• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.09.2022

20:00

PRVI MINUS ĆAVIJA! Barsa poklekla u Minhenu! Ernandez i Sane čuvari TRADICIJE! Nova BRUKA Liverpula, Tadićev Ajaks ODOLEO na Enfildu! (VIDEO/FOTO)

Tanjug/AP

Fudbal

PRVI MINUS ĆAVIJA! Barsa poklekla u Minhenu! Ernandez i Sane čuvari TRADICIJE! Nova BRUKA Liverpula, Tadićev Ajaks ODOLEO na Enfildu! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Fudbaleri Bajerna savladali su Barselonu rezultatom 2:0 (0:0) u drugom kolu Lige šampiona i zadržali maksimalan učinak sa šest bodova u C grupi

Atomski fudbal viđen je u derbiju večeri, ali i veliki broj promašaja na obe strane. Nekoliko prilika propustila su oba rivala do odlaska na poluvreme, a samo je „odbegli sin“ Robert Levandovski tri puta mogao da se proslavi. U sva tri slučaja, kapiten Bavaraca Nojer pročitao je namere doskorašnjeg saigrača.

Barsa je bila opasnija do odmora, dok je i na početku drugog Rafinja zapretio dobrom prilikom, ali je Bajern stigao do vođstva preko Lukasa Ernandeza. U 50. minutu, korner je izveo Kimih, a Ernandez bio najviši i glavom naterao Ter Štegena da vadi loptu iz mreže – 1:0.

Za samo četiri minuta, odbrana Barselone je doživela fijasko i primila dva gola. Još se nisu oporavili od šoka, usledio je novi u režiji Sanea, koji je iskoristio dodavanje Mazrauija i rutinski poslao loptu iza nemačkog golmana za ogromnih 2:0.

Pokušavali su Katalonci da se vrate i izbegnu poraz. Pedrijev udarac završio je na stativi, Levandovski je promašio još prilika, pa su na kraju Bavarci zadržali oreol nepobedivosti u duelima sa Barsom, nanevši im četvrti uzastopni neuspeh.

Foto: Tanjug/AP

Levandovski je doživeo poraz na svom prvom povratku u Minhen

U grupi A, Liverpul se protiv Ajaksa (2:1) iskupio za premijerni debakl od Napolija (1:4) i na jedvite jade savladao Tadićeve Kopljanike golom Matipa u 89. minutu.

Mrežu Holanđana načeo je Mo Salah, Egipćanin je konačno prekinuo golgeterski post u novoj sezoni i prvencem u Ligi šampiona doneo prednost Redsima.

Ipak, samo 10 minuta kasnije, gosti su izjednačili, preko Mohameda Kudusa. Odličnu assitenciju Bergvajna ispratio je momak iz Gane i silovitim udarcem od prečku nadmudrio golmana Alisona.

Briž je u grupi B deklasirao Porto na Dragau sa 4:0 i očitao lekciju portugalskom prvaku, čiji je poraz srpski reprezentativac Marko Grujić odgledao sa klupe. Španac Hutgla je u 15. minutu iz penala načeo mrežu Zmajeva, koje su dokusurili Sovah i Skov Olsen za samo pet minuta igre u drugom poluvremenu. Konačnih 0:4 postavio je Nusa u finišu utakmice.

Foto: Tanjug/AP

 

U drugom meču ove grupe, Bajer Leverkuzen je u finišu došao do pobede protiv madridskog Atletika od 2:0 (0:0). U izjednačenom duelu, trijumf Farmaceutima doneo je Robert Andrih u 85. minutu, da bi nekoliko trenuitaka kasnije Musa Dijabi potvrdio uspeh nemačkog tima.

Posle ubedljivog poraza na startu od Sportinga, fudbaleri Ajntrahta su u grupi D iznenadili Olimpik u Marselju i trijumfovali rezultatom 1:0.

Jedini gol na meču za tim iz Frankfurta postigao je Lindstrom u 43. minutu. Pokušavali su Francuzi do kraja svim silama da izbegnu poraz, ali je bundesligaš došao do prvog trijumfa u najelitnijem klupskom takmičenju.

TOK MEČEVA:

DRUGO POLUVREME

ZAVRŠENI SU VEČERAŠNJI MEČEVI LIGE ŠAMPIONA.

Bajer - Atletiko 2:0 (0:0)

Liverpul - Ajaks 2:1 (1:1)

Bajern - Barselona 2:0 (0:0)

Olimpik - Ajntraht 0:1 (0:1)

Porto - Klub Briž 0:4 (0:1)

89. minut - Briž stiže do 4:0 u Portu, a Matip donosi 2:1 Liverpulu protiv Ajaksa!!!!!

87. minut - GOOOOOL!!! Farmaceuti stižu do 2:0 protiv Ateltika, preko Muse Dijabija!!!

85. minut - GOOOOL!!! Bajer Leverkuzen postiže gol protiv Madriđana, Robert Andrih je strelac za Farmaceute - 1:0!!!!

81. minut - Ajntraht je postigao gol protiv Olimpika i poveo sa 2:0, ali je majstorija Japanca Daičija Kamade poništena posle VAR-a, jel se fudbaler tima iz Frankfurta nalazio u ofsajdu.

79. minut - Dvostruka promena u Bajernu, izlaze Sane i Musijala, a ulaze Matajs Tel i Gravenberg, dok je kod Barse Ansu Fati zamenio Dembelea.

76. minut - Levandovski je bio u šesnaestercu, ali ga je zaustavio Kimih i otklonio opasnost.

70. minut - Sadio Mane je završio večerašnji meč, menja ga Serž Gnabri. Kod Barse umesto Kristensena igraće Erik Garsija.

Foto: Tanjug/AP

 

65. minut - Još jedna šansa za Levu, pored Upamekana je tukao traljavo u Nojera.

62. minut - Nova kolosalna prilika za Barsu i Pedrija, Levandovski mu je dodao loptu, ali je na kraju stativa spasila Bajern.

59. minut - Na povratnu Sanea, Musijala je šutirao preko gola.

54. minut - GOOOOOOL! Bajern vodi 2:0 protiv Barselone, Liroj Sane je iz solo akcije duplirao vođstvo Bavaraca. Sve je krenulo od Upamekana, Mazraui je dodao Musijali, a ovaj Saneu, koji je rutinski završio akciju!!!

52. minut - GOOOL! Briž završava posao pošto vodi 3:0 u Portu, a strelac je Andreas Skov Olsen!!!

50. minut - GOOOOOOOOOOL!!!! Konačno na Alijanc areni se mreža zatresla, Ernandez je strelac posle kornera Kimika, Lukas Ernandez je umakao Alonsu i glavom zatresao mrežu - 1:0!!!

48. minut - Čim je ušao Gorecka, odmah je zapretio udarcem iz daljine, Ter Štegen je bio prinuđen da interveniše u korner.

47. minut - GOOOL!!! Kao i na početku mečeva, prvi gol u nastavku pada na Dragau, gde Klub Briž vodi sa 2:0, a strelac je Kamal Sovah. Sada je to velika prednost za Belgijance!

46. mnut - I odmah kakva šansa za Barselonu, tačnije Rafinju, zakasnio je Alfonso Dejvis, a Brazilac tukao pored stative.

46. minut - Izmena kod Bajerna, umesto Sabicera igraće Gorecka.

46. minut - Počela su druga poluvremena na mečevima najelitnijeg klupskog takmičenja.

Foto: Tanjug/AP

Robert Levandovski

Završena su poluvremena na svim utakmicama Lige šampiona večerašnjeg programa:

Bajer - Atletiko 0:0

Liverpul - Ajaks 1:1

Bajern - Barselona 0:0

Olimpik - Ajntraht 0:1

Porto - Klub Briž 0:1

45. minut - Završeno je prvo poluvreme u Minhenu, nema golova, ali šansi na pretek. Samo ih je Levandovski imao tri.

44. minut - GOOOL!!!! Ajntraht vodi u Marselju protiv Olimpika sa 1:0, a strelac je Jesper Lindstrom. 

43. minut - Na drugoj strani Sane je centrirao ka Musijali, međutim, nije bilo opasnosti po Ter Štegena.

42. minut - Još jedna šansa za Levandovskog, na dodavanje Pedrija je primio loptu, ipak ovog puta nije uspeo da šutira jer mu je čuvar "ukrao loptu".

39. minut - Uzbuđenja pred golom Ter Štegena, mirisalo je na šansu, ali su se sudarili Miler i Mane i prilika da se ugrozi Nemac je propala.

36. minut - Još nema golova na ostalim terenima, dva puta se mreža tresla na Enfildu i jednom na Dragau. Na mečevima Bajer - Atletiko, Bajern - Barselona i Marselj - Ajntraht mreže miruju.

 

 

32. minut - U Minhenu je stalo sa uzbuđenjima, ali velika borba se vodi na sredini terena.

29. minut - GOOOOL!!! Nerešeno je na Enfildu!!! Ajaks je uspeo da izjednači preko Mohameda Kudusa, na asistenciju Bergvajna - 1:1. Kako je samo fudbaler iz Gane "zakucao" loptu od prečku u mrežu nemoćnog Alisona Bekera.

25. minut - U duelu Bajerna i Barse pokušao je Rafinja udarcem sa 18-19 metara, nije bio precizan. Na drugoj strani udarac Mazrauija, koji je odbranio Ter Štegen.

23. minut - U Leverkuzenu je intervenisao VAR, pošto je sudija Majkl Oliver dobio signal o mogućem igranju rukom Edmonda Tapsobe u šesnaestercu. Ispostavilo se da je Englez dobro postupio i najstrože kazne nije bilo.

Foto: Tanjug/AP

Sadio Mane u prodoru

21. minut - Nova šansa za Levandovskog protiv Bajerna, dobro je šutirao glavom, ali je Nojer još bolje odbranio udarac doskorašnjeg saigrača.

18. minut - LIVERPUL VODI PROTIV AJAKSA! Konačno! Mohamed Salah je dao gol!!! Na asistenciju Diogo Žote, Egipaćnin je sjajno odreagovao i fenomenalnim udarcem prekinuo golgeterski post u ovoj sezoni, donevši vođstvo Redsima protiv Holanđana - 1:0!

18. minut - Šta je sada promašio Levandovski iz trka u padu sa nekoliko metara je prebacio gol već savladanog Manuela Nojera!!!!

 

 

16. minut - Penal na Dragau, u korist Belgijanaca. Žoao Mario je bio preoštar u šesnaestercu, a Španac Feran Hutgla je postigao prvi gol u večerašnjim mečevima i doneo prednost Klub Brižu u Portugalu - 0:1.

15. minut - Pokušao je i Gabi udarcem sa distance, jako i neprecizno.

14. minut - Išao je centaršut na Levandovskog, ali je brži bio Nojer. Ipak već u narednom napadu kapiten Bajertna je katastrofalno pogrešio dodavši loptu u noge Poljaku, koji je na sreću donaćina bio iznenađen i šansa je propala.

13. minut - Prvi korner na Alijanc areni izvešće Barselona.

9. minut - Auuu kakva prilika za Barselonu, ukazala se Pedriju koji je iz blizine šutirao, a Manuel Nojer sjajnom intervencijom odbranio već viđen pogodak.

8. minut - Posle uvodnih osam minuta još nema golova na pet večerašnjih mečeva.

5. minut - Ponovo je Musijala zapretio kod Bajerna, međutim, odbrana Barse je bila na nivou i zaustavila ga.

2. minut - Adam Hložek je zapretio u duelu Leverkuzena i Atletika, poslao je pas ka Hadson Odoiju, koji ovaj nije uspeo da stigne i prilika za Farmaceute je propala.

Foto: Tanjug

detalj sa meča Liverpul - Ajaks

2. minut - Bajern je bio u naletu, Musijala je pokušao, ali izgubio loptu.

1. minut - Počele su utakmice Lige šampiona!

20.58 - Pravdu u večerašnjem derbiju na Alijanc areni deliće Dani Mekeli iz Holandije, pred 75.000 navijača u Minhenu.

20.55 - Utakmice drugog kola Lige šampiona počinju za nekoliko trenutaka.

20.51 - Barselona je u prethodna tri duela sa Bajernom pretrpela sva tri poraza. Sada će sa Levandovskim pokušati da prekine neprijatan niz.

20.40 - U uvodnim večerašnjim mečevima, Inter je prema očekivanju savladao Viktoriju Plzenj u Češkoj sa 2:0, dok je Sporting u Lisabonu istim rezultatom u sudijskoj nadoknadi pobedio Totenhem u grupi C.

20.00 - Dobro veče i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, na kojem iz minuta u minut možete pratiti dešavanja sa mečeva Lige šampiona.

LIGA ŠAMPIONA, 2. KOLO:

Utorak:

Grupa A

Liverpul - Ajaks 2:1 (1:1)

Salah 17, Matip 89 - Kudus 27

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Grupa B

Porto - Klub Briž 0:4 (0:1)

Hutgla p15, Solah 47, Skov Olsen 52, Nusa 89

Bajer Leverkuzen - Atletiko Madrid 2:0 (0:0)

Andrih 84, Dijabi 87

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Grupa C

Viktorija Plzenj - Inter 0:2 (0:1)

Džeko 20, Demfris 70.

Bajern - Barselona 2:0 (0:0)

Ernandez 50, Sane 54

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Grupa D

Sporting Lisabon - Totenhem 2:0 (0:0)

Paulinjo 90, Artur Gomeš 90+3.

Olimpik Marselj - Ajntraht Frankfurt 0:1 (0:1)

Lindstrom 43

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bijadokija

pre 1 godinu

Prvo skoči pa reci hop!! Bruka je tvoja pa sve redom od urednika do vlasnika koji trpi vaš neprofesionalizam.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17