• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.09.2022

14:46

PROCURILO! Posle Mesija i Pike na stubu srama! Otvoren dosije: ŽELEO JE PO SVAKU CENU DA BUDE PLAĆENIJI OD RAMOSA, PA JE POPTISAO...

reuters

Fudbal

PROCURILO! Posle Mesija i Pike na stubu srama! Otvoren dosije: ŽELEO JE PO SVAKU CENU DA BUDE PLAĆENIJI OD RAMOSA, PA JE POPTISAO...

Podeli vest

Nakon bure koja se podigla zbog detalja vezanih za Lionela Mesija, njegova primanja i razloga napuštanja Barselone, počeli su da cure informacije vezane i za Đerara Pikea

Lionel Mesi nije produžio ugovor, prešao je u PSŽ i u suzama je napustio Kataloniju pre godinu dana. Španski list "El Mundo" otkrio je sve detalje i dokumenta prepiske između Argentinca i Barselone, zbog kojih je Mesi ostao bez novog ugovora i napustio klub posle 21 godine. 

Kako sada otkriva El Mundo, Đerar Pike je u januaru 2018. godine potpisao nestvarni petogodišnji ugovor. Štoper Barselone se obavezao na vernost klubu, a zauzvrat mu je garantovana zarada od vrtoglavih 142.000.000 evra za tih pet godina, tačnije 28.400.000 evra godišnje!

Foto: reuters

 

Kada je Pike otišao na pregovore sa tadašnjim predsednikom Barselone Đozepom Bartomeuom tražio mu je ugovor po kojem će postati najskuplji defanzivni fudbaler na svetu, a  bio je opsednut time da postane plaćeniji od Serhija Ramosa, tadašnjeg kapitena Real Madrida! Ramos je u tom trenutku zarađivao 12.500.000 evra neto, dok je Pikeu nakon odbijene takse od poreza ostajalo godišnje 15.000.000 evra. Kada je izbila pandemija korona virusa, ugovori skoro svih fudbalera širom sveta su se našli na udaru, a taj rend nije zaobišao ni Barselonu. Svi su pristali na smanjenje zarade, Lionel Mesi čak 70 odsto !

Ipak, katalonski gigant je nagomilao velike dugove! Kako piše El Mundo, nekoliko igrača, kao što su Pike, De Jong, Ter Štegen i Lengle su pristali na dodatno smanjenje ugovora, kako je to javno prikazano, a u realnosti su potpisali produžetak ugovora, kojim bi se u narednim godinama kompenzovalo sve što im je „oduzeto“. Na taj način je uskoro bivši muž slavne Šakire za sezonu 2020/21 inkasirao 18.000.000 evra bruto, naredne sezone 27.700.000,a  ove će 29.500.000! Inače, po ugovoru sledilo bi mu 40.800.000 evra sledeće, poslednje godine ugovora sa Barselonom. Ipak, kada je došao novi predsednik Đoan Laporta uspeo je da se dogovori sa igračima za smanjenje svih ovih garantovanih suma! Veliki deo je snižen, a deo pretvoren u bonuse ukoliko se ostvare dobri rezultati.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija