• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.10.2022

08:32

SRBIJA SVE ODUVALA, U LEĐA NAM GLEDAJU Hrvatska, Italija, Engleska, Belgija... Predviđanja, Orlovi idu direktno na EURO, komšije su ljubomorne!

reuters

Fudbal

SRBIJA SVE ODUVALA, U LEĐA NAM GLEDAJU Hrvatska, Italija, Engleska, Belgija... Predviđanja, Orlovi idu direktno na EURO, komšije su ljubomorne!

Podeli vest

Reprezentacija Srbije prema predviđanjima "We Global Football" ima više šansi da se direktno plasira na Evropsko prvenstvo od Hrvatske

Kako predviđa pomenuta stranica Hrvatska ima 91.48 odsto šanse za plasman na Euro, a Srbija čak 98.32, što je začudilo Hrvate, a možda su malo i ljubomorni. Ako je komšijama za utehu, u slučaju da ne budu među dve najbolje ekipe, imaju dodatnu priliku za plasman u dodatnim kvalifikacijama, koje je osigurali u Ligi nacija.

Takođe, Portugal i Danska su skoro sigurni učesnici Evropskog prvenstva s više od 99 odsto šansi za plasman. Švajcarska ima 98,52 odsto šansi, potom sledi Srbija (98.32), kojoj u leđa gledaju Belgija (95.84), Poljska (94.00), Hrvatska (91.48), Mađarska (88, 92) koja je u grupi sa Orlovima, dok je deseti favoriti za odlazak na EP Italija (87,60), Englezi su na 11. mestu (86.16)... 

Foto: fss

 

Puleni selektora Dragana Stojkovića su u grupi sa Bugarskom, Mađarskom, Crnom Gorom i Litvanijom, dok će Hrvati do Nemače morati preko Velsa, Jermenije, Turske i Letonije. 

 


 

 

- Rekao sam i ranije da ko god da dođe od protivnika, mi imamo svoje ciljeve. Nema tu prevelike priče. Otvorena grupa, možda skoro pa i komšijska, možemo svugde autobusom. Imamo dovoljno vremena da izanaliziramo svakog rivala. Ne inetersuju me protivnici, fokusiran sam na naš tim, ali moramo i sa njima da se pozabavimo. Ima dovoljno vremena da se isprate sve ekipe i dođe do analize, da znamo malo bolje s kim igramo - rekao je selektor Srbije za TV Arena sport.

Foto: fss

 

Direktor nacionalnih federacija Evropske fudbalske unije (UEFA) Zoran Laković, izjavio je da Srbija ima dobre šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2024. godine u Nemačkoj

- Zanimljiva grupa, Srbija je dobro pošla. U ovoj grupi ima dosta naših ljudi. Šalili smo se da je to grupa kojom bukvalno autobusom mogu da se prođu sve kvalifikacije. Verujem da će selektor Srbije Dragan Stojković i svi u Savezu ozbiljno da se spreme za ove mečeve. Mislim da imamo dobru reprezentaciju. Potrebno je samo da se bavimo nama i da pokažemo respekt prema svima. Srbija ima dobre šanse da se konačno nađe na EP. Biće dosta zanimljivo u ovim kvalifikacijama- rekao je Laković.

KVALIFIKACIONE GRUPE

Grupa A: Španija, Škotska, Norveška, Gruzija, Kipar

Grupa B: Holandija, Francuska, Irska, Grčka, Gibraltar

Grupa C: Italija, Engleska, Ukrajina, Severna Makedonija, Malta

Grupa D: Hrvatska, Vels, Jermenija, Turska, Letonija

Grupa E: Poljska, Češka, Albanija, Farska Ostrva, Moldavija

Grupa F: Belgija, Austrija, Švedska, Azerbejdžan, Estonija

Grupa G: Mađarska, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Litvanija

Grupa H: Danska, Finska, Slovenija, Kazahstan, Severna Irska, San Marino

Grupa I: Švajcarska, Izrael, Rumunija, tzv.Kosovo, Belorusija, Andora

Grupa J: Portugal, Bosna i Hercegovina, Island, Luksemburg, Slovačka, Lihtenštaj

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država
Politika

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras, nakon što je u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evropa (PSSE) usvojena preporuka da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope, da je danas dan srama u PSSE, budući da je prvi put u istoriji, kako je istakao, preporučeno članstvo nečega što nije država, i koje pritom ne ispunjava osnovne uslove u domenu ljudskih prava i sloboda.

16.04.2024

20:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija