• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

09.10.2022

06:34

LEGENDARNI SRPSKI FUDBALSKI TRENERI O ŽREBU KVALIFIKACIJA ZA EP: Dajte nam koga bilo, naš cilj je polufinale!

reuters

Fudbal

LEGENDARNI SRPSKI FUDBALSKI TRENERI O ŽREBU KVALIFIKACIJA ZA EP: Dajte nam koga bilo, naš cilj je polufinale!

Podeli vest

Imamo tim koji može da se plasira među četiri najbolje ekipe na kontinentu, poručuju Dragoslav Stepanović i Milorad Kosanović uoči nedeljnog izvlačenja kvalifikacionih grupa za EURO 2024

Sasvim je svejedno koga će fudbalska reprezentacija dobiti za rivala u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, jer naš cilj treba da bude plasman u polufinale, poručuju iskusni stručnjaci Dragoslav Stepanović i Milorad Kosanović.

Žreb kvalifikacionih grupa za EURO 2024 biće održan u nedelju u Frankfurtu s početkom u 12 časova.

"Orlovi" će biti smešteni u drugi šešir, što znači da će uz malo sreće imati idealne uslove da se prvi put od 2000. plasiraju na EP. Sedam grupa imaće po pet timova, a tri grupe po šest. Osim što neće moći da igra sa timovima iz drugog šešira, Srbija sigurno ne može da bude smeštena u grupu sa selekcijom samoproglašene države Kosovo.

Dajte Mađare

Bez ikakve dileme najpoželjniji rival iz grupe nosilaca biće Mađarska, koja je završila u prvom šeširu zbog odličnih rezultata u Ligi nacija. Fudbalski stručnjak Dragoslav Stepanović naglašava, međutim, da naše reprezentativce uopšte ne treba da zanimaju rivali.

Foto: Starsportphoto

Dragoslav Stepanović



- Ma, dokle mi da se plašimo nekoga i da se opterećujemo koga smo izvukli iz kojeg šešira? Verujem da toga neće biti kod Piksija i njegove ekipe. Oni su tukli bivšeg prvaka Evrope Portugal usred Lisabona. Pokazali su da u 90 minuta mogu da se nose sa svakim. Videćete već protiv Brazila na Svetskom prvenstvu u Kataru. Tamo je prolazak iz grupe najmanje što očekujem. Što se tiče Evropskog prvenstva, mi ne treba da brinemo hoćemo li se kvalifikovati, jer hoćemo sigurno. Mi moramo da računamo da će plasman u četvrtfinale biti solidan rezultat, a da nam cilj bude polufinale. Vreme je da se uguramo među najjače timove - poručuje Stepanović.

Rivali za izbegavanje iz trećeg šešira su Norveška, Švedska i Ukrajina, a zbog nefudbalskih stvari dobro bi bilo da zaobiđemo novi sudar sa Albanijom. Ne bi trebalo da bude problema ako "orlove" zapadne da igraju protiv Crne Gore, Jermenije, Islanda, Rumunije...

Dve potencijalne mine su u četvrtom šeširu, a to su Turska i Grčka, koje kvalitetom sigurno pripadaju jačoj grupi pre nego Jermenija.

Foto: Starsportphoto

Milorad Kosanović

Vreme za iskorak

Nekadašnji trener Crvene zvezde Milorad Kosanović smatra da će predstojeći Mundijal u Kataru najbolje pokazati mogućnosti Srbije.

- Ako momci nastave da igraju i naročito da se ponašaju kao u prethodnim kvalifikacijama, onda stvarno neće biti potrebe da se obaziremo na protivnike. Mi treba da gledamo kako da napravimo iskorak, da nam plasman na završni turnir ne bude cilj i nešto čime se zadovoljavamo. Naravno, ne smemo da budemo neoprezni i da preterujemo, ali sve što reprezentativci pokazuju otkako je Piksi na klupi daje nam za pravo da se nadamo velikim stvarima - dodaje Kosanović.
 

ŠEŠIRI

Šešir Lige nacija
Holandija, Hrvatska, Španija, Italija

Prvi šešir
Danska, Portugal, Belgija, Mađarska, Švajcarska, Poljska

Drugi šešir
Francuska, Austrija, Češka, Engleska, Vels, Izrael, Bosna i Hercegovina, SRBIJA, Škotska, Finska

Treći šešir
Ukrajina, Island, Norveška, Slovenija, R. Irska, Albanija, Crna Gora, Rumunija, Švedska, Jermenija

Četvrti šešir
Gruzija, Grčka, Turska, Kazahstan, Luksemburg, Azerbejdžan, tzv. Kosovo, Bugarska, Farska Ostrva, S. Makedonija

Peti šešir
Slovačka, S. Irska, Kipar, Belorusija, Litvanija, Gibraltar, Estonija, Letonija, Moldavija, Malta

Šesti šešir
Andora, San Marino, Lihtenštajn

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija