• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.09.2022

12:03

SINIŠA MIHAJLOVIĆ SE OGLASIO POSLE OTKAZA: Godine patnje su me smekšale, ali nisam LICEMER! OSTAO SAM SRBIN koji je često tvrdoglav, otvoren i oštar...

Instagram/Arijana Mihajlović

Fudbal

SINIŠA MIHAJLOVIĆ SE OGLASIO POSLE OTKAZA: Godine patnje su me smekšale, ali nisam LICEMER! OSTAO SAM SRBIN koji je često tvrdoglav, otvoren i oštar...

Podeli vest

Siniša Mihajlović nije više trener Bolonje, smenjen je posle lošeg starta u Seriji A

Srpski trener Siniša Mihajlović nije želeo da raskine saradnju, pa je klub raskinuo ugovor koji je važio do kraja sezone.

Oglasio se i naš trener i pismom oprostio od Bolonje.

Nisam licemer

Nikad nisam bio licemer, neću biti ni sada, ne razumem ovaj izuzetak,
Siniša Mihajlović

- Ova avantura nije bila samo fudbal, nije bila samo sport. Nikada neću zaboraviti poruke ohrabrenja koje sam dobio od naših navijača. Koji god dres ubuduće da nosim, neću vam biti protivnik, već uvek jedan od vas. Česti mi se dešavalo da se pozdravljam sa navijačima, igračima, klubovima, gradovima, da kažem to zbogom. To je deo karijere fudbalera i trenera, desi se pre ili kasnije. Sportski ciklusu su takvi da se rađaju, razvijaju, daju zadovoljstvo, ponekad su razočaravajući i neminovno dođe kraj. Ništa nije večno. Ovog puta dešava mi se da na sve gledam nekako sa više tuge - poručio je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Rome i Lacija nije se lako pomirio sa odlukom uprave.

Tvrdoglavi Srbin

Čuveni srpski as prošao je brojne teške trenutke otkako je trener Bolonje. Pre nešto više od tri godine oboleo je od leukemije, ali je uprkos strašnoj dijagnozi nastavio sa velikim uspehom da vodi italijanskog prvoligaša.

Foto: printscreen

Siniša Mihajlović se oprostio od Bolonje

Nisam protiv Bolonje

- Moja avantura nije bila samo fudbal, samo sport. Bila je to unija duša, zajednički hod kroz mračan tunel da bi se ponovo videlo svetlo. Vaša toplina me je grejala u najtežim momentima. Pokušao sam da se odužim posvećenošću dresu, nisad se štedeo ni kad sam bio na terenu ni kad sam bio u bolničkom krevetu. Mnoge godine patnji u Italiji su me smekšale, ali me nisu promenile. Prošao sam određene krugove, ali sam ostao Srbin koji je često tvrdoglav, otvoren i oštar. Često nisam uspevao da izrazim osećaj zahvalnosti, možda ne znam kako da se dam, ali sam odgovorio svojim osećajem dužnosti, ne zapostavljajući ništa u radu, ispunjavajući svoj zadatak do kraja, čak i u najdramatičnijim okolnostima. Nadam se da sam uspeo u tom poslednjem delu. U naših tri i po godine zajedno postigli smo to neverovatno deseto mesto, dva puta smo bili 12, i konačno 13. Uvek smo ostvarili, uprkos svemu, a dobro znače šta to sve znači, miran opstanak, pokušavajući da napravimo proaktivnu i ofanzivnu igru, gurajući mlade igrače i dozvoljavajući klubu da zaradi na tržištu, što se pokazalo proteklih sezona. Jesam li mogao bolje? Možda. Da li sam dao sve? Jesam, bez i najmanje sumnje. To mi omogućava da gledam na sve visoko uzdignute glave, da ne zameram nešto sebi.

Mihajlović kaže da ne razume odluku uprave da ga smeni.

- Nikad nisam bio licemer, neću biti ni sada, ne razumem ovaj izuzetak. Prihvatio sam kao što profesionalac to i čini, ali mislim da je situacija apsolutno bila pod kontrolom i mogla je da se popravi. Ljudi iz uprave nisu imali isto mišljenje. Tek smo u petom kolu, teško mi je da shvatim da je sve to zavisilo od poslednjih rezultata i pozicije, to nije odluka koja je dugo visila nad glavom. Tako loša odluka.

Foto: printscreen

Siniša Mihajlović

- Dobrog sam zdravlja i ono stalno napreduje. Ne brinem više toliko o sebi. Povremeno idem na provere. Pratio sam sve treninge poslednjih nedelja, moja jedina mana je što nisam smeo da se izlažem jakom suncu previše sati. Ali nisam propustio ni dan. Ništa me ne sprečava da radim i budem na klupi. Ovo nije vreme za analizu fudbala iz poslednjeg perioda, transfera, i odluka uprave sa kojima se nisam slagao. Sada, sećajući se mnogih posebnih i nezaboravnih momenata, želim da vam kažem hvala. Hvala strastvenim navijačima Bolonje. Klubu, sa nekim legitimnim izuzecima prema meni. Predsedniku Saputu koji mi je omogućio da radim tri i po godine i pokazao dugoročno poverenje... 

Posebnu poruku naš trener poslao je navijačima Bolonje.

- Želim Bolonji i navijačima sve najbolje.  Ostavljam nasledniku zdravu grupu igrača, kulturu rada i verujem u važne vrednosti koje smo delili u ovom okruženju. Videćemo se ponovo, nadam se, na terenu - poručio je Mihajlović.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija