• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.08.2022

15:35

VREME JE ZA OSVETU! Keln je rival Parizana u Ligi konferencija, NAVIJAČI PAMTE TEŽAK PORAZ!

Printscreen You Tube

Fudbal

VREME JE ZA OSVETU! Keln je rival Parizana u Ligi konferencija, NAVIJAČI PAMTE TEŽAK PORAZ!

Podeli vest

Fudbalski klub Keln igraće u grupi D Lige konferencije protiv Fudbalskog kluba Partizan

Keln je minulu sezonu završio na sedmom mestu u Bundesligi što im je donelo kvalfikacije za Ligu konferenciju koje su uspešno prošli.

DVOSTRUKI ŠAMPION BUNDESLIGE

Imao je Keln svojih uspona i padova kroz isoriju. Ipak, ostaće zapisano da su dva puta bili šampion nemačkog šampionata.

Desilo se to 1964. godine i 1978. godine, a čak pet puta su završili kao drugoplasirani. Takođe, četiri puta su bili šampioni Kupa Nemačke.

Trebalo bi napomenuti da sve to dešavalo u prošlom veku,  a da je ovaj tim u poslednjih 10 godina i povremeni učesnik druge lige.

NAVIJAČI PARTIZANA PAMTE BOLAN PORAZ

Susreli su se jednom u evropskim takmičenjima Keln i Partizan. Bilo je to davne 1974. godine u tadašnjem UEFA kupu.

U osmini finala takmičenja, Partizan je prvo dočekao nemački tim. Pobedila je ekipa iz Humske sa 1:0, a pogodak je postigao Moca Vukotic u 81. minutu meča.

Zatim je usledio hladan tuš u Kelnu. Sa čak 5:1 nemački klub je ponizio Partizan i prošao četvrtfinale.

REPREZENTATIVAC TUNISA, TAlENTOVANI NEMCI i DEČKO KOJI JE DOBIO IME PO DEJI SAVIĆEVIĆU

Reprezentativac Tunisa Elijes Škiri najskuplji je igrač Kelna. Njegova vrednost se procenjuje na 13.5 miliona evra.

Ovo mu je četvrta sezona u Kelnu, a pre toga je bio član francuskog Monpeljea.

Pored njega trebalo bi izdvojiti mladog reprezentativca Nemačke Jan Tilmana kome se predviđa velika budućnost,  defanzivac Luka Klijan je takođe neko na koga treba pripaziti.

Takođe, za Keln igra Austrijanac hrvatskog porekla  Dejan Ljubičić koji je ime dobio po legendi Crvene zvezde Deji Savićeviću.

Zanimljivo je da je njegov mlađi brat koji igra za zagrebački dinamo ime dobio por Robertu Prosinečkom.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

ovoj odbrani ce dati 10 + jer partizan vuse nema nacina da kupi odbrambene igrace jel su pokrali pare,samo Urosevic i Zivkovic mogu ostati svi ostali iz odbrane van,da ne govorim O Fejsi taj je promasen slucaj milion posto

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić jasan: Saradnja Srbije i Kine korisna za obe zemlje, radićemo na dva nova projekta
Politika

Vesić jasan: Saradnja Srbije i Kine korisna za obe zemlje, radićemo na dva nova projekta

Saradnja sa Kinom je dobra za Srbiju i razvoj naše infrastrukture, ali je korisna i za kineske kompanije jer im se na taj način otvara evropsko tržište, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da sa kineskim kompanijama sarađujemo na osam projekata u oblasti drumske infrastrukture, kao i da postoje dva nova potencijalna projekta koja će se raditi.

07.05.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

UDARNO SAOPŠTENJE MUP! Prve fotografije iz akcije "Belvedere"! Keš, droga, oružje...
Utvrđuju se svi detalji

UDARNO SAOPŠTENJE MUP! Prve fotografije iz akcije "Belvedere"! Keš, droga, oružje...

U višemesečnoj zajedničkoj međunarodnoj akciji pod nazivom „Belvedere“ pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije, zaplenjena je veća količina droge i uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe koji se sumnjiče za krijumčarenje narkotika na teritoriji naše zemlje, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Austrije.

07.05.2024

12:58

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija