• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.09.2022

10:48

SRPSKI SIN DOMINIRA U SERIJI A, ALI NEĆE DA IGRA ZA ORLOVE! Osećam se kao NEMAC!

Tanjug/AP

Fudbal

SRPSKI SIN DOMINIRA U SERIJI A, ALI NEĆE DA IGRA ZA ORLOVE! Osećam se kao NEMAC!

Podeli vest

Nemački reprezentativac srpskih korena Lazar Samardžić apsolutni je hit u Seriji A ove sezone

Iako je od starta sezone prošlo malo da bi se donosio konačan zaključak, jasno je da je Udineze već sada najprijatnije iznenađenje u Seriji A. Zebre su četvrte na tabeli sa četiri pobede, jednim remijem i jednim porazom, a u dosadašnjem delu sezone predvodio ih je Lazar Samardžić. 

Momak rođen u Berlinu posebno je aktuelan u Italiji nakon sjajnih igara u dresu Udinezea, ali se poslednjih nedelja o njemu mnogo priča i u Srbiji. Lazar Samardžić bi zbog porekla mogao da obuče dres naše reprezentacije i stavi se na raspolaganje selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju. Ipak, pitanje je da li će se to dogoditi. 

Momak rođen 2002. godine je prošao sve mlađe kategorije nemačke reprezentacije. Dok ne obuče dres seniora ima pravo da se predomisli i izabere Srbiju. U ovom momentu to deluje kao nerealna opcija posebno nakon njegovog intervjua za "Gazzettu dello Sport" gde je naveo da se više oseća kao Nemac nego kao Srbin. 

- Kao Nemac. Igram i za nemačku reprezentaciju do 21 godine i nadam se da ću uskoro dobiti dres sa brojem 10. U Udinama nosim 24, to je datum mog rođenja - rekao je Lazar Samardžić. 

Budući da je rođen u Berlinu Samardžić je prve fudbalske korake napravio u Herti. Iako velikan iz prestonice nije u sjajnoj situaciji, omladinski reprezentativac Nemačke nada se da će se jednog dana vratiti "kući" i zaigrati ponovo u svojoj Herti. 

- Taj tim mi je u srcu. Jednog dana možda, završiću karijeru kod kuće. Kuća nam se nalazi vam centra Berlina, ali u dvorištu sam imao vrata koja su mi donosila sreću. Kao dete stalno sam igrao fudbal pred tim vratima, kako sam, tako i sa ocem koji je bio napadač u nižim ligama. Danas su ta vrata slomljena - dodao je potencijalni reprezentativac Srbije. 

Foto: Twitter printscreen

Trener Udinezea Luka Goti prvi mu je dao pravu šansu da se pokaže na velikoj sceni. Na utakmici protiv Specije Samardžić je ušao u 89. minutu, postigao pobedonosni gol i od tada je nezameljivi član prve postave. 

- Da, Goti me je prvi primetio. Gabrijele Ćofi me je prvo preskočio, pa počeo malo da mi daje šansu. Sotil mi je dao mnogo više slobode i rekao mi da igram kako želim i da koristim svoje kvalitete. Takođe volim da asistiram, prošle sezone sam sakupio nekoliko asistencija. Ove sezone sanjam da postignem još bar još pet i namestim isto toliko golova za Udineze - rekao je Samardžić, a potom istakao ko su mu fudbasli uzori kroz život. 

- Kao klinac bio sam lud za Ozilom. Danas je uzor najjači plajmejker - De Brujne. Imam ga u svom Fifa timu gde sam praktično nepobediv. Na golu mi je naš Marko Silvestri, a u špicu Di Natale, fudbaler koji je bio zvezda u Udinezeu. Postižem mnogo golova sa njim. Tu su i Riberi i Pogba - zaključio je Samardžić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 1 godinu

Svi koji odu preko prodaju veru za veceru i ne treba ih zvati da igraju za nas. Ko jednom izda uvek ce. Ne verujete gastarbajterima.

Boki

pre 1 godinu

Ako se oseća kao Nemac u redu živi tamo od rođenja ali ako izvisi za tu" desetku "nemoj da se seti da je ipak Srbin..

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17