• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.09.2022

19:55

KAKAV PREOKRET NA STOŽICAMA! Slovenija POMOGLA Srbiji! Haland opet POGODIO, ali Norveška sada STREPI od Orlova! (VIDEO)

Tanjug

Fudbal

KAKAV PREOKRET NA STOŽICAMA! Slovenija POMOGLA Srbiji! Haland opet POGODIO, ali Norveška sada STREPI od Orlova! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Slovenije savladala je Norvešku rezultatom 2:1 (0:0) u B Ligi nacija Grupa 4 i na taj način učinila "veliku uslugu" Srbiji pred gostovanje u Oslu

Ništa nije slutilo na ovakav epilog. Naročito jer su gosti od starta krenuli agresivno i do odmora stvorili veći broj prilika.

Norvežani su u 10. minutu postigli gol preko Lea Ostigarda, ali je poništen jer je fudbaler Napolija napravio prekršaj u napadu.

Isti igrač je u 24. minutu pokušao glavom, međutim, njegov udarac po sredini gola Oblak je lako zaustavio.

Imao je priliku i Erling Haland u 35. minutu, kada se našao u šesnaestercu, ipak, tukao je pored stative i nova opasnost po domaćina je ponovo prošla.

Nije Jan Oblak dozvolio da Norveška ode na poluvreme sa golom prednosti, pošto je u samom finišu prvog dela spektakularnom intervencijom odbranio udarac Ostigarda, koji je pokušao glavom da ga savlada.

Već na startu drugog poluvremena, Norveška je povela preko Erlinga Halanda. Najbolji igrač Vikinga je nastavio golgeterski niz posle greške 2 i iz prve opalio po njoj, koja je završila iza Oblakovih leđa. Usledilo je gledanje VAR-a, koji je presudio da je sve bilo regularno i gosti su došli u vođstvo.

Najbolju priliku za izjednačenje Slovenci su imali u 63. minutu, kada je Petar Stojanović napravio dar-mar u odbrani Norvežana, a onda ga je golman Niland padom u noge sprečio da izjednači rezultat.

Ipak, u 69. minutu domaćin je uspeo da postigne gol preko Andraža Šporara, koji je ispratio centaršut Benjamina Šeška i sproveo loptu iza leđa golmana Norvežana - 1:1.

A onda potpuni preokret! Samo 11 minuta kasnije, Šeško je spektakularnim golom doneo vođstvo Slovencima, pošto je preciznim udarcem sa distancem iskosa, najpre primio loptu, a onda pogodio donji desni ugao nemoćnog Nilanda, za ono što je potrebno Srbiji - 2:1.

Mogla je Norveška u samom finišu do izjednačenja, posle kornera, Berger je ostao zaboravljen od čuvara, međutim, usledio je šut pored gola.

Sada je sve u rukama Piksijevih izabranika, koji i dalje mora da pobedi oba meča protiv Švedske i Vikinge u Oslu, samo što je sada Norveška u mnogo većoj panici nego pre gostovanja na Stožicama. 

Preokret je viđen i u Belfastu, gde je Severna Irska teškom mukom savladala lažnu državu Kosovo. Goste je u vođstvo doveo Muriki u 58. minutu, da bi domaćin izjednačio preko Vajta u 82.

Kada su svi mislili da će se meč završiti remijem, na scenu je stupio Magenis i golom u trećem minutu sudijske nadoknade, doneo trijumf Severnim Ircima od 2:1.

LIGA NACIJA

A

Grupa 2

Češka - Portugal (20.45)

Španija - Švajcarska (20.45)

 

Standings provided by SofaScore

 

B

Grupa 1

Jermenija - Ukrajina 0:5 (0:1)
Timčik 22, Zubkov 57, Dovbik 69, 84, Ignatenko 81

Škotska - Republika Irska (20.45)

 

Standings provided by SofaScore

 

Grupa 2

Izrael - Albanija (20.45)

 

Standings provided by SofaScore

 

Grupa 4

Slovenija - Norveška 2:1 (0:0)
Šporar 69, Šeško 80 - Haland 47.

Srbija - Švedska (20.45)

 

Standings provided by SofaScore

 

C

Grupa 2

Severna Irska - tzv Kosovo 2:1 (0:0)
Vajt 82, Magenis 90+3 - Muriki 58

Kipar - Grčka (20.45)

 

Standings provided by SofaScore

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija