• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.08.2022

22:54

JUNAJTED REŽIRAO ČUDO - ĐAVOLI SRUŠILI LIVERPUL! Rašford je PENICILIN za Jirgena Klopa! (VIDEO)

Tanjug/AP

Fudbal

JUNAJTED REŽIRAO ČUDO - ĐAVOLI SRUŠILI LIVERPUL! Rašford je PENICILIN za Jirgena Klopa! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Mančester junajteda savladali su Liverpul sa 2:1 (1:0) u najvećem derbiju engleskog fudbala

Fudbalski stručnjaci konstatovali su da je Mančester junajted klinički mrtav, da je pitanje treutka kada će velikan sa Old Traforda zaista dotaći dno, a onda... Spektakl! Crveni đavoli su na svom terenu slavili u najvećem engleskom derbiju protiv Liverpula sa 2:1 (1:0) i možda je prerano pričati o povratku na veliku scenu, ali trijumf nad četom Jirgena Klopa svakako da je popravila užasnu atmosferu u taboru Junajteda. 

Od prvog minuta je bilo jasno da je Erik ten Hag poslao "gladne pse" na teren. Junajtedovi fudbaleri kidisali su na svim krajevima igrališta, presingom su razbijali svaki pokušaj Redsa da iz poslednje linije kreiraju nešto. U prvih deset minuta viđeno je nekoliko prilika, ali je Alison Beker uspeo da sačuva svoju mrežu. Makar do 16. minuta! 

Antoni Elanga se našao u startnoj postavi, dobio je golobradi Šveđanin prednost u odnosu na nezadovoljnog Kristijana Ronalda, a upravo on je bio "match winner" za Erika ten Haga. Elanga je pošteno namučio Aleksander-Arnolda u 16. minutu uspeo da mu pobegne i proigra Džejdona Sanča. Skupoceni Englez je reagovao mirno, sa dva lažnjaka izbacio Džejmsa Milnera i doneo prednost Mančester junajtedu. 

Eksplodirao je tada Old Traford od zadovoljstva, a Jirgen Klop od besa. Nemac je ekspresno reagovao, motivisao svoje igrače i Liverpul je bio daleko bolji rival do odlaska na odmor, ali bez ikakvog učinka. Crveni đavoli su uspeli da se odbrane i odnesu minimalnu prednost na poluvreme. A onda, pravi šok za Redse. 

Foto: Tanjug/AP

Tek što je počelo drugo poluvreme Mančester junajted je poveo sa 2:0. Strelac je bio Markus Rašford, a asistent rezervisa Antoni Marsijal. I taman kada je delovalo da drame na Old Trafordu neće biti pojavio se, do tada, nevidljivi Mohamed Salah. Egipćanin je posle "bilijara" u petercu Junajteda uspeo da ugura loptu u gol i režira dramatičan finiš u trećem kolu Premijer lige. 

PREMIJER LIGA - 3. KOLO

Subota
Totenhem - Vulverhempton 1:0 (0:0)
Kejn 64

Kristal Palas - Aston Vila 3:1 (1:1)
Zaha 7, 58, Mateta 71 - Votkins 5

Everton - Notingem Forest 1:1 (0:0)
Graj 88 - Džonson 81

Fulam - Brentford 3:2 (2:1)
Rid 1, Palinja, Mitrović 90 - Norgard 44, Toni 71

Lester - Sautempton 1:2 (0:0)
Medison 54 - Adams 68, 84

Bornmut - Arsenal 0:3 (0:2)
Edegor 5, 11, Saliba 54

Nedelja
Lids - Čelsi 3:0 (2:0)
Aronson 33, Rodrigo 37, Harison 69

Vest Hem - Brajton 0:2 (0:1)
Mekalister pen 22, Trosar 66

Njukasl  - Mančester Siti  3:3 (2:1)
Almiron 28, Vilson 39, Tripije 54 - Gundogan 5, Haland 61, Silva 64

Ponedeljak
Mančester Junajted - Liverpul 2:1 (1:0)
Sančo 16, Rašrford 53 - Salah 83

Standings provided by SofaScore LiveScore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija