• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.09.2022

11:20

SJAJNA VEST ZA PIKSIJEVE ORLOVE! Srbija sve BLIŽA DRUGOM ŠEŠIRU za EURO 2024! Pomogli su nam naši DŽELATI!

Reuters

Fudbal

SJAJNA VEST ZA PIKSIJEVE ORLOVE! Srbija sve BLIŽA DRUGOM ŠEŠIRU za EURO 2024! Pomogli su nam naši DŽELATI!

Podeli vest

Sve su veće šanse da fudbalska reprezentacija Srbije žreb za Evropsko prvenstvo 2024. koje će se održati u Nemačkoj dočeka u drugom šeširu

Iako je prethodni Šampionat Starog kontinenta preskočila zbog poraza od Škotske na penale u finalu Lige nacija, upravo bi selekcija Suknjica mogla da učini ogromnu uslugu Piksijevim izabranicima.

Naime, naša selekcija ima velike šanse da se nađe u što boljoj poziciji pred žreb za kvalifikacione grupe.

Orlovi će ove godine biti akteri Mundijala u Kataru, a prvu utakmicu igraju 24. novembra sa Brazilom.

Ipak, do tog duela sa Selesaom, izabranike Dragana Stojkovića Piksija čekaju veoma važni okršaji u Ligi nacija sa Švedskom (subota, 20.45) na Marakani i u Oslu protiv Norveške (utorak, 20.45).

Predstojeće utakmice sa Skandinavcima su odlučujuće u borbi za drugi šešir u kvalifikakcijama za EURO 2024, a rezultat utakmice Škotska - Ukrajina doneo je Orlovima sjajne vesti!

 

 

Ovaj meč je trebalo da se igra u junu, ali je odložen zbog rata u Ukrajini. To je dovelo do toga da Srbiji porastu šanse da se nađe u drugom šeširu na žrebu za kvalifikacije za naredno Evropsko prvenstvo. 

Orlovima je neophodno da ili završi na prvom mestu u svojoj grupi Lige nacija, ili da bude najbolja drugoplasirana ekipe iz četiri grupe B divizije. Ova pobeda Škotske uslovila je da druga mogućnost bude realnija za Srbiju.

Prema računici preciznih statističara, Srbija pred poslednja dva kola Lige nacija ima 18.2% šansi da završi na prvom mestu u grupi i pretekne Norvešku, čime bi bio obezbeđen plasman u najjaču, A diviziju Lige nacija. To znači da su Orlovi 81.8% viđeni da će ostati u B diviziji.

Međutim, druga stvar je još važnija. Nakon pobede Škotske, Srbiji su porasle šanse za ulazak u drugi šešir pred kvalifikacije za EURO 2024 na 46.8%, pa je sada skoro identična verovatnoća da ćemo ipak završiti u trećem šeširu (53.2%). Orlovi bi sa dve pobede protiv Švedske i Norveške sigurno stigla do drugog šešira i, što je bitnije, do A divizije Lige nacija.

Foto: Starsportphoto©

reprezentativci Srbije

Sa druge strane, ima kalkulacija po kojima bi i tri do četiri boda mogla da budu zadovoljavajuća, ali to će zavisiti od rezultata drugih selekcija, poput Ukrajine, Crne Gore i Islanda, i zbog toga je pobeda Škotske nad Ukrajincima važna.

Kako se za tabelu drugoplasiranih selekcije ne broje mečevi protiv poslednjeplasirane reprezentacije u grupi (pošto jedna od grupa ima samo tri selekcije), Srbiji se za taj bilans ne računaju bodovi osvojeni protiv Slovenije (ili Švedske ukoliko u poslednja dva kola dođe do preokreta na dnu naše grupe).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija