• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.10.2022

11:00 >> 11:42

SJAJAN ŽREB ZA ORLOVE! Piksijeva četa boriće se sa rivalima iz okruženja! Crnogorci, Mađari i Bugari stoje nam na putu za EURO!

printscreen

Fudbal

SJAJAN ŽREB ZA ORLOVE! Piksijeva četa boriće se sa rivalima iz okruženja! Crnogorci, Mađari i Bugari stoje nam na putu za EURO!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. u Nemačkoj, u grupi G, zajedno sa selekcijama Mađarske, Crne Gore, Bugarske i Litvanije!

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija su pre žreba bili svrstani u drugi šešir, a prvi rival koga su dobili bio je Mađarska iz prvog šešira. Potom su izvučeni Crna Gora, Bugarska Litvanija.

Više nego povoljan žreb za izabranike Dragana Stojkovića koji će se boriti sa selekcijama iz komšiluka.

Orlovi će preko kvalifikacija pokušati da se domognu Šampionata Starog kontinenta, na kome nisu učestvovali pune dve decenije.

Ukoliko to ne budu uspeli preko kvalifikacija, imaće šansu za popravni kroz baraž Lige nacija, gde su kao prvoplasirani u Četvrtoj Diviziji B Lige nacija izborili to pravo, kao i plasman u elitnu A Ligu nacija.

Foto: fss.rs

 

Selekcija Srbije je, podsetimo, u konkurenciji Norveške, Švedske i Slovenije bila prva, zahvaljujući pobedi u poslednjem kolu nad Vikinzima u Oslu.

Po dve prvoplasirane reprezentacije iz svih deset grupa obezbediće plasman na Evropsko prvenstvo, dok će poslednja tri učesnika biti poznata posle baraža u martu naredne godine.

UŽIVO ŽREB

 

Grupa A: Španija, Škotska, Norveška, Gruzija, Kipar

Grupa B: Holandija, Francuska, Republika Irska, Grčka, Gibraltar

Grupa C: Italija, Englenska, Ukrajina, Severna Makedonija, Malta

Grupa D: Hrvatska, Vels, Jermenija, Turska, Letonija

Grupa E: Poljska, Češka, Albanija, Farska Ostrva, Moldavija

Grupa F: Belgija, Austrija, Švedska, Azerbejdžan, Estonija

Grupa G: Mađarska, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Litvanija

Grupa H: Danska, Finska, Slovenija, Kazahstan

Grupa I: Švajcarska, Izrael, Rumunija, tzv Kosovo

Grupa J: Portugal, BiH, Island, Luksemburg, Slovačka

12.40 - Bugarska iz četvrtog šešira dolazi kod Srbije, a iz petog Litvanija!

12.33- Norveška iz trećeg šeršira ide u A, Republika Irska u B, Ukrajinci idu u jaku grupu sa Italijom i Engleskom, Jermenija u D grupu, Albanci su u E grupi, a Šveddska u F, Crna Gora ide u G kod Srbije, Island je u J grupi.

12.29 - Sada je naš šešir. Škotska ide iz drugog šešira u grupu A, Francuska u B sa Holandijom, Engleska sa Italijom u reprizi prošlog finala EP u C grupu, Vels kod Hrvata u D, Češka u E sa Poljskom, Austrija u F sa Belgijom, evo Srbije u G grupu ide sa Mađarima, Finska je u H, Izrael u I, a Bosna i Hercegovina kod Portugala

12.27 - Zambrota je izvukao Poljsku koja ide u E grupu, Belgija ide u F, Mađarska u G, Danska u H grupu, Švajcarska u I grupu, dok Porugal u J grupu.

12.25 - Prva je izvučena Španija, ide u grupu A. Holandija ide u grupu B, evropski šampion Italija u C, dok je Hrvatska smeštena u D grupu.

12.17 - Uskoro počinje izvlačenje kuglica!

 

 

12.15 - Ovako izgleda pehar za koji će se boriti selekcije na Evropskom prvenstvu.

 

 

12.11 - Kuglice će izvlačiti Đorđo Marketi, uz pomoć legendarnih nemačkih reprezentativaca Jirgena Klinsmana i Karla Hajnca Ridlea, dok su italijanski reprezentativac i proslavljeni igrač Milana Demetrio Albertini, zajedno sa Đanlukom Zambrotom takođe bivšim članom slavne generacije Azura izneli pehar EP.

12.10 - Titulu brani Italija, koja je u potonjem finalu savladala Englesku posle boljeg izvođenja penala.

Foto: reuters

selektor branioca titule Italije Roberto Manćini

12.01 - Počinje ceremonija žreba u Frankfurtu za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024.

Oko 20 minuta pre žreba javio se selektor Stojković iz Nemačke.

- Ono što nas čini snažnim i dobrim je fokus na nas, naš kvalitet, uz poštovanje prema svim ekipima. Nema tu arogancije. Lepo je biti deo svega ovoga - kazao je selektor Stojković koji nema želja pred žreb.

 

 

- Nemam nekih posebnih želja. Smatram da sve ekipe zaslužuje respekt, ali i mi zaslužujemo repsekt. Ko god bude protivnik, naše embicije se neće promeniti 

Niko Srbiju ne želi u grupi.

- Čujem razne komentare! Ili dobro lažu ili su stvarno iskrenu. Uradili smo dosta važnih stvari za naš fudbal, želim da nastavimo tako. Naš cilj je Everopsko prvenstvo 2024. to je ono o čemu razmišljamo, to se neće promeniti ko god bude u grupi -jasan je Stojković.

11.10 - Susret velikih prijatelja u Nemačkoj - Stevan Stojanović, Dejan Savićević i Dragan Stojković.

 

 

11.05 - Tok žreba možete da pratite uživo na "Premium 1" kanalu Arene sport i putem bloga Informer.rs.

 

 

11.02 - Stojković je imao urbenesan susret sa Čeferinom.

 

 

 

ŠEŠIRI

Šešir Lige nacija
Holandija, Hrvatska, Španija, Italija

Prvi šešir
Danska, Portugal, Belgija, Mađarska, Švajcarska, Poljska

Drugi šešir
Francuska, Austrija, Češka, Engleska, Vels, Izrael, Bosna i Hercegovina, SRBIJA, Škotska, Finska

Treći šešir
Ukrajina, Island, Norveška, Slovenija, R. Irska, Albanija, Crna Gora, Rumunija, Švedska, Jermenija

Četvrti šešir
Gruzija, Grčka, Turska, Kazahstan, Luksemburg, Azerbejdžan, tzv. Kosovo, Bugarska, Farska Ostrva, S. Makedonija

Peti šešir
Slovačka, S. Irska, Kipar, Belorusija, Litvanija, Gibraltar, Estonija, Letonija, Moldavija, Malta

Šesti šešir
Andora, San Marino, Lihtenštajn

11.01 - Svi s nestrpljenjem čekaju početak žreba u Frankfurtu!

 

 

 

 

 

 

 

11.02 - Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo igraće će od marta do novembra 2023, dok je završni turnir u Nemačkoj na programu od 14. juna do 14. jula 2024. godine.

11.01 - Na spisku gradova domaćina su Minhen, Berlin, Dortmund, Keln, Gelzenkirhen, Hamburg, Štutgart, Dizeldorf, Lajpcig i Frankfurt. Otvaranje šampionata je na Alijanc areni u Minhenu, a finalna utakmica biće odigrana na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

 

 

11.00 - Pratite uz portal Informer.rs žreb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

 

Bonus video

Fudbalska reprezentacija Srbije dobiće rivale u kvalifikacijama za Evropski šampionat 2024. godine posle žreba koji je zakaz u Nemačkoj.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija