• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.09.2022

19:25

SELEKTORI U PROBLEMU! Mundijal u Kataru doneće MNOGO IZNENAĐENJA! Ovo je Piksijev STAV!

printscreen Twitter

Fudbal

SELEKTORI U PROBLEMU! Mundijal u Kataru doneće MNOGO IZNENAĐENJA! Ovo je Piksijev STAV!

Podeli vest

Između poslednjeg vikenda, u kojem će se igrati nacionalna prvenstva 12. i 13. novembra, i premijerne utakmice Mundijala između domaćina Katra i Ekvadora (nedelja, 20. novembar), sve selekcije će imati samo nedelju dana priprema

Kada se to uporedi s tri nedelje u jednom mesecu, pre svakog velikog takmičenja, jasno je koliko su selektori u gubitku.

- Vrlo kratke pripreme i nemogućnost odigravanja pripremnih utakmica za Svetsko prvenstvo u Kataru, koje će se održati od 20. novembra do 18. decembra, izazov su za sve reprezentacije, pa stručnjaci predviđaju da će na ovom Mundijalu biti velikih iznenađenja - piše Hina.

U ponedeljak je počeo poslednji "FIFA prozor" za sve selekcije sveta, i to usred netipičnog i zgusnutog rasporeda, a za to vreme ceo svet čeka prvo zimsko Svetsko prvenstvo s mnogo velikih nepoznanica.

Selektor Srbije Dragan Stojković smatra da niko neće biti u prednosti:

- Uslovi su isti za sve ekipe. Mi smo odmah posle žreba imaju ideju i realizovali je, a to je da jednu utakmicu odigramo u blizini Dohe. Mi smo i pored dosta ponuda izabrali Bahrein 18. novembra. Mi nećemo imati nijedan trening ovde, igrači dolaze 14. A letimo vec 15. I druge ekipe imaju te probleme, a mi smo to rešili pre nekoliko meseci - rekao je Piksi i dodao:

- Sve ide po najboljem planu. Nekada je to bilo daleko drugačije, danas je sve to promenjeno, samim tim što se SP igra u ovom periodu. Ne obraćam previse pažnju na to, a nije ni toliko bitno - ističe selektor Orlova Dragan Stojković.

Selektor Francuske Didije Dešan tvrdi da je većina njih s istim problemom.

- Činjenica da nemamo mogućnost da odigramo pripremnu utakmicu pre takmičenja, to je žalosno, ali to će biti slučaj gotovo za sve - izjavio je Dešan prethodne nedelje.

Slično razmišlja i vođa nacionalnog tima Španije, Luis Enrike:

- Isto je za sve, tako da je pošteno - napominje Enrike.

Branilac titule Francuska, koja prvi meč na Mundijalu igra 22. novembra protiv Australije, ne namerava da igra prijateljsku utakmicu, dok Nemačka, koja će u takmičenje ući 23. novembra, planira mini-pripremni kamp u Omanu 14-18. novembra, uz prijateljsku utakmicu protiv Omana 16. novembra. Argentina Lionela Mesija najavila je "generalku" protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata 16. novembra, dok Portugal Kristijana Ronalda očekuje 17. novembra duel protiv Nigerije.

- Pripreme za Svetsko prvenstvo potpuno su drugačije od prethodnih izdanja. Imamo manje vremena i male reprezentacije mogu to iskoristiti - naglašava Oliver Birhof.

Ostale selekcije, poput domaćina Katara, imaće više nego dovoljno vremena za pripremu, gotovo mesec i po dana.

- Moje mišljenje je da ćemo na Svetskom prvenstvu videti velika iznenađenja. I to od ekipa za koje ne očekujemo da će biti u dobroj formi. Idemo u zemlju s mnogo neizvesnosti u pogledu vlažnosti. Kako će se igrači prilagoditi? Male ekipe to mogu iskoristiti - sumira Nikolas Dajon, bivši kondicioni trener katarske selekcije početkom ovog veka.

Foto: Reuter/John Sibley

selektor Brazila Tite

Selektor Brazila Tite, koji se nalazi u grupi sa Srbijom, napominje da će biti prisiljen da bira samo igrače u odličnoj formi, bez obzira na njihov status, a Dešan ne govori ništa drugo kada upozorava da Pol Pogba, koji se oporavlja, neće ići na Mundijal ukoliko ne bude totalno "fit".

- Naša prva utakmica je samo deset dana nakon dolaska igrača na okupljanje. Dakle, ili ste u dobroj formi ili niste na popisu - zaključio je Tite.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija