• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.09.2022

16:01

VAN GAL NA SLATKIM MUKAMA PRED MUNDIJAL! Dodao još PETORICU na spisak, može da bira i uklapa do mile volje!

printscreen

Fudbal

VAN GAL NA SLATKIM MUKAMA PRED MUNDIJAL! Dodao još PETORICU na spisak, može da bira i uklapa do mile volje!

Podeli vest

Selektor fudbalera Holandije, Luj van Gal, dodao je pet novih imena na spisak za utakmice Lige nacija zakazane za kraj ovog meseca, a sve u svrhu kompletiranja konačnog za Mundijal u Kataru

Brajan Brobi, Kenet Tejlor, Andris Nopert, Paskal Strujk i Džoi Virman prvi put su u preliminarnoj selekciji holandske reprezentacije.

Van Gal, čovek koji će sa klupe predvoditi Holanđane, uključio je ukupno 32 igrača za utakmice Lige nacija sa Poljskom i Belgijom.

Možda i najveće iznenađenje je Nopert, koji je odlično počeo sezonu u Erediviziji kao golman Herenvena, a nametnuo se tako što je primio samo jedan gol u četiri meča. Tu su i čuvari mreže Džastin Bijlov (Fejenord), Jasper Silen (NEC), Remko Pasver (Ajaks) i Mark Flek (Frajburg) su ostali golmani u privremenoj grupi.

 


Brajan Brobi  je dvadesetogodišnji napadač, koji je postigao dva gola u prva četiri prvenstvena meča, a Tejlor je takođe važan igrač u veznom redu kod trenera Alfreda Šrodera sa istim brojem pogodaka. Verman je odlično počeo sezonu sa PSV-om, uključujući dva gola protiv Monaka...

Struijk već nekoliko godina igra u Lids junajtedu, a podneo je zahtev i za belgijsko državljanstvo. Nekadašnji omladinac Ajaksa rođen je u belgijskom gradu Deurne. On nije igrao za reprezentaciju Belgije, ali je imao razgovore sa nacionalnim selektorom Robertom Martinezom.

Struijk je kasnije nagovestio da daje prednost ipak narandžasta boji.

Evo kako izgleda prošireni spisak Van Gala:

Golmani: Jasper Silesen (NEC), Remko Pasver (Ajaks), Andris Nopert (Herenven), Džastin Bijlov (Fejenord), Mark Flek (Fajburg).

Odbrambeni igrači: Virgil van Dajk (Liverpul), Nejtan Ake (Mančester Siti), Dejli Blind (Ajaks), Džeremi Frimpong (Bajer 04 Leverkuzen), Denzel Damfris (Inter), Matijs de Ligt (Bajern Minhen), Tirel Malasija (Mančester junajted) , Bruno Martins Indi (AZ), Devin Renš (Ajaks), Paskal Struijk (Lids Junajted), Hurien Timber (Ajaks), Stefan de Vrij (Inter).

Vezni igrači: Džordi Klazi (AZ), Stiven Berguis (Ajaks), Rajan Grejvenberh (Bajern Minhen), Frenki de Jong (Barselona), Dejvi Klasen (Ajaks), Teun Kupmajners (Atalanta), Marten de Run (Atalanta), Kenet Tejlor ( Ajaks), Džoi Virman (PSV).
 

Napadači: Stiven Bergvijn (Ajaks), Brajan Brobi (Ajaks), Memfis Depej (Barselona), Kodi Gakpo (PSV), Vinsent Jansen (Kraljevski Antverpen), Vout Veghorst (Bešiktaš).

Konačan izbor biće objavljen u petak, 16. septembra. 22. septembra utakmica protiv Poljske je na meniju Lige nacija. Belgija dolazi u posetu tri dana kasnije.

Nekoliko meseci pre početka Svetskog prvenstva u Kataru, srećkovići koji će imati priliku da uživo prisustvuju spektaklu, već uveliko razmišljaju šta da spakuju u kofere kada krenu na najvažniji fudbalski događaj! Ukoliko ste jedan od njih, pacite pogled OVDE


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija