moskovskih velikana CSKA i Spartaka, odnosno da li bi u budućnosti mogao da zamisli sebe u dresu ruskih crveno-belih?

- Svi znaju koliko volim Partizan, tek sam stigao i rano je da uopšte pričamo o budućnosti. Ovde sam tek nedelju dana, još se navikavam na sve i učim, između ostalog, koliko je veliki derbi sa Spartakom. Što se tiče prelaska u Spartak, mislim da tu i ne treba da se postavi pitanje jer nikada ne bih otišao.

Foto: Starsportphoto©

 

Pričao je Zdjelar i o tome koliko je ruski fudbal iznad srpskog po kvalitetu...

- Imam neke lične ciljeve, ali tim je iznad svega. Zbog toga su mi ciljevi kluba iznad ličnih. Dosad sam video da je ruski fudbal na odličnom nivou, višem nego srpski fudbal. Teže je igrati ovde nego kod kuće. Ovde ima toliko velikih klubova, zbog čega je teže igrati.

Vezista je dva puta ulazio sa klupe, a upitan je kada će pronaći svoje mesto u startnoj postavi?

- To sve zavisi od trenera. Ako i kada trener Fedotov bude video da sam spreman, tada ću početi utakmicu i odigrati svih 90 minuta.

Za kraj, Zdjelar je rekao da ga nije zabrinulo to što sve više nacionalnih selekcija zabranjuje igračima koji nastupaju za ruske klubove da obuku dres sa državnim grbom.

- Niko mi ništa nije rekao na tu temu. Rusi i Srbi su braća, tako da nema razloga za brigu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija