• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.09.2022

13:26

PLJUJU SRBINA, ITALIJANI SUROVI: Vlahović je preplašena, stidljiva ptičica! Prolazi kroz krizu identiteta

AP/Photo

Fudbal

PLJUJU SRBINA, ITALIJANI SUROVI: Vlahović je preplašena, stidljiva ptičica! Prolazi kroz krizu identiteta

Podeli vest

Juventusu ne ide, šokantan poraz u Monci je u centru pažnje, a italijanskim medijima glavni krivac je srpski napadač Dušan Vlahović

Jedini gol na meču za pobedu Monce postigao je Kristijan Gitkjer i tako produbio priče o otkazu koji se sprema Masimilijanu Alegriju. Navijači su bes iskalili na fudbalerima.

Italijani opleli po Vlahoviću 

Postrojili su fudbalere Stare dame nakon novog poraza, a među  njima su bili Dušan Vlahović i Filip Kostić. "Gazeta delo sport" bavila se lošom formom srpskog napadača. Podsećaju Italijani da je Vlahoviću upravo protiv Monce počeo vrtoglavi uspon u italijanskom fudbalu. U trećem kolu Kupa Italija  Vinćenco Montela dao je šansu tada19-godišnjem Dušan Vlahoviću u poslednjih 16 minuta utakmice. Srbija je postigao dva gola u večeri za pamćenje. Međutim, sada je Srbin daleko od očekivanog nivoa.

- Vlahović je bio reptor u kaznenom prostoru, gladan i nezasit, sada izgleda kao preplašena, stidljiva ptičica koja više ne može da pronađe način da postigne gol - piše Gazeta i nastavlja:

Foto: Reuters

Dušan Vlahović u krizi

- Tužna strana ove priče leži u statistici, samo jedan šut ka golu na celom meču uz bezgranično vreme čekanja na lopte koje nikako da stignu.  Vlahović je izgubio najviše od 16 "prodatih" lopti Juventusa, što ga je na kraju frustriralo. Dugotrajan golgeterski post čini srpskog napadača sve nervoznijim, to se oseti na terenu. Nije postigao gol već četiri utakmice u nizu, nakon što je sezonu otvorio sa četiri gola u prvih pet mečeva. 

Niko ne krivi Vlahovića za izostanak golova, što je normalno da se dešava i vrhunskim napadačima, već izostanak truda.

Kriza identiteta

- To je pokazao sa poslednja dva nastupa, protiv Benfike u Ligi šampiona i Monce u Seriji A, bila su daleko ispod standarda. Dečak koji je pre osam meseci kupljen za 80 miliona evra prolazi kroz krizu identiteta kao i svi u Juventusu. Ali u njegovom slučaju to je mnogo očiglednije jer se očekuje da on rešava probleme.

Vlahović postiže gol na svakih 531 minuta, što je premalo za igrača njegovog kalibra. Primera radi, Arkadijuš Milik, koji je doveden kao njegova rezerva, postiže gol na 152 minuta.

- Dušan je sjajan centarfor, nije on problem. Svi moramo bolje, nisu u pitanju pojedinci - brani napadača pomoćni trener Juventusa Marko Landuči.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija