• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.09.2022

20:41

SENZACIJA U LIGI ŠAMPIONA! Dinamo SRUŠIO moćni Čelsi! Milioneri LAKO UKROTILI Lavove (VIDEO)

Tanjug

Fudbal

SENZACIJA U LIGI ŠAMPIONA! Dinamo SRUŠIO moćni Čelsi! Milioneri LAKO UKROTILI Lavove (VIDEO)

Podeli vest

Ako je suditi po rezultatima u uvodnim mečevima na startu novog ciklusa Lige šampiona, čekaju nas velika uzbuđenja u ovoj sezoni, pošto je Dinamo savladao Čelsi sa 1:0 (1:0), dok je Borusija u Dortmundu lagano izašla na kraj sa Kopenhagenom 3:0 (2:0)

Nije bilo lako predstavnicima Dinama kada su na žrebu u Nionu dobili u "E" grupi gigante poput Milana i Čelsija, međutim, već na prvom koraku Lige šampiona prvak Hrvatske je pokazao zube favoritu sa Stamford bridža.

Doživele su zvezde Plavaca bolno prizemljenje na Maksimiru, a Zagrepčani golom najboljeg igrača Mislava Oršića u 13. minutu došli do značajna tri boda.

Sevnula je kontra u režiji domaćih igrača, nalik onoj koju su u Minhenu 1991. režirali Darko Pančev i Dejan Savićević, samo što je ovog puta umesto legendarnog Genija, loptu u mrežu nemoćnog Kepe majstorski ćušnuo Oršić na fenomenalnu asistenciju Bruna Petkovića.

Samo četiri minuta pre vođstva domaćih Pjer Emerik Obamejang je imao veliku priliku da dovede Plavce u vođstvo, ali je Gabonac šutirao neprecizno.

Uspeo je doskorašnji napadač Barselone početkom drugog poluvremena da zatrese mrežu (50.), ali je učinio to iz nedozovoljene pozicije i pogodak je poništen.

Strepela je odbrana Čelsija šest minuta nakon toga, kada je Ristovski "polomio" prečku, a krivac za to bio je golman Kepa, jer je uz pomoć njegove odbrane lopta završila na gornjoj konstrukciji gola.

Foto: Tanjug

Pjer Emerik Obamejang u duelu sa Perićem

U samom finišu meča, viđeno je pregršt uzbuđenja. Najpre je u 85. minutu udarac Ziješa zaustavila stativa, sreća je pogledala hrvatskog prvaka, da bi nekoliko trenutaka kasnije udarac pokušaj Maunta sjajnom intervencijom zaustavio golman Livaković.

Na kraju, Dinamo je sačuvao prednost i napravio prvo veliko iznenađenje u Ligi šampiona.

U drugom meču uvodnog programa, Borusija je u Dortmundu lako izašla na kraj sa Kopenhagenom - 3:0 (2:0).

Lavovi su ostali bez zuba u 34. minutu, kada je iskusni Rojs sjajno prihvatio dodavanje Julijana Brandta i u trku prevario čuvara, a potom precizno savladao nemoćnog Rajana.

Samo sedam minuta kasnije, Rafael Gereiro je duplirao vođstvo i, izgledalo je da će se tim rezultatom završiti ovaj duel.

Foto: Tanjug

 

Dupli pas u šesnaestercu Danaca razmenili su Đovani Rejna i Portugalac, koji je samo krunisao odličnu akciju Milionera i potvrdio prvu trojku za klub sa Singal Iduna parka u novoj sezoni najelitnijeg klupskog takmičenja.

Ipak, u 83. minutu Džud Belingem je na asistenciju Rejne preciznim udarcem postavio konačnih 3:0. Mogao je Kopenhagen u samom finišu do počasnog gola, ali je Rasmusu Falku poništen pogodak, zbog ofsajd pozicije.

LIGA ŠAMPIONA, 1. kolo

Grupa E

Dinamo Zagreb - Čelsi 1:0 (1:0)

Oršić 13.

Salcburg - Milan (21)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Grupa F

Seltik - Real (21)

Lajpcig - Šahtjor (21)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Grupa G

Borusija Dortmund - Kopenhagen 3:0 (2:0)

Rojs 34, Gereiro 42, Belingem 83.

Sevilja - Mančester Siti (21)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Grupa H

Benfika - Makabi Haifa (21)

PSŽ - Juventus (21)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

Ispovest policajca koji je 5. oktobra bio u napadnutoj policijskoj stanici u centru Beograda: Političari su sa navijačima upali i odneli oružje
Hronika

Ispovest policajca koji je 5. oktobra bio u napadnutoj policijskoj stanici u centru Beograda: Političari su sa navijačima upali i odneli oružje

Zoran Srećković penzionisani policajac koji je 5. oktobra 2000. godine bio u policijskoj stanici u Ulici Majke Jevrosime kada je ona napadnuta, kaže da su političari sa navijačima upali i odneli oružje, koje nikada nije vraćeno i ne zna se gde je završeno i da su pojedinci zbog toga dobili nagrade za unapređenje demokratije, a on se pita: "Kojoj su demokratiji oni doprineli tog 5. oktobra?!"

05.10.2024

11:41

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija