• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.08.2022

15:37

JOVANA DAMNJANOVIĆ PRED ISTORIJSKI MEČ: Protiv Nemica smo pokazale da je sve moguće!

Fudbal

JOVANA DAMNJANOVIĆ PRED ISTORIJSKI MEČ: Protiv Nemica smo pokazale da je sve moguće!

Podeli vest

Žensku reprezentaciju Srbije u petak od 20 sati u Staroj Pazovi očekuje utakmica decenije protiv Portugala (ulaz slobodan). Pobeda bi obezbedila našim igračicama baraž za Svetsko prvenstvo koje se naredne godine odžava na Novom Zelandu i u Australiji

Prevagu u korist naše reprezentacije mogla bi da donese devojka koja u dresu minhenskog Bajerna skoro svake nedelje igra utakmice visokog nivoa.

- Nisam jedina u našoj reprezentaciji sa iskustvom i autoritetom. Generalno, sviđa mi se ta kombinacija mladih igračica i nas koje smo već u zrelim fudbalskim godinama. Dokazali smo protiv Nemačke da nema nepobedivih i da na terenu u Staroj Pazovi, pred našom vernom publikom, možemo da izađemo na kraj sa bilo kojom reprezentacijom na svetu – kaže napadač Jovana Damnjanović i dodaje da je Portugal samo jedna u nizu stanica na putu ka Svetskom prvenstvu 2023. godine:

Foto: FSS

 

- Pobeda protiv Nemačke je ulila ogromno samopouzdanje celoj ekipi, ali se nadam da će biti i najbolja moguća pozivnica za navijače da ispune tribine u Staroj Pazovi i da nam pomognu da napravimo taj odlučujući korak. Poslužiću se floskulom i reći da je to cement na kome treba da gradimo budućnost ženskog fudbala u Srbiji, a pobeda protiv Portugala i plasman u baraž za Svetsko prvenstvo bili bi zaslužena nagrada za sve ono što je ova grupa devojaka uradila u prethodne četiri godine.

Jovana ne vidi neku drastičnu razliku u kvalitetu između Nemačke i Portugala:

- Obe selekcije pripadaju kremu svetskog ženskog fudbala. Možda je Portugal tehnički obučenija ekipa, neguju brazilski stil sa mnogo driblinga i igre jedan na jedan. Sa druge strane, Nemice stavljaju akcenat na disciplinu i kolektiv. U svakom slučaju, recept je da ukrotimo glavne igračice portugalske reprezentacije i da ih stavimo pod konttolu. Ukoliko dobro uđemo u utakmicu, one će posle nekoliko minuta postati nervozne jer su svesne da imaju imperativ pobede. Veoma je važna podrška navijača, kada igramo kod kuće sve deluje mnogo lakše. Postoji ta neka ekstraenergija koju je teško opisati rečima, ali je mi na terenu itekako osećamo. Bitno je samo da budemo strpljive, da ne paničimo čak i ako ne krene kako treba. Drugim rečima, moramo da se spremimo na borbu od 100, a ne 90 minuta. I da budemo svesne da i najmanja sitnica može da odluči pobednika“ – istakla je devojka koja je sa Volfsburgom imala prilike da se raduje trofeju evropskog šampiona.

Ulaz na tribine Sportskog centra FS Srbije je slobodan, te pozivamo sve ljubitelje fudbala da podrže naše dame do istorijskog uspeha.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija