• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.09.2022

18:45 >> 22:35

BRAVOOO, MAJSTORI! SRBIJA JE U ELITI! Haland morao se pokloni MOĆNIM PIKSIJEVIM ORLOVIMA, a ko kaže da ne mogu zajedno Mitar i Vlahović?  (VIDEO)

fss.rs

Fudbal

BRAVOOO, MAJSTORI! SRBIJA JE U ELITI! Haland morao se pokloni MOĆNIM PIKSIJEVIM ORLOVIMA, a ko kaže da ne mogu zajedno Mitar i Vlahović? (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Srbije odigrali su meč portiv Norveške, a pobedom u Oslu u 6. kolu Lige nacija izborili su plasman u najjaču A diviziju ovog takmičenja! Slavila je naša selekcija sa 2:0 golovima Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića

Bledo i anemično je ušla Srbija u duel od velike važnosti, a već u 20. sekundi fenomenalni Erling Haland je stavio na teške muke Vanju Milinković-Savića, koji je sjajno reagovao i sprečio rano vođstvo domaćina!

Još jedan odličan pokušaj imao je napadač Norveške i Mančester Sitija u 19. minutu susreta, ali je na visini zadatka bio Strahinja Pavlović!
Brinula je igra naše selekcije, ali su Piskijevi izabranici rešili da daju gas, oslobodili su se pritiska i u 33. minutu je malo falilo Dušanu Vlahoviću da matira Nilanda koji je majstorski spasio svoj gol!

Ono što nije uspelo asu Juventusa tada, jeste u 41. minutu nakon izvanredne akcije naše rerpezentacije! Pavlović je dodao do Tadića, ovaj izbacio Kostića, a onda je usledila fenomenalna asistencija za Dušana Vlahovića! Odlično se postavio napadač Srbije, a potom bio precizan za velko slavlje! 

Foto: Tanjug

 
 
 

I u drugo poluvreme je Norveška ušla ofanzivnije, ali Srbija se pitala za sve! Brutalni Aleksandar mitrović je jubilarni 50. put bio strelac u dresu reprezentacije za 2:0! Kapiten nađeg tima Dušan Tadić  je iskoristio poklon domaćih igrača i poveo kontru u kojoj je Ilić sjajno odložio loptu za Mitrogola, a golgeter naše selekcije sa leve strane hirurški precizno zatresao je mrežu!

U 75. minutu jedva se sada odbranio Niland od napda Srbije! Mitrović je imao sjajnu šansu, ali je krajnjim naporom spasio gol norveški čuvar mreže! Do kraja su uspeli srpski igrači da zadrže sve u svojim rukama i usledilo je ogromno, zasluženo slavlje!

Ova utakmica, pored plasmana u elitu Lige nacija, donela je "orlovima" siguran baraž za EURO 2024. Takođe, naš nacionalni tim će se na žrebu kvalifikacija za EP naći u drugom šeširu, a trijumf će sigurno održati i dobru atmosferu pred Mundijal u Kataru, koji kreće 20. novembra.

 

 

NORVEŠKA-SRBIJA 0:2 (0:1)

Strelci: Vlahović 41. minut, Mitrović 57. minut

Norveška: Niland, Rajerson, Hanke-Osen, Ostgard, Meling, Odegard, Aursnes, Berge, Eljunusi, Haland, Serlot

Srbija: V. Milinković-Savić, Veljković, S. Mitrović, Pavlović, Ilić, Lukić, A. Živković, Kostić, Tadić, Mitrović, Vlahović

 

UŽIVO:

Drugo poluvreme:

90+2 - Tadić i Aleksandar Mitrović napuštaju igru, a na terenu su Jović i Đuričić

90+1 - Sjajna odbrana golmana Srbije, a u šansi je bio Haland! 

90. minut - Igraće se još četiri minuta

89. minut - Strahinju Pavlovića je zamenio Babić, koji je debitovao za A tim u prošlom meču! Pavlović je minut ranije "požuteo"

83. minut - Lahoz je dosudio prekršaj nad Stefanom Mitrovićem. Nadali su se Norvežani da bi Španac mogao da kazni Vanju Milinković Savića koji je odgurnuo jednog od protivničkih igrača upravo na Mitrovića, ali arbitar nije video povod za belu tačku..

77. minut - Pedersen je zapretio, ali poslao je loptu pored gola...Drži naš tim sve pod kontrolom i na odličnom je putu ka ostvarenju cilja!

 

 

75. minut -  Jedva se sada odbranio Niland od napda Srbije! Mitrović je imao sjajnu šansu, ali je krajnjim naporom spasio gol norveški čuvar mreže! 

72. minut - Iz igre su izašli Filip Kostić i Andrija Živković, a na terenu su Darko Lazović i Nemanja Radonjić.

Foto: Tanjug

 

69. minut -  Pavlović je sjajnim startom u duelu sa Halandom presekao još jedan napad i ispravio grešku Živkovića.

65. minut -  Žale se sve više norveški igrači sudiji Lahozi...

60. minut - Haland je pokušao posle kornera, ali ništa od toga...

57. minut - U igri su Larsen, Pedersen i Ajer umesto Eljunusija, Rajerson i Aursens...

54. minut - ALEKSANDAR MITROVIĆ 50. PUT! Vodi Srbija sa 2:0! Kapiten Srbije Dušan Tadić  je iskoristio poklon domaćih igrača i poveo kontru u kojoj je Ilić sjajno odložio loptu za Mitrovića, a golgeter naše selekcije sa leve strane hirurški precizno trese mrežu!

49. minut Norveška je ofanzivnija na početku drugog poluvremena. Rajerson je  poslao loptu u srce šesnaesterca Srbije, Haland pokušao glavom, ali pravo u golmana Orlova.

48. minut - Prvi žuti karton na meču zaradio je Filip Kostić!

47. minut - Stojković može da se osloni još na Dmitrovića, M. Ilića, Mladenovića, Babića, Maksimovića, Radonjića, Jovića, Erakovića, Mašovića, Terzića, Đuričića, Lazovića.

46. minut - Počeo je drugi deo susreta u Oslu! Prvi napad Norvežana rezultirao je kornerom, ali lopta je završila daleko od gola Vanje Milinković Savića...

Foto: fss.rs

 

Prvo poluvreme:

45. minut - Kraj prvog dela susreta! Fudbaleri Srbije idu sa golom prednosti u svlačionicu!

41. minut - GOOOL! Kostić je sjajno asistirao, a gol je postigao VLAHOVIĆ! Pavlovića je dodao do Tadića, ovaj do Kostića, a onda je usledila sjajna asistencija za Dušana Vlahovića! Odlično se postavio as Juventusa, a potom bio precizan...

33. minut - Kao da su nas čuli naši reprezentativci! Fenomenalna šansa za Vlahovića koji je pokušao glavom, ali je maestralno odbranio Niland! Šteta...

30. minut- Anemična igra naše selekcije i četvrti korner za Norvežane...

22. minut - Napokon se nešto desilo! Vlahović je pokušao glavom posle centaršuta Kostića, ali nije bilo baš opasno za Erjana Nilanda.

19. minut - Pokušao je Haland, ali je dobro intervenisao Strahinja Pavlović i poslao loptu u korner! Nije posle njega bilo problema za golmana Srbije, koji lako otklanja opasnost...

15. minut - I dalje nema opasnosti od strane Piksijevih izabranika po gol domaćina...

 

 

10. minut - Sada je u toku ispitivanje snaga i mirniji period igre...

7. minut -  Estegard je pokušao glavom posle centaršuta sa desne strane, ali nije bilo opasno po naš gol...

4. minut - Ruku na srce bolje je ušla selekcija Norveške u meč! Za sada Srbija traži način da ugrozi domaćina!

1. minut - Počeo je meč u Oslu i odmah sjajna šansa posle samo 20 sekundi. Serlot je odlično probio i uposlio Erlinga Halanda, pokušao je sa 10-11 metara iskosa sa desne strane, ali fenomenalna parada Milinković Savića!

20.42 - U toku je intoniranje himni ove dve reprezentacije

 

OGLASIO SE PREDSEDNIK AL HILALA: Evo zašto RONALDO nije na kraju došao!

 

19:00 - U slučaju poraza gubimo praktično svaku šansu za drugi šešir, a ni u varijanti remija izgledi nisu dobri. Prvi preduslov bio bi da Švedska pobedi Sloveniju i zakuca je na poslednje mesto na tabeli, jer u tom slučaju naš saldo za generalnu tabelu Lige nacija raste, jer se brišu rezultati protiv poslednjeg u grupi.

18:45 - Dobro veče i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, na kojem iz minuta u minut možete pratiti dešavanja sa meča Lige nacija između Norveške i Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NikolaKrajinaLondon

pre 1 godinu

Pola koraka odnosno barem bod je moralo biti uset u Beogradu .. zato sada treba korak od tri kilometra

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija