• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.09.2022

11:30 >> 12:43

PIKSI SE OBRATIO NACIJI! Šta ima da pratim Brazilce pojedinačno? Vi ste mislima već u Dohi, ne pitate ništa za LN? Progovorio o štoperima, Mundijalu...

Starsportphoto

Fudbal

PIKSI SE OBRATIO NACIJI! Šta ima da pratim Brazilce pojedinačno? Vi ste mislima već u Dohi, ne pitate ništa za LN? Progovorio o štoperima, Mundijalu...

Podeli vest

Selektor fudbalera Srbije, Dragan Stojković, održao je konferenciju za medije u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi na kojoj je govorio o aktuelnim temama

Ovog ponedeljka počinju pripreme A tima reprezentacije Srbije za predstojeće dve, ujedno i poslednje utakmice u Ligi nacija u ovom ciklusu koje će najbolji tim naše zemlje odigrati u Beogradu 24. septembra protiv Švedske, odnosno protiv Norveške u Oslu tri dana kasnije.

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković objavio je spisak igrača za predstojeće mečeve u Ligi nacija, a sada će odgovarati na pitanja koja zanimaju fudbalsku javnost.

Mundijalska groznica trese svet, sve je više prodatih karata za spektakl koji počinje 20. novembra, a iako je do Svetskog prvenstva ostalo još dva meseca, spektakl u Kataru je nepresušna tema za ljubitelje fudbala širom sveta!

Srbija će biti deo elite, a iako voli da ide korak po korak,  nema sumnje da će osim o predstojećim izazovima u Ligi nacija, selektor Srbije govoriti i o Mundijalu.

 

 

UŽIVO:

Batistuta je izjavio da ste bili u rangu Maradone, Krojfa i Pelea? Imate li žmarke u stomaku?

- Mora da ste ga napili?

Ne, ne preko dana... 

-  A, ok (smeh). Samo njegovo ime govori puno toga. Ako je to rekao, meni ostaje samo da mu se zahvalim na lepim rečima, mada je moja karijera prestala pre 20 godina i ne sećam se više kako sam igrao! Kada vas ljudi hvale, leo je čuti. Bolje da me hvale, nego kritikuju! Šalim se, snažne reči iako ja mislim da nisam bio u tom rangu. To su vanserisjki igrači, a ja sam se trudio da izgaram na terenu za tim i reprezentaciju!

Koliko je inspirativna reklama u kojoj imate ulogu?

- Najvažnija je da se reklama svidi javnosti, a reakcije su pozitivne, a i emotivno je! Svi smo učestvovali u tom projektu, uspeli smo da se izorganizujemo i pomognemo. Reklama ostavlja snažan utisak...

Foto: Starsportphoto©

 

Trebaju nam pobede protiv Švedske i Norveške!?

- Imperativ pobede je već u meču sa Švedskom, ali neće biti lako! Oni su dobra ekipa i tražiće priliku za revanš! Kada bude ta utakmcia prošla, onda ćemo razmišljati o poslednjoj! Srbiji nikada niša nije bilo lako i na tacni! Uvek smo morali da se mučimo, tako će biti i ovaj put, ali Švedska je prioritet svih prioriteta! Moramo da stavimo na sto sve što moramo da uradimo, ali trudićemo se, daćemo ono što možemo! Liga nacija je takmičarka liga, mi smo pokazali da možemo i da smo u igri i dalje iako smo u defictu zbog poraza u Beogradu koji je bio nezaslužen. Nije tragedija, ni moranje!

Menjali stre golmane, koliko ste blizu startnog, broja 1? Kako gledate na to što ćete imati samo 10 dana između okupljan ja i Brazila?

- Ako smo došli do toga da imamo problem sa golmanima, onda smo mi genijalci! I oni su igrači, iako su ograđeni šesnaestercom! Srbija kao tim nema problem ko će biti prva jedinica, Vanja, Rajković, Dmitrović ili neko od mlađih! Tu delujemo dosta dobro, imamo poverenja u naše golmane, a ima vremena, a onaj ko bude bio određen, to će biti najbolje rešenje. Uslovi za sve ekipe će biti isti, već u aprilu u Dohi smo imali ideju do koje smo došli - da jednu utakmicu odigramo u blizini Dohe i pored dosta ponuda, mi smo izabrali Bahrein 18. novembar!Igrači dolaze 14, a 15. letimo u Katar! Vidim da i druge ekipe razmišljaju isto, ali mi smo te probleme rešili pre par meseci! Ne pitate me ništa za Švedsku i Norvešku, već ste u Dohi?

Zašto nema Mihaila Ristića i koliko je dobro što su ove dve utakmice u semtembru?

- Što se Ristića tiče, zanmo njegove karakteristike kao igrača i čoveka, ali on je odigrao samo minut, juče osam, to je devet minuta, to neigranje je razlog. To nije definitvno, ali u ovom momentu odluka je takva, verovatno i on zna da nije lično i nije definitvno. Ipak, minut, plus osam, to je nedevoljno da budete u timu! Sa druge strane imamo dovoljno igrača na krilnim pozicijama, pa je odluka logična! Ako septembar nije lepo vreme za igru, ne znam kad je. U junu smo imali 4 utakmice za 11 dana. Nismo pogrešili što su tada svi igrači igrali. Sada imamo dve utakmice koje su kraj ove Lige nacija i tajming je odličan! Videćemo u kakvom će stanju igrači došli. Maksimović je osetio lakši probli, zato je i izašao juče. Najvažnije je da dođu živi i zdravi. U planu su 10 treninga i dve utakmice, radićemo na taktičkim stvarima, na fizičkim nećemo, nisam ja njihov fizički trener, radiću neke finije stvari...

Izbegavate razgovor o Kataru, pratite li igre Brazilce, posebno u Real Madridu? Kakav na Vas ostavlja utiske atmosfera, jer će biti deca od 14 godina, a ne navijači koji će moći da vide igrače, dresove, igru...

-  Šta ima da ih pratim? Ok, normalno da pratimo! Nema mnogo potrebe da se priča o njima, zanima me kako oni timski igraju! I oni i Kamerun i Švajcarsa! Evo Eraković je igrao 1052 minuta u poslednjih mesec dana... prati se sve! Ali ne gledamo individualno igrače u Madridu, PSŽ-u, to svi zanmo! Fudbal je kolektivni sport, mi radimo i pripremamo se kao tim, jer jedino tako imamo šanse za uspeh. Stalno se na ovim prostorima desi nešto što razočara. Moramo da prihvatimo tu kaznu. To ne menja ništa, ali šteta jer je to poslednja utakmica u Srbiji pred odlazak u Katar. Mi znamo naše obaveze i pripremamo se da odigramo maksimalno što Srbija može i da se oprostimo na najbolji način od srpske publike.

Atmosfera među igračima, dosta njih ste obišli?

- Bilo im je drago da me vide! Moji odlasci su bili namenjeni tome da im dam na značaju! Popričili smo o aktivnostima. Nisam bio pozitivno ili negativno iznenađen njihovim igrama, to mogu da vidim i na tvu-u! Odnos njih i mene je malo prisniji, odlučio sam da malo putujem i popričamo. Raduje me da deluju svi zrelo, motivisano, ono kako sam i očekivao! Pričalo se i o Ligi nacija i o novembru! Fudbalske teme su bile na stolu!

Štoperi? Spajić, Nastasić, Milenković problemi, povrede, ne igraju ... jedino Strahinja Pavlović igra na visokom nivou?

- Shvatam fudbal kao život! Nema vremena ni prostora za plakanje! Nemamo Nastasića, Milenkovića, Spajića, ali tražimo rešenja! Bilo bi pogubno da ne razmišljam o tome! Pratim sve koliko, ali i kako igraju! Želim da pružim šansu igračima koji su trenutno tu! Bez svakog se može i mora!

Karakteristike Lazara Samadžića koje Vam se dopadaju?

- Ovo je već druga sezona koju igra u Seriji A, to je talelnat koji treba da prepoznaš ili en! Leva noga mu je izvanredna, pregled igre takođe! Primetio sam participacije u igri i to zaslužuje pažnju! Ostajali smo bez igrača u prošlosti jer smo bili nemarni! Na meni je da uputim pooziv i pokažem da mi je stalo, na njima je da procene! On je mald igrač, on je na početku fudbalske 

Dva debitanta i povreda Milenkovića?

- Nema nekih igrača zbog povreda, Rajković je suspendovan. Milenković je u fazi oporavka, povreda ga je odvojila od terena, pa je logično da ga nema! I on veruje da će se vratiti brzo, on nam je važan igrač! Trebalo je da bude trojica debitanata, ali ij je dvojica (smeh). Babić je kapiten svog tima i bio je član generacije koja je bila prvak Sveta i želim da ga vidim uživo. Poseduje talenat, a njegove igre u Primeri zaslužuju pažnju! Stefan Mitrović je budućnost srpskog fudbala. Mlad je, ali njegove karakteristike mi izgledaju odlično! Ima brzinu i hrabrost da 1:1 rešava sa autoritetom!  Postoji mogućnost da bira između dve zemlje, moja procena je da on treba da igra za svoju otadžbinu! Gledao sam Samardžića iz Udinezea, imali smo 1. ili 2. septebra razgovor, objasnio sam mu namere i želje, ali kod njega nije biolo dileme da li će igrati za Nemačku ili Srbiju! Dogovor je da ako bude nastavio da igra dobro, da u martu debituje i zaigra za Srbiju! Na svakom je da izabere! Po meni, to su igrači sa srpskim imenima i prezimenima! Drago mi je za Babovića i Mitrovića, to im je početak lepe seniorske fudbalse priče!

Da li je spisak, spisak igrača za Katar, osim Rajkovića i Milenkovića i može li doći do promene?

- Ovaj spisak je za predstojeće dve utakmice! Ne bih da govorim o Kataru, sada je prioritet Liga nacija! Kompletan fokus je na Švedskoj i Norveškoj!

Foto: Starsportphoto

 

 

11:55 - Očekuje se da se selektor obrati svakog trenutka...

11:30 - Dobar dan i dobro došli na lajv konferenice za medije na kojima će selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković pričati o aktuelnim temama!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija