• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.08.2022

17:01

ŠUMARI SU STIGLI, PREMIJER LIGA PONOVO NA SITI GRAUNDU! SuperKuperova pojačanja RAZBILA Vest Hem! (FOTO)

Tanjug/AP

Fudbal

ŠUMARI SU STIGLI, PREMIJER LIGA PONOVO NA SITI GRAUNDU! SuperKuperova pojačanja RAZBILA Vest Hem! (FOTO)

Podeli vest

Nakon 23 godine Siti graund bio je domaćin utakmice u Premijer ligi, a Notingem Forest je pred svojim navijačima savladao Vest Hem sa 1:0 (1:0)

Praznik fudbala za ceo Notingem! Šumari su posle 23 godina tavorenja u Čempionšipu ponovo deo elite, a najbolji engleski fudbal ponovo se igra na Siti graund stadionu. Četa Skota Kupera, među navijačima poznat kao Super Kuper, uspela je da savlada Vest Hem sa 1:0 (1:0) i na najbolji mogući način obeleži povratak među najbolje na svetu! 

Energija koja se osetila na stadionu je ono što svakog pravog navijača podseća na Englesku. Pesma Šumara nije prestajala od prvog do poslednjeg minuta, čitav stadion klicao je Notingem Forestu. Nije grčki vlasnik kluba Evangelos Marinakis štedeo novac na pojačanja, a upravo su novajlije donele trijumf domaćinu. 

Foto: Tanjug/AP

Din Hendersoj, koji je stigao na pozajmicu uz pravo otkupa iz Mančester junajteda, briljirao je na golu. Najveće probleme odbrani Vest Hema zadavao je Neko Vilijams, a pobednički gol došao je posle sjajne kombinacije Džesija Lingarda i Taiva Avonjia. Nigerijski napadač je, inače, tokom leta postao najskuplje pojačanje Notingema pošto su Šumari za njegov transfer Union Berlinu platili 17.000.000 evra. 

Taivo Avonji je pre gola bio u nekoliko izuzetnih situacija, ali mu se "nije dalo". Ipak, u finišu prvog poluvremena, nedugo nakon što je poništen pogodak Vest Hemu zbog faula u napadu Mičela Antonija, Nigerijac je sjajno reagovao nakon prodora Džesija Lingarda. Bivši as Mančester junajteda loše je šutirao, ali je Ben Džonson još gore reagovao i dodao loptu do Avonjija koji je kolenom ugurao iza leđa Lukašu Fabijanskom. 

Foto: Tanjug/AP

Istina, imao je Notingem Forest i sreće danas na Siti graundu. Ništa nije išlo na ruku Vest Hema. Pablo Fornals je u prvim sekundama drugog poluvremena pogodio preču, nakon njega isto je iz slobodnog udarca uradio i Said Benrama, a kao "šlag na tortu" stigao je promašen penal Deklana Rajsa, odnosno odbrana Dina Hendersona. 

Pokušavao je Dejvid Mojes izmenama da razmrda svoj tim, ali ni ulasci Đanluke Skamake i Manuela Lancijnija nisu mnogo promenili. Naprotiv, Vest Hem je u finišu bio u podređenom položeju. Notingem je pretio iz prekida preko Muse Dijakatea i Neka Vilijamsa. Ipak, golova do kraja utakmice nije bilo. Najbolju šansu Čekićari su imali u 84. minutu preko Kurta Zume, ali je njegov udarac uspeo da sa gol-linije izbaci Niko Vilijams.

PREMIJER LIGA - 2. KOLO

Subota

Aston Vila - Everton 2:1 (1:0)
Ings 31, Buendija 86 - Dinj 87ag

Arsenal - Lester 4:2 (2:0)
Žezus 23, 35, Džaka 55, Martineli 75. - Saliba, autogol 53, Medison 74.

Brajton - Njukasl 0:0

Mančester Siti - Bornmut 4:0 (3:0)
Gundogan 19, De Brujne 31, Foden 37, Lerma, autogol 79

Sautempton - Lids 2:2 (0:0)
Aribo 72, Voker Piters 81. - Rodrigo 46, 60

Vulverhempton - Fulam 0:0

Brentford - Mančester junajted  4:0 (4:0)
Da Silva (10), Jensen (18), Me (30), Mbeuma (35)

Nedelja

Notingem Forest - Vest Hem 1:0 (1:0)
Avonji 45+3

17.30 Čelsi - Totenhem 

Ponedeljak

21.00 Liverpul - Kristal Palas 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!
Društvo

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom i to uglavnom u drugom delu dana a najviša dnevna temperatura biće od 20 do 25 stepeni, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

01.05.2024

12:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15