• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

27.09.2022

06:23

NEMA KALKULACIJA, JURIŠ OD PRVE SEKUNDE! "Orlovi" igraju za plasman u elitu!

Starsportphoto

Fudbal

NEMA KALKULACIJA, JURIŠ OD PRVE SEKUNDE! "Orlovi" igraju za plasman u elitu!

Podeli vest

Vreme je da "orlovi" uđu u elitno društvo! Fudbaleri Srbije imaju priliku da večeras (20.45, RTS 1/Arena 1 premijum) pobedom protiv Norveške u Oslu u 6. kolu Lige nacija izbore plasman u najjaču A diviziju ovog takmičenja

Ukoliko pobede Norvešku, izabranici Dragana Stojkovića naredne godine igraće u A diviziji, zajedno sa najjačim reprezentacijama Evrope.

Izabranici Dragana Stojkovića trenutno imaju jednak broj bodova kao i Norvežani u grupi četiri divizije B, ali su Skandinavci u prednosti jer su trijumfovali u prvom meču u Beogradu (1:0). Ekipa koja zauzme prvo mesto od naredne sezone igraće u diviziji A, što znači mečeve sa ekipama poput Nemačke, Engleske, Španije, Italije i sličnih.

Žele revanš

To što smo već jednom poraženi od Norveške nama je dodatna motivacija
Dušan Tadić, kapiten Srbije

Preti Erling Holand

Uzimajući u obzir kako Srbija igra predvođena Piksijem, deluje da je to društvo kojem pripada. Ipak, da bi se tamo i našla, moraće na terenu da potvrdi da je bolja od Norveške, za koju igra najbolji napadač na svetu Erling Holand.

Piksi neće moći da računa na Sergeja Milinković-Savića i Uroša Račića, koji zbog kartona propuštaju meč u Oslu. Fudbaler Valensije na pozajmici u Bragi veruje da će i bez njih dvojice "orlovi" trijumfovati.

- Dobio sam karton zbog gluposti i jako mi je krivo. Trebalo je bolje da se čuvam. Nadam se da će ekipa uspeti i bez mene i Serđa da pobedi - našalio se Račić.

Foto: Starsportphoto

Srpska gol mašina, Aleksandar Mitrović



O važnosti meča pričao je i kapiten Dušan Tadić. On je trenutno najbolji asistent Lige nacija i sve protivničke ekipe gledaju kako da ga spreče da pošalje loptu ka šesnaestercu. Ofanzivni vezista ističe da neće biti lako, ali ima puno poverenje u saigrače, sa kojima je već izborio direktan plasman na Svetsko prvenstvo.

- Biće teško, Sergej i Račić će nam faliti, jer zbog kartona propuštaju utakmicu. Ipak, ko god da bude igrao, ubeđen sam da će iskoristiti šansu i da će dati sve od sebe da pobedimo - kaže Tadić.

Veljković imao 98,3 tačna dodavanja



Štoper reprezentacije Srbije Miloš Veljković našao se u vrhu liste fudbalera kad je reč o tačnim pasovima u Ligi nacija. On je u prethodnih pet kola imao ukupno 220 dodavanja, od čega je 216 bilo precizno. Dakle, procenat uspešnosti mu je 98,3 odsto, što je bilo dovoljno za peto mesto u ovoj konkurenciji. Ispred njega su golman Ukrajine Pjatov, golman Nemačke Ter Štegen i golman Bugarske Naumov, ali nijedan od njih nije imao više od 25 dodavanja. Četvrti je bugarski fudbaler Antov sa 99 odsto uspešnosti, ali sa samo 70 dodavanja.


Prema rečima fudbalera Ajaksa, "orlovi" su i u prvom meču sa Norveškom u Beogradu bili bolji, uprkos porazu. Tadić se nada da će ovog puta rezultat biti drugačiji.

- To što smo već jednom poraženi od Norveške nama je dodatna motivacija. Mišljenja sam da smo i u toj utakmici bili bolji od njih i nismo zaslužili poraz. Nadam se da će sada i igra i rezultat biti na našoj strani - zaključio je Tadić.

Foto: Starsportphoto

Slavlje fudbalera Srbije

Dobro se uklopili

Šansu da zaigra u proteklom kolu dobio je štoper Bohuma Erhan Mašović. Nije krio oduševljenje koliko se dobro uklopio u zadnjoj liniji tima sa Srđanom Babićem i Stefanom Mitrovićem i nada se da će tako nastaviti i u narednim mečevima.

- Babića poznajem iz mlade reprezentacije, sa Mitrovićem sam odigrao meč na prošlom okupljanju reprezentacije protiv Slovenije. Sa dobrim igračima se nije teško uklopiti. Dobro smo se razumeli i komunicirali na terenu i očekujem da tako nastavimo i u važnim mečevima koji nam predstoje - zaključio je Mašović.

DIVIZIJA B

GRUPA 4

5. kolo

Subota
Slovenija - Norveška 2:1 (0:0)
Srbija - Švedska 4:1 (2:1)


6. kolo

Utorak
Norveška - Srbija 20.45
Švedska - Slovenija 20.45

 

Standings provided by SofaScore

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu! (VIDEO)
Live TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu! (VIDEO)

Vest dana je dolazak kineskog predsednika u Beograd. On će posetiti Francusku, Mađarsku i Srbiju. Zapadnim medijima najinteresantnija je njegova poseta Srbiji. Za osam godina ovo je njegova druga poseta našoj zemlji. Na današnji dan bombardovana je kineska ambasada u Beogradu, tako da ova poseta ima određenu simboliku i nimalo nije slučajno što je baš ovaj dan izabran. Na ovu temu u emisiji "Info dan" govorio je Ibro Ibrahimović, član GO SPS i advokat Pavle Staničić.

07.05.2024

16:29

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!
rafal u prvog škaljarca

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!

U postupku koji se pred sudom u Turskoj vodi protiv 18 optuženih za organizaciju i učešće u ubistvu Jovana Vukotića, među kojima su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera vođe "kavačkog klana", kao i Milan Vujotić izveden je novi dokaz, izveštaj veštaka o GPS uređaju koji je postavljen ispod belog "opela" u kom je 8. septembra 2022. u Istanbulu ubijen navodni vođa "škaljarskog klana".

07.05.2024

17:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija