• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.08.2022

19:17

DAN KADA JE ŠOLE ZAUSTAVIO MOĆNU NEMAČKU! Jugoslavija je na SP BACILA Pancere NA KOLENA! Milutin ŠOŠKIĆ je činio ČUDA na golu! (VIDEO)

FK Partizan

Fudbal

DAN KADA JE ŠOLE ZAUSTAVIO MOĆNU NEMAČKU! Jugoslavija je na SP BACILA Pancere NA KOLENA! Milutin ŠOŠKIĆ je činio ČUDA na golu! (VIDEO)

Podeli vest

Proslavljen golman Partizana i reprezentacije Jugoslavije Milutin Šoškić preminuo je u 85. godini

Danima bi se moglo pisati o bravurama koje je Milutin Šoškić pravio ispred mreže, kako u Partizanu, tako i fudbalskoj reprezentaciji Jugoslavije.

Navijači Partizana i danas sa emocijama pričaju o njegovim intervencijama tokom Partizanovog pohoda na finale Kupa Evropskih šampiona, gde su crno-beli poraženi od moćnog madridskog Reala.

Kada već nije uspeo da skine skalp višestrukom prvaku Španije i najjačem klubu tog vremena, popularni Šole je ipak mogao da se podiči najvećom pobedom u karijeri, ostvarenom u nacionalnom timu.

Bilo je to 10. juna 1962. godine protiv Savezne Republike Nemačke, kada su jugoslovenski reprezentativci slavili na Svetskom prvenstvu u Čileu rezultatom 1:0.

Istorijski gol za Plave postigao je Petar Radaković u 85. minutu, ali odbrane Šoškića u toj utakmici i danas služe kao primer mladima, koji sede u klupama dok uče golmanski zanat.

Sve je zaustavila legenda Partizana u toj utakmici, svaki pokušaj Pancera da ga ugroze bio je bezuspešan.

Očaj na licima kapitena Hansa Šafera i ostalih nemačkih reprezentativaca, dovoljno je govorio o učinku koji je tada imao proslavljeni čuvar mreže.

Za Jugoslaviju su u tom meču igrali: Milutin Šoškić, Vladimir Durković, Fahrudin Jusufi, Petar Radaković, Vlatko Marković, Vladica Popović, Vladica Kovačević, Dragoslav Šekularac, Dražan Jerković, Milan Galić, Josip Skoblar.

Nema sumnje da je ovaj meč bio jedna od najvećih, ako ne i najveća pobeda karijere Milutina Šoškića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija