• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.08.2022

15:50

KORENITE PROMENE UOČI MUNDIJALA! Jednodnevni AVIONSKI letovi, Englezi ZAKUPILI karte za FINALE!

Insider

Fudbal

KORENITE PROMENE UOČI MUNDIJALA! Jednodnevni AVIONSKI letovi, Englezi ZAKUPILI karte za FINALE!

Podeli vest

Navijači će imati mnogo opcija za organizaciju odlaska na Svetsko prvenstvo u Katar, a ekonomska situacija značajno je izmenjena od kako je poznato da se Mundijal igra u Dohi

Mundijalska groznica polako, ali sigurno trese svet, a situacija u Kataru izmiče kontroli u svim porama društva. Vlasnici nekrtetnina u Dubaiju rešili su da promene politiku izdavanja i sa dugoročnog pređu na kratkoročni zakup, sličan slučaj događa se i Šarži gde je potražnja skočila u poslednja tri meseca! 

Pojedini svetski mediji prenose da je ovo druga godina zaredom u kojoj vlasnici nekretnina u Dubaiju veći profit ostvaruju kratkoročnim izdavanjima. Prošle godine sve se događalo zbog "EXPO 2020 Dubai", a ove sezone je razlog Svetsko prvenstvo koje se igra od 20. novembra do 18. decembra. 

Foto: Tanjug

Stručnjaci za nekretnine došli su do brojki po kojima je potražnja za kratkoročno izdavanje skočila između 15 i 25 odsto u odnosu na dojučerašnje stope. Zakupnina stanova u Dubaiju porasla je za 20 odsto u odnosu na prethodnu fiskalnu godinu koja je završena u junu. 

- Stanodavci u Šardži zaista mogu da zarade! Regulator je obezbedio da kvalitet bude u skladu sa očekivanim međunarodnim standardima - rekao je agent za nekretnine za "Gulf News". 

Privatni avioni

Budući da Doha nema dovoljno smeštajnih kapaciteta u odnosu na potražnju navijača, navijači su rešili da iznajmljuju apartmane širom Azije, a onda privatnim avionima putuju na utakmice. U izvetašju "The Nationala" ističu da je rasprodat čitav VIP avion od 64 sedišta za utakmicu finala koje se igra 18. decembra, a da je većina kupaca iz Engleske. 

- Prodali smo čitav avion za finale, što je sjajno, tri četvrtine letova za polufinala su takođe rasprodata - rekla je Ejmi Spajser, parter "ME Jets" kompanije koja će prevoziti putnike u finale. 

Luskuzno iskustvo neće biti sve, naprotiv! Opcija letenja na utakmicu spasiće navijače čekanja na aerodromu. Avion će poletati četiri sata pre utakmice, a povratak je zakazan tri sata nakon meča. Bez gužvi i ogromnih čekanja. Pitanje je koliko će još kapaciteta u vazdušnom saobraćaju za Dohu biti budući da je samo u Evropi potražnja od januara porasla za 400 odsto! 

Foto: Tanjug

"Qatar airways" je letos dogovorio saradnju sa ostalim avio-kompanijama iz arapskog sveta. Rešeno je da se uvedu čarter letovi na dan utakmice između Dohe i nekoliko regionalnih gradova kako bi navijači mogli da prisustvuju svim mogućim utakmicama. Dakle, fanovi koji žele da gledaju Mundijal neće morati da borave u Kataru već bilo gde u okruženju i avionski će biti povezani sa utakmicom koja ih interesuje. 

Mediji iz Dubaija javljaju da će se u Dohi odvijati oko 30 dnevnih povratnih letova uz Dubaija. Pored toga, navijači će moći da borave i Rijadu, Džedi, Kuvajtu i ostalim gradovima u regionu! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje!
Live TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje!

U Ukrajinu stigao treći Patriot iz Nemačke. Putin dočekao Orbana u Kremlju. Steže se obruč oko Srbije! Šta stoji iza NATO izviđačkih aktivnosti u našoj zemlji. Na ovu i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Svetislav Lutovac, stručnjak za bezbednost i kontraterorizam i pukovnik Milorad Đošić. Uživo u program putem vajber uključenja javio se novinar i ratni reporter Igor Damnjanović koji je komentarisao trenutnu situaciju na ukrajinskom frontu. Politikolog Andrea Lović javio se uživo u program gde je komentarisao situaciju u Velikoj Britaniji nakon pobede laburista na izborima.

05.07.2024

19:52

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija