• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jovana Radivojević

30.08.2022

11:28 >> 12:29

ZVEZDA NEMOĆNA U HUMSKOJ GODINAMA! Partizan se pita u svojoj kući, a evo kada je šampion poslednji put slavio u komšiluku!

Starsportphoto

Fudbal

ZVEZDA NEMOĆNA U HUMSKOJ GODINAMA! Partizan se pita u svojoj kući, a evo kada je šampion poslednji put slavio u komšiluku!

Podeli vest

Spektakl čeka ljubitelje fudbala u sredu kada igraju Partizan i Zvezda! Pred nama je 168. večiti derbi, koji bi mogao da bude još jedan od onih "istorijskih". Ljute rivale predvodiće sa klupe dvojica debitanata, Gordan Petrić i Miloš Milojević.

Sudeći po tradiciji Crvena zvezda je poptuni autsajder na predstojećem "večitom derbiju"u Humskoj!

U poslednjoj deceniji strah u kosti se uvukao fudbalerima u crveno-belim dresovima, koji kao da ih parališe kako kroče na stadion ljutog rivala!

Foto: Starsportphoto

 

PROŠLO JE ŠEST GODINA OD ZVEZDINOG RADOVANJA U KOMŠILUKU

Poslednji put kada su se radovali igrači iz Ljutice Bogdana u komšiluku bilo je u jubilarnom, 150. večitom derbiju, koji je završen pobedom 1:2, a igrao se davne 2016. godine!

Tada su za Partizan nastupili: Šaranov, Bandalovski, Gogua, Jovanović (od 81. Lukić), Bogosavac, Everton, Brašanac, Ilić (od 62. Kosović), Mihajlović, Stevanović, Božinov (od 53. Vlahović), dok su za Crvena zvezdu igrali Kahriman, Petković, Pavićević, Luković, Ibanjez, Le Talek, Donald, Srnić (od 90+2. Ristić), Grujić, Katai (od 77. Plavšić), Vijeira.

Strelci su bili Gogua u 18. minutu za Partizan, a Ibanjez u 25. i Vijeira u 33. za Zvezdu.

I jedni i drugi su u avgustu prvo ostali bez trenera, a onda ga ekspresno dobili. Posle loših rezultata Partizana u Superligi, a onda i eliminacije od kiparskog AEK-a u Ligi Evrope Ilija Stolica je smenjen, a umesto njega doveden je Gordan Petrić.

Foto: Starsportphoto

 

Sa druge strane, odmah posle eliminacije Zvezde od Makabija iz Haife Dejan Stanković je podneo ostavku, a umesto njega odmah je promovisan Miloš Milojević, njegov nekadašnji pomoćnik.

Crno-beli su u lošoj formi, a sa Petrićem su ostvarene dve prvenstvene pobede i po trijumf i remi u duelu sa malteškim Hamrunom u plej-ofu za Ligu konferencija. Sve je funkcionisalo kao švajcarski sat u Crvenoj zvezdi do utakmica sa Makabijem, a onda je usledilo šokantno ispadanje i Stankovićeva ostavka, odlazak Milana Pavkova u suzama i rapršen san o Ligi šampiona! 

Foto: Starsportphoto

U poslednjih šest godina se nisu Zvezdini treneri radovali u Humskoj

 

NATHO VERUJE U POBEDU

Crno-beli će u sredu od 20 sati na svom terenu dočekati Crvenu zvezdu, a u redovima domaćina su optimisti:

- Sledeća utakmica je derbi, svako zna šta znači derbi - to je jedan drugačiji meč u odnosu na druge duele. Takođe, najvažniji meč za navijače. Pokušaćemo da damo najbolje, da damo sve od sebe. Verujem u naš tim, nadam se da će sreća biti na našoj strani i da ćemo pobediti! Naš stadion, naša podrška i naš tim! Hajde da igramo fudbal i pobedimo u derbiju - poručio je Bibras Natho!

MILOJEVIĆ ZNA VRLINE I MANE RIVALA

 

DOMINACIJA PARTIZANA U HUMSKOJ

Partizan – Crvena zvezda 1:1 (19.09.2021)
Partizan – Crvena zvezda 1:1 (18.10.2020)
Partizan – Crvena zvezda 1:0 (10.06.2020)
Partizan – Crvena zvezda 2:0 (22.09.2019)
Partizan – Crvena zvezda 1:1 (23.09.2018)
Partizan – Crvena zvezda 1:1 (13.12.2017)
Partizan – Crvena zvezda 1:0 (27.05.2017)
Partizan – Crvena zvezda 1:0 (17.09.2016)
Partizan – Crvena zvezda 1:2 (27.02.2016)
Partizan – Crvena zvezda 1:0 (18.10.2014)

Pbedom bi Crvena zvezda možda već sada rešila pitanje šampiona, a Miloš Milojević je istakao:

- Bilo bi čudo kada bih mogao da moje ideje implamentiram u igru Crvene zvezde za četiri dana. Nema tu prostora. Ima prostora za malu nadogradnju i male izmene u odnosu na ono što je rađeno. Potrebno je da se igrači dobro osećaju na pozicijama na kojima igraju i u tim zahtevima. Moramo mnogo toga da odradimo kada je u pitanju defanzivna organizacija. To su neke stvari kompaktnosti između linija.

Iako je bio u Švedskoj do subote ujutru Miloš Milojević uverava da je odlično upoznat sa kvalitetima Partizana.

- Gledao sam sve njihove utakmice, posebno od kada je Gordan Petrić preuzeo tim. Znam njihove vrline i mane... Imao sam sreću da učestvujem u derbijima kao pomoćni trener Obično pobeđuje ekipa koja više želi i koja je hrabrija. Tim sa boljom kompaktnošću i energijom. Imamo kvalitet, ali ne želimo nikome da pretimo. To nije moj vokabular, ali verujem da uz jednu dobru i organizovanu igru možemo da imamo dobar rezultat! Ja sam nasledio veliku prednost, voleo bih da to pojačam u odnosu na večitog rivala. Zahvaljujem se na nasleđu Dejanu Stankoviću, poklon se ne odbija. Lep poklon sam dobio, jer je bolje doći na plus sedam nego na minus pet. Moja odgovornost je u tome da zadržim tu prednost i možda je povećam. To je moj stav. Ali može čovek da planira milion stvari, a sve se svede na to ko u derbiju napravi manje grešaka. A da biste napravili manje propusta morate da budete hrabri, da ne razmišljate o greškama. Moramo da budemo prokativni i na taj način rivala teramo na greške”. 

Šampion je uspeo da protiv Javora odmori nosioce igre i spremi ih za duel u sredu.

- Sastavljao sam tim u odnosu na njihovo fizičko i mentalno stanje. To je kvalitet Crvene zvezde, da imamo po dva igrača na svakom mestu.Voleo bih da ih uvek imam na raspoloaganju, pa da me nekada i mrze što ih ne stavljam u tim. Ali sada moramo da se snalazimo u hodu. Imamo mnogo mečeva do polovine novembra.

Foto: printscreen

Koji debitant će po lepom pamtiti naredni "večiti derbi"?

PETRIĆ NIJE HTEO JAVNO O PROBLEMIMA

Nakon tesne pobede nad Radničkim iz Kragujevca, trener Partizana Gordan Petrić je bio kratak:

- Malo je drugačije u odnosu na utakmicu protiv Mladosti. Više smo igrali, ali neke stvari se ponavljaju koje ne bi smele igračima sa dosta utakmica u nogama. Tu postoje neki razlozi, nikada to javno neću i komentarisati, ali je bitno za njih da su uzeli tri boda i spremaju se za sredu. Kako ćemo se spremiti, to zavisi. Videli ste, dosta igrača je izašlo zbog nekih tekoba, Urošević koji nikada nije izlazio, tražio je izmenu. Moraćemo da uradimo nešto da ih oporavimo, da bi bili sveži za sredu! Dečije bolesti su kada kažemo da je teren bio loš, jer je bio takav i njima i nama, samo što je Radnički imao neko drugo opredeljenje. Da kažemo da im je u nekim situacijama uspevalo, ali smo im dozvolili nekim našim tehničkim greškama. Nismo imali miran pas u nekim situacijama i to je ono što me zabrinjava. Ali iza sebe imamo težak period, prošli smo u Evropi, dobili smo utakmicu, okrćemo se Crvenoj zvezdi, pa ćemo videti u sredu kako će biti- zaključio je Petrić.

Pored trenera, tu je još jedan debitant! Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije odredila je Milana Mitića (36) za glavnog arbitra na na meču Crvene zvezde i Partizana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija